Galatasaray Şansal Büyüka'dan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Adının ve kariyerinin çok gerisinde

Şansal Büyüka'dan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Adının ve kariyerinin çok gerisinde

29.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanından 2-0 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar 10 kişi kalan rakibi karşısında aldığı 3 puanla, galibiyet hasretini sona erdirdi. Galatasaray'ın galibiyetini spor yazarları değerlendirdi. Milliyet Gazetesi yazarlarından Şansal Büyüka, sarı-kırmızılıların zaferi sonrası çarpıcı ifadeler kullandı.

Şansal Büyükadan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Adının ve kariyerinin çok gerisinde

Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Galatasaray rakibi karşısında sahadan 2-0 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılıların galibiyetini spor yazarları değerlendirdi. Süper Lig devinin zaferi sonrası Milliyet Gazetesi yazarlarından Şansal Büyüka dikkat çeken değerlendirmelere imza attı.

Haberin Devamı

İşte Fatih Karagümrük - Galatasaray maçı sonrası yapılan yorumlar...

AZ BİLE ATTI / ŞANSAL BÜYÜKA

Galatasaray geride bıraktığımız hafta Alanya maçına “şiirsel” bir başlangıç yapmıştı. Karagümrük maçının başlangıcı böyle olmadı. Özellikle ilk yarıda durgun, suskun, hatta yorgun bir Galatasaray vardı.
Karagümrük bir eksik kaldıktan sonra, ilk yarı sonuna kadar geçen 15 dakikalık sürede Galatasaray bu avantajı bile kullanamadı. Öyle ki, Karagümrük’ün eksik oynadığı hissedilmedi bile...

Galatasaray’ın durgun ve suskun dakikalarında sağ kenarda Rashica, Icardi’nin hemen arkasında Mertens, etkili oyunlarıyla dikkati çektiler. Mertens her pozisyonda kaleyi aradı, Rashica sağdan önemli toplar getirdi, çok etkili bir şutu da kaleci Viviano’nun müdahalesi ile kornere gitti.
Karagümrük, bu dakikalarda Galatasaray kalesinde hiç görünmedi. Önde basamayan, yüksek topla oynamayan, üstelik 10 kişi kalan Karagümrük, buna rağmen Diagne‘yi oyunda tutmaya devam etti. Pirlo’nun yanlışıydı bu...
Adnan’ın kırmızı kartında Bahattin Şimşek “sarı”, VAR “kırmızı” dedi. Hakem VAR’a uydu. Ortada bir pozisyondu, hatta sanki kırmızıya çok daha yakındı. Ancak hakemin Emin’in, Kouassi‘nin yüzüyle buluşan eli için de bir sarı kart çekmesi gerekirdi. Şimşek bu pozisyona “pas” geçti.
İkinci yarı Galatasaray’ındı. Karagümrük de kenarlarını çok boş bırakarak Galatasaray hücumlarına kolaylık sağladı. Dengeyi bozan golün, golcülerden değil, neredeyse iki yıldır kulübeye yapışık oturan Emre‘den gelmesi ilginçti.

Haberin Devamı

Şansal Büyükadan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Adının ve kariyerinin çok gerisinde

Aslında Emre maç boyunca, kendisinden önce sol kanatta oynayan Van Aanholt’tan, Kazımcan’dan daha kötü oynamadı. Sadece ileri çıktığında ortaların ayarını tutturamadı. Ya dışarı, ya uzaklara attı. Bir top kendi golcülerine atamadı. Ama en önemlisi golü attı.
Galatasaray ikinci 45 dakikada gerçekten çok pozisyon buldu, bulduklarının en azını attı. Daha doğrusu Karagümrük kalecisi Viviano, yenilgiyi önleyemese bile, takımı adına çok farklı, çok ağır bir yenilgiyi önledi.
Maçın 70’li dakikalarının başında ekrana bir istatistik geldi. Karagümrük’ün rakip ceza sahasını giriş sayısının karşında “0” yazıyordu. Hücumdan ve pozisyondan bu kadar uzak kalmak, bir eksik kalmakla anlatılamaz. Aslında Karagümrük 11‘e 11 oynarken de pozisyon bulmakta ciddi sıkıntı çekti. Kaleci Viviano‘dan sonra Karagümrük’te ayakta kalan tek oyuncunun Sukhurov olduğunu söylemeli ve hakkını vermeliyiz.

Haberin Devamı

'ICARDI ADININ VE KARİYERİNİN ÇOK GERİSİNDE'

Galatasaray’da Mertens, iyi izler bırakarak oyundan çıktı, Icardi adının ve kariyerinin çok gerisinde... Barış Alper’in hareketli oyunu, kötü oynamakta ısrar eden Kerem Aktürkoğlu’nu tehdit ediyor.

Şansal Büyükadan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Adının ve kariyerinin çok gerisinde

Galatasaray’da Mertens ve Rashica dışında çok öne çıkan oyuncu olmadı. Aslında Galatasaray için çok iyi bir oyun değildi ama çok önemli bir galibiyet oldu.
Galatasaray’ın üç maç sonra galip gelmesi, Başkan Vekili Ender Timur ile Okan Buruk ‘un sinir uçlarına iyi gelecektir. Galatasaray için bu da; inanın galibiyet kadar önemli olacak. Galatasaray’ın sakinliğe ve futbola dönmeye ihtiyacı var.

Haberin Devamı

SON VURUŞLARDA BÜYÜK SIKINTI / OSMAN ŞENHER (MİLLİYET)

Galatasaray’ın kadrosuna baktığın zaman çok iyi yıldız futbolcular var. Bu yıldızların girdikleri gol pozisyonlarını kaliteleriyle değerlendirmeleri başlıca görevleridir. Karagümrük karşısında dün gece en az 10 kez yüzde yüz gol pozisyonuna girdiler ama son vuruşlarda ya kalecinin kucağına gitti, ya yavaş vurdular ya da topu auta attılar.

Düşünebiliyor musunuz, Icardili, Mertensli, Rashicalı, Keremli sarı-kırmızıların golünü sol bek oynayan Emre Taşdemir kaydetti. Daha sonradan oyuna giren Mata son bölümlerde net bir pozisyonu kaçırdı, ikinci kez fırsatını bulduğundaysa fileleri havalandırdı. Böyle olmaması lazım! Çünkü rakip 10 kişi, neticede iyi futbolcuları olsa da bir kişi eksik oynamak, hele Galatasaray’a karşı kolay bir iş değil. Sen bu durumda farkı artıramıyorsan derbi maçlarında, daha zor maçlarda büyük sıkıntı yaşarsın.

Şansal Büyükadan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Adının ve kariyerinin çok gerisinde

'OLIVEIRA'NIN GOL VURUŞLARI REZALET'

Oliveira kesinlikle iyi bir futbolcu, buna itirazım yok. Ama gol vuruşları rezalet. Arkadaşlarını topla buluşturduğundan daha fazla top ezdi. Tamam iyi niyetle koşup mücadele ediyor. Ne var ki bu yetmez, kıran kırana maçlar oynanıyor. Portekizli futbolcunun daha etkili olması gerekir. Rashica da mükemmel mücadele eden bir isim. Takım arkadaşlarına gol pası veriyor, süratiyle rakibini rahat geçiyor, gol pozisyonuna giriyor ama vurduğu topları filelere gönderemiyor.

Haberin Devamı

Emre Taşdemir uzun zaman sonra ilk 11’de şans buldu, gol de attı. Ancak 10 tane ortası var, bir tanesi yerini bulmadı. Rakip Karagümrük’ten daha sert bir takım olsaydı Emre ne yapardı, onu bilmiyorum. Kesin bir şey var ki Cim Bom, Alanyaspor karşısında geçen hafta ilk 45 dakika oynadığı futbolun çok gerisindeydi takım olarak.

'DUBOIS, SACHA'NIN KALİTESİNDE DEĞİL'

Sacha Boey kart cezalısı... Yerine Dubois oynuyor. Dubois, Sacha’nın kalitesinde değil. Sacha Boey takımına daha çok katkı sağlıyor. Tabii ki geçen haftaki o sarsıntıdan sonra bugün mutlaka Galatasaray’ın kazanması gereken bir maçtı. Haftaya Beşiktaş derbisi var. Kıran kırana bir maç olacak, sarı-kırmızılılar da daha farklı bir futbol oynayacak.

Karagümrük’ün ise en büyük yıldızları Caner ve Borini... Bir de kalecileri Viviano gerçekten mükemmel kurtarışlarıyla, tecrübesiyle mükemmel bir file bekçisi. Ama dün takım olarak puan alacak bir oyun oynamadılar, Galatasaray hak ederek kazandı.