Fenerbahçe Sebastian Szymanski, Fenerbahçe yolunda! Transferin maliyeti belli oldu

Sebastian Szymanski, Fenerbahçe yolunda! Transferin maliyeti belli oldu

10.07.2023 - 07:20 | Son Güncellenme:

Edin Dzeko ve Ryan Kent'i kadrosuna katan Fenerbahçe'nin Sebastian Szymanski transferinde de geri sayıma geçtiği ortaya çıktı. Polonyalı oyuncu için sarı-lacivertlilerin kasasından çıkacak rakam belli oldu.

Sebastian Szymanski, Fenerbahçe yolunda Transferin maliyeti belli oldu

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-lacivertli idarecilerin, Sebastian Szymanski'yi takıma dahil etmek için geri sayıma geçtiği iddia edildi. Süper Lig devinin Polonyalı oyuncuyu transfer adına ikna ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Feyenoord ve Galatasaray'ın da peşinde olduğu Sebastian Szymanski için sarı-lacivertlilerin kasasından çıkacak bonservis bedeli ortaya çıktı. Öte yandan başarılı futbolcuya ödenecek maaş da belli oldu. İşte transfer haberinin detayları...

GUSTAVO VE İRFAN CAN'IN BONSERVİSİ ALINDI

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Gustavo Henrique ve İrfan Can Eğribayat'ın bonservisi alındı. Sarı-lacivertliler sözleşmesinde zorunlu satın alma opsiyonu bulunan Gustavo Henrique için Flamengo'ya 1 milyon 400 bin euro ödedi.

Göztepe'den kiralanan 25 yaşındaki file bekçisi İrfan Can Eğribayat için kasadan 1 milyon 200 bin euro bonservis bedeli çıktı. Sarı-lacivertliler, 25 yaşındaki eldivenle 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Sebastian Szymanski, Fenerbahçe yolunda Transferin maliyeti belli oldu

DZEKO VE KENT TAKIMA DAHİL EDİLDİ

Inter'den ayrılan Edin Dzeko, Fenerbahçe'nin ilk transferi oldu. Sarı-lacivertliler, 37 yaşındaki santrfor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Edin Dzeko'ya yıllık 4 milyon 200 bin euro ödeneceği belirtildi.

Rangers'la sözleşmesi sona eren Ryan Kent de Fenerbahçe ile anlaşma sağladı. 26 yaşındaki İngiliz oyuncu ile 4 yıllık sözleşme konusunda el sıkışıldı. Ryan Kent, Süper Lig devinin Rusya kampında oynadığı ilk hazırlık maçında ilk kez şans buldu.

TİAGO ÇUKUR VE ERTUĞRUL ÇETİN KİRALANDI

Fenerbahçe'de gelecek sezon kadroda düşünülmeyen genç oyuncular kiralık olarak takımdan ayrıldı. 20 yaşındaki santrfor Tiago Çukur, Belçika 2. Lig ekiplerinden SK Beveren'in yolunu tuttu. Ertuğrul Çetin ise 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği ile anlaşma sağladı. Kırmızı-siyahlılar, 20 yaşındaki file bekçisinin sezon sonuna kadar kiralık olarak takımda yer alacağını duyurdu.

ÇILGIN BONSERVİS GELİRİ

Süper Lig devinde Mergim Berisha, Augsburg'ta kaldı. Bundesliga temsilcisi, 25 yaşındaki santrforun bonservisini aldı. Sarı-lacivertliler bu transferden kasasına 4 milyon euro koydu. Portekiz ekibi Braga da Bruma ile anlaşma sağladı. Fenerbahçe, Bruma'nın Braga'ya transferinden 6 milyon 500 bin euro kazandı.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin genç yeteneği Arda Güler ise Real Madrid'in yolunu tuttu. 18 yaşındaki on numara, İspanyol deviyle 6 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe bu transferden 20 milyon euro bonservis bedeli elde etti. Arda Güler'in sözleşmesinde 10 milyon euroluk bonus maddesinin yer aldığı kaydedildi. Fenerbahçe'nin bir sonraki satıştan yüzde 20 pay alacağı aktarıldı.

Sebastian Szymanski, Fenerbahçe yolunda Transferin maliyeti belli oldu

İSMAİL KARTAL: ARAMIZA KATILACAK OYUNCULAR VAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Zenit maçının ardından transfer çalışmalarına dair konuştu. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli çalıştırıcısı transfer çalışmalarına dair gelen soruya şu cevabı verdi:

"İmza töreninde de bundan bahsettim. Aramıza katılacak oyuncular var. Savunmaya, orta alana ve hücum hattına oyuncular gelecek. Bu çalışmayı Başkanımız ve yöneticilerimiz benim verdiğim rapor doğrultusunda sürdürüyor. Bu işi Başkanımız ve yöneticilerimizle birlikte yürütüyoruz. Yakın zamanda bazı isimlerin kulübümüz tarafından açıklanacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

SZYMANSKI'DE İŞLEM TAMAM

Milliyet'in edindiği bilgiye göre; Edin Dzeko ve Ryan Kent'i kadrosuna katan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı. Sarı-lacivertlilerin gündemindeki Sebastian Szymanski konusunda önemli bir adım attığı öğrenildi.

Süper Lig devinin, 24 yaşındaki on numara için Rusya temsilcisi Dinamo Moskova ile anlaşma sağladığı belirtildi. Sarı-lacivertlilerin Sebastian Szymanski'nin bonservisi için 11 milyon euroluk bir bonservis bedeli ödeyeceği aktarıldı. Fenerbahçe ile Dinamo Moskova arasındaki görüşmelerin oldukça olumlu ilerlediği kaydedildi.

Sebastian Szymanski, Fenerbahçe yolunda Transferin maliyeti belli oldu

MAAŞI DA BELLİ OLDU

Fenerbahçe ile Sebastian Szymanski arasındaki anlaşmanın da sağlandığı vurgulandı. Polonyalı on numaranın sarı-lacivertlilerden yıllık 2 milyon 500 bin euro kazanacağı aktarıldı. Profesyonel kariyerini Avrupa'da devam ettirmek isteyen Sebastian Szymanski'nin Fenerbahçe'de oynamaya sıcak baktığı ifade edildi.

FEYENOORD VE GALATASARAY DA TALİPTİ

Fenerbahçe'nin transferi için anlaşma sağladığı Sebastian Szymanski için Galatasaray ve Feyenoord'un da ilgisinin bulunduğu vurgulandı. Sarı-kırmızılıların başarılı futbolcuya 1 milyon 400 bin euroluk maaş önerdiği ve bu teklifini artırmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Feyenoord'un Sebastian Szymanski'yi yeniden kiralamak istediği ancak Fenerbahçe'nin iyi maaş vermesi ve bonservisini alacak olması nedeniyle Polonyalı futbolcunun sarı-lacivertlilere daha sıcak baktığı kaydedildi. Fenerbahçe ile Dinamo Moskova arasındaki görüşmelerin de başarılı oyuncunun kararını etkilediği belirtildi.

24 yaşındaki oyuncunun Dinamo Moskova ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Polonyalı futbolcunun güncel piyasa değeri 18 milyon euro. Legia Varşova altyapısında yetişen Sebastian Szymanski, 2019-2020 sezonunda 5 milyon 500 bin euro karşılığında Dinamo Moskova'ya imza attı. Polonyalı oyuncu geçtiğimiz sezon 2 milyon euroluk bedelle Feyenoord'a kiralandığı ve Hollanda ekibinin şampiyonluğunda büyük rol oynadı. Polonya Milli Takımı'nda 24 maça çıkan Sebastian Szymanski, 1 gol atma başarısı gösterdi.

Sebastian Szymanski daha önce 1 Hollanda Ligi ve 2 Polonya Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Sebastian Szymanski, Fenerbahçe yolunda Transferin maliyeti belli oldu