Beşiktaş Serdal Adalı: Kimse bizi kavganın içine çekmesin!

Serdal Adalı: Kimse bizi kavganın içine çekmesin!

25.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı, “O onun adamı, bu bunun devamı” gibi algı operasyonlarına camiasının karnı tok olduğunu anlattı, “Aynı yönetimde 6,5 sene çalışan iki isim (Fikret Orman-Ahmet Nur Çebi) kavgada... Arat da bu tartışmanın içinde. Kimse bizi kavganın içine çekmesin. Genel kurulun desteği bana yeter” dedi.

Serdal Adalı: Kimse bizi kavganın içine çekmesin

Hayali projelerle camiayı yeni hayallere sürüklemeyeceğini anlatan Adalı, “Projelerin ayakları yere basmalı. 80-85’e yakın proje var. Stadın haricinde, seçim zamanındakilerden hayata geçirilen bir tane biten var mı? İnsanları yanıltmamın anlamı yok. Hasan Arat’ı 45 senedir tanırım, saygısızlık yapmam ve ‘Ağabey’ derim. Yakın süreçte 5-6 kezden fazla görüştük. ‘Serdal çok faydalı olur’ dediği için teşekkür ederim. Ancak ne zaman aday oldum, matruşka benzetmesine girdiler. İyi ki aday olmuşum ve Arat’ın teklifine ‘hayır’ demişim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Adalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Metin (Keçeli) Ağabey ile birbirimize sözlerimiz var. Yöneticiliğimde çok dersler çıkardım. Metin Ağabey, Orhan Sak, Fahrettin Curoğlu’nun yanında Beşiktaş terbiyesi ile büyüdüm. Onlar da Metin Ağabey’in tavsiyesini dinler ve Beşiktaşlının kim olduğunu anlarlar umarım. 2011’lerde başladı Futbol Akademisi. Carvalhal’i de onun başına geçmesi için getirdik. Araya mecburi ayrılıklar girdi. Kulüpteki alacağıma dair ‘Şu tesisleri yapalım’ dedim. Orman ve Çebi’ye söyledim. Transferde hata payını sıfıra indirmek istiyoruz.”

METİN KEÇELİ: BİRİLERİ SEBA'NIN DEVAMINI ARIYORSA...

Serdal Adalı yönetiminde 2. Başkan olarak görev yapacak olan Metin Keçeli, dün basın mensuplarıyla bir kahvaltı yaptı. Seba geleneğinden oldukları için inatla ayakta kalabildiklerini söyleyen Keçeli, “Önümüz kesildi, hakaretlere uğradık. Arat, benim de yöneticiğini yaptığım eski bir basketbolcu. Ama “Tak” diye gelip de Beşiktaş’ın sorunlarını çözemezsin. Seba ile 1 sene aktif çalıştı. Ben 20 sene çalıştım. Birileri Süleyman Ağabeyin devamını arıyorsa bu yönetime baksın” dedi.

Haberin Devamı

Türk futbolunu yabancı çöplüğüne çevirdilerlerine dikkat çeken Metin Keçeli, “Nasıl iyi yerli çıksın? 8’i sahada. Altyapıdan senede bir tane oyuncu yeterli. 1957’de ilk kez maça gittim. 45 senedir camianın içindeyim. Yönetimin en büyük hatası Burak Yılmaz oldu. Rıca Hoca’ya büyük bir güvenim var. Mehmet Özdilek (Şifo), Genel Kaptan gibi bir göreve geliyor. Şifo, Baba Hakkı, Sanlı Sarıalioğlu, Samet Aybaba ve Rıza Çalımbay, Beşiktaş tarihinde çok önemli yerde duruyor” yorumunu yaptı.

ESKİ TÜFEKLERDEN ADALI'YA DESTEK

Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili, eski yöneticilerden oluşan bir gruba önceki akşam Soho House’da bir yemek verdi. Siyah-beyazlıların birçok önemli isimlerinin bir araya geldiği yemekte gündem, siyah-beyazlıların 3 Aralık’ta yapacağı seçim oldu. Fikret Ercan, Erol Kaynar, Hüsnü Güreli, İbrahim Altınsay, İsmail Ünal, Mekki Başak, Emin Önal, Mete Düren gibi eski yöneticiler, Bilgili’nin bu davetine karşılık verdi.

Haberin Devamı

Toplantıdaki birçok kişi, Adalı’ya destek verirken, tek şartlarının, Ahmet Nur Çebi yönetiminden kimsenin bulunmaması olduğu ifade etti. Yapılan konuşmalarda, Hasan Arat’ın çok ciddi bir çalışma içerisinde olduğu da vurgulandı. Serdal Adalı’nın, sadece mevcut Genel Sekreter Mehtap Ferah’ı yönetimine alacağı dile getirildi.

Yazarlar