Dünyadan Futbol Shkupi'nin Cezayirli yıldızına, Litvanya'dan vize yok! UEFA'ya erteleme başvurusu

Shkupi'nin Cezayirli yıldızına, Litvanya'dan vize yok! UEFA'ya erteleme başvurusu

13.07.2023 - 18:05 | Son Güncellenme:

Shkupi takımı futbolcusu Walid Hamidi vize alamadı, Konferans Ligi maçı için Litvanya deplasmanına gidemedi. Ülkede gerçekleşen NATO zirvesi nedeniyle böyle bir durumun ortaya çıktığı öne sürüldü.

Shkupinin Cezayirli yıldızına, Litvanyadan vize yok UEFAya erteleme başvurusu

UEFA Konferans Ligi'nde deplasmanda Hegelmann ile karşılaşacak Makedon ekibi Shkupi, Litvanya'ya bir oyuncusundan yoksun gitti. Teknik direktörlüğünü Cihat Arslan'ın yaptığı takımın Cezayirli futbolcusu Walid Hamidi'ye vize verilmeyince, takımın önemli oyuncusu bu gece oynanacak maç için olan kafilede yer almadı.

Haberin Devamı

Kulüp yaptığı açıklamada oyuncu Cezayirli olduğu için bu sıkıntının yaşandığı bilgisinin kendilerine verildiğini açıkladı. Bu durumun kabul edilemez olduğu belirtilerek, maçın ertelenmesi için UEFA'ya başvurulduğu ancak olumlu geri dönüş alınamadığı duyuruldu.

"SINIR KORUMA GÜÇLENDİRİLDİ"

Litvanya basınında yer alan haberde, ülkenin ev sahipliği yaptığı NATO zirvesine işaret edildi. 15min internet sitesinde "Vilnius'ta gerçekleşen NATO zirvesi nedeniyle Litvanya'da şu anda sınır korumasının güçlendirildiğini hatırlatmak isteriz" ifadeleriyle, vize sıkıntısının NATO zirvesinden kaynaklandığı ima edildi.

ARSLAN: SİYASET SPORDAN UZAK DURMALI

Shkupi teknik direktörü Cihat Arslan yaşanan gelişmelerin ardından, maçın basın toplantısında üzgün ve düşünceliydi. Arslan şunları söyledi: "Walid Hamidi bizimle gelemedi çünkü ilgili kurumlar kendisine vize vermedi. Bence siyaset spordan uzak durmalı. Eksiklerimiz olsa da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Walid bizimle değil ama diğer oyuncular onun yerini dolduracaktır, kazanmak için sahaya çıkacağız."

Haberin Devamı

Yazarlar