Beşiktaş Slaven Bilic'ten Beşiktaş itirafı! 'Çok zor bir dönemdi'

Slaven Bilic'ten Beşiktaş itirafı! 'Çok zor bir dönemdi'

14.11.2023 - 19:00 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Fateh'i çalıştıran Slaven Bilic, Hırvat basınına konuştu. 55 yaşındaki teknik direktör, Beşiktaş dönemini anlattı.

Slaven Bilicten Beşiktaş itirafı Çok zor bir dönemdi

Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Slaven Bilic, suskunluğunu ülkesinin basınına bozdu. 55 yaşındaki çalıştırıcı, Beşiktaş'ta teknik ekibine dahil ettiği Edin Terzic için Borussia Dortmund'dan izin aldığını itiraf etti.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta görev yaptığı dönemde Edin Terzic için Borussia Dortmund ile görüştüğünü belirten Slaven Bilic, "Beşiktaş'a gittiğimde asistanım olarak Nicola Jurcevic'i ve şu anda Borussia Dortmund'un teknik direktörü olan Edin Terzic'i yanıma aldım. Edin Hırvat ama Almanya'da doğup büyüdü. O zamanlar Edin, Dortmund U19'u çalıştırıyordu ve A takımda analist olarak görev yapıyordu. Hem antrenör hem de analist olan birini istiyordum, bu yüzden Dortmund'un sportif direktörü Michael Zorc'a başvurdum. Zorc, 'Edin için büyük planlarımız var ama onu birkaç yıllığına sana ödünç vereceğim' dedi. Aradan beş yıl geçti ama Edin 2018'de Dortmund'a geri döndü. Neyse, o harika bir adam, tıpkı benim küçük kardeşim gibi ve Türkiye'de bana katıldı" dedi.

Haberin Devamı

Slaven Bilicten Beşiktaş itirafı Çok zor bir dönemdi

Siyah-beyazlılarda maaş krizi yaşandığı dönemde Edin Terzic'i ikna ettiğini vurgulayan Slaven Bilic, "İstanbul'a geldiğimizde bize araba verecekleri söylendi. Ancak arabalar hemen gelmedi. Sonra maaşlar hemen ödenmedi. Edin, 'Bu nedir? Maaş nerede? Almanya'da maaşınız her zaman zamanında gelir' diye sinirlendi. Ben de 'Sorun değil. Rahatla ve bekle' dedim. Elbette maaşı ödendi, biraz geç ama geldi. Bunlara alıştığınızda, kariyerinizin ilerleyen dönemlerinde tecrübe oluyor" diye konuştu.

Türkiye ve Türk insanını çok sevdiğini dile getiren Slaven Bilic, "Türkiye'yi ve Türk insanını gerçekten çok sevdim. Sana her şeyi verirler, sana kalplerini verirler. İstanbul çok fazla şeye sahip olduğunuz bir şehir; harika hava, harika insanlar, harika tarih. Beşiktaş da harika bir kulüp. İstanbul kulüpleri için futbol, sadece futbol değildir. Onlar için bir yaşam biçimidir. Onlar, devlettir. Sonuçlar iyi olduğunda harikadır. Kaybettiğinizde o kadar da iyi değil" açıklamasını yaptı.

Slaven Bilicten Beşiktaş itirafı Çok zor bir dönemdi

Beşiktaş'ta geçirdiği dönemi özetleyen Slaven Bilic, "Beşiktaş'la üst üste iki sezonu üçüncü bitirmek pek de büyük bir başarı sayılmaz. Ama iki yıldır stadımız olmadığı için taraftarlar yaptıklarımıza değer verdi. Kulüp yeni bir stadyum inşa ediyordu, bu yüzden birçok iç saha maçını bir saatlik uçuş mesafesindeki Ankara'da veya Olimpiyat Stadı'nda oynamak zorunda kaldık. Çok zor bir dönemdi. Beşiktaş taraftarı da bunu takdir etti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Liverpool'u eledikleri maçı anlatan Hırvat teknik direktör, "Avrupa Ligi'nde Liverpool'la karşılaştık. Hücumda Raheem Sterling, Daniel Sturridge ve Mario Balotelli'den oluşan güçlü bir takımla geldiler. Onları penaltılarda yendik. Tarihi bir geceydi: Liverpool ilk kez Avrupa'da penaltılarda mağlup oldu ve bunu 63 bin seyirci izledi" diye konuştu.

Slaven Bilicten Beşiktaş itirafı Çok zor bir dönemdi

Arsenal maçında Arsene Wenger'in kendisini tebrik ettiğini belirten Slaven Bilic, "Arsenal ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde iyi bir mücadele verdik. Arsene Wenger bana gelip, 'Türk kulüpleri ile birçok kez iki ayaklı maç oynadım ama ilk kez 180 dakikada kırılma yaşamayan bir Türk takımı gördüm. Tebrik ederim' dedi. Benim için büyük bir andı" diye konuştu.

Beşiktaş'ta uzun süre görev yapan Slaven Bilic, 89 maça çıktı. Siyah-beyazlılar bu süreçte 47 kez rakiplerini devirdi. Beşiktaş aynı süreçte 21 beraberlik ve 21 mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

Yazarlar