Sivasspor Bartuğ Elmaz, Galatasaray'dan ayrılık sürecini anlattı! 'Biraz zor geçti'

Bartuğ Elmaz, Galatasaray'dan ayrılık sürecini anlattı! 'Biraz zor geçti'

07.03.2024 - 18:49 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de şans bulamaması sonrası Sivasspor'a kiralanan Bartuğ Elmaz, yaşadığı sakatlık sonrası açıklamalarda bulundu. Genç orta saha, Galatasaray'dan ayrılık sürecini anlattı.

Bartuğ Elmaz, Galatasaraydan ayrılık sürecini anlattı Biraz zor geçti

Galatasaray altyapısında yetiştikten sonra Marsilya'ya imza atan ardından Fenerbahçe'yle anlaşan Bartuğ Elmaz suskunluğunu bozdu. Sarı-lacivertlilerin ara transfer döneminde Sivasspor'a kiraladığı Bartuğ Elmaz dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Sivasspor'da yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre sahalardan uzak kalması beklenen Bartuğ Elmaz, "Maçın henüz 5. dakikasında benim de beklemediğim talihsiz bir sakatlık yaşadım. Tabii futbolun içinde böyle durumlar olabiliyor. En hızlı ve güçlü şekilde dönmeyi planlıyorum. Şu an bir süre belirtemem ama kendimi iyi hissedersem 4 veya 5. haftada sahalara dönmeyi planlıyorum" dedi.

Galatasaray'dan ayrılış ve Marsilya'ya transfer sürecini Haber Global'e anlatan Bartuğ Elmaz, "Marsilya'dan teklifi duyunca heyecanlandım. Onlar için önemli bir oyuncu olduğumu hissettim. Bana verilen sözler ve projeler çok farklıydı. Transfer sürecim biraz zor geçti ama Avrupa'da oynamak hayalimdi. Güzel bir deneyim oldu. Kısa sürse de önemli futbolcularla birlikte oynadım, tecrübe kazandım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çok sayıda teklif almasına rağmen Fenerbahçe'yi hemen kabul ettiğini belirten Bartuğ Elmaz, "Marsilya sürecinde kendimi çok iyi geliştirdiğimi düşünüyorum. Hem fiziksel hem Avrupa futbol deneyimi olarak. Birçok kulüpten teklif aldım Fenerbahçe'ye transfer sürecimde. Fakat Fenerbahçe'yi duyduğum zaman hiç düşünmedim. Süper Lig ve Avrupa'dan o dönem teklifler vardı. Fenerbahçe'ye hayır demedim ve hemen kabul ettim" diye konuştu.

21 yaşındaki orta saha Fenerbahçe'nin teklifine ikna olma sebebini şu sözlerle anlattı:

"Fenerbahçe'de son zamanlarda yapılan projeler, sattığı oyuncular beni çok büyüledi. Arda, Kim Min Jae... Bu fikre evet dememin sebebi böyle satışların olmasıydı. Genç oyunculara yönelmesiydi. Benim açımdan iyi oldu."

Kalitesine güvendiğini belirten Bartuğ Elmaz, "Benim transferim gerçekleşmeden önce birçok yıldız Fenerbahçe'ye geldi. Ben de onlarla olmaktan keyif alıyorum. Büyük oyuncularla birlikte oynamaktan keyif alıyorum. Ben de kendime ve kaliteme güveniyorum. Tabi ki rekabet olacaktır. Özellikle orta saha bu açıdan zengindi. İsmail hocama da teşekkür ediyorum, bana güvendi ve şans verdi" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giymek istediğini vurgulayan Bartuğ Elmaz, "Farklı özelliklerim olabiliyor, idmanlarda daha çok görebiliyorlar. İnşallah daha uzun yıllar Fenerbahçe forması giyebildiğim zaman bu özelliklerimi taraftarlarımız önünde sergilemeye çalışacağım" dedi.

Haberin Devamı

Dzeko ve Tadic'in tecrübesinden faydalandığını belirten Bartuğ Elmaz, "Dzeko ve Tadic dünya üzerinde çok iyi futbolcular ve profesyoneller. Onlarla konuşa konuşa tecrübelerine bana aktardılar hem saha içi hem saha dışında. Aram ikisiyle de çok iyi. Onların tecrübeleri ve öğrettikleri genç oyuncular için çok önemli. İnşallah iyi bir performans gösterip bizi şampiyon yaparlar. İsmail hocayla ilk geldiğimde birebir görüştüm. Kendisi bana güvendiğini ve bana şans vereceğini söyledi. Bunları ilk duyduğumda çok mutlu olmuştum çünkü çok önemli oyuncular gelmişti. Kendimle gurur duydum herkes performans sergilemek isteyecek rekabet olacak" diye konuştu.

Sivasspor'a kiralanma sürecini anlatan Bartuğ Elmaz, "Genç oyuncuların ihtiyacı olan maç oynamak. Devre arasında birkaç takımdan da teklif aldım. Süper Lig ekipleriydi. Değerlendirdim. Sivas'ın beni daha önceden de istediğini biliyordum. Tercihimin sebebi daha çok forma şansı bulmak ve kendimi geliştirmek. Bülent Hoca'yla da iletişime geçtik, kendisinin beni istediğini biliyordum. Bana güvendiği için kendisine de teşekkür ederim. Ben her yere çok çabuk uyum sağlayan birisiyim. Çabuk uyum sağladım güzel insanlarla tanıştım. Orada da önemli futbolcularla oynuyorum şu an. Benim için sıkıntılı bir durum olduğunu düşünmüyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını yorumlayan Bartuğ Elmaz, "Her iki takım da önceki senelere göre daha çok rekabet içindeler. Tabi ki benim gönlüm Fenerbahçe'den yana. İnşallah sezon sonu Fenerbahçe şampiyon olur" dedi.

Fransa ve Türkiye'deki farkları anlatan Bartuğ Elmaz, "Bakıldığında Türk Ligi'nde başarıya çok yaslanan kulüpler var. Avrupa'da daha çok genç oyuncuları kazanabilme, büyük takımlara kazandırabilme amaçları daha çok. 10 yıl önce farklı bir futbol vardı. Şimdi daha farklı. Tabii ki oynadığım pozisyon biraz zor. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Herkesin eksiği var. Ben de eksik yönlerimi biliyorum. Bunlar için de özel bir hocamla çalışıyorum. Her şey yolunda gidiyor, ben de kendimi geliştiriyorum" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Sivasspor'da oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye geri döneceğini vurgulayan 21 yaşındaki orta saha, "Şu an benim için tek önemli olan şey sakatlığımı atlatmak Sahalara en kısa zamanda geri dönmek. Şu an Sivasspor'un oyuncusu olarak onların da hedeflerini bildiğim için onlara yardımcı olmak. Sonrasında Fenerbahçe'ye döneceğim tabii ki. Uzun yıllar çubuklu formayı giymek istiyorum. Sonrasında Avrupa istiyorum tabi ki" dedi.

A Milli Futbol Takımı'nda forma giymek istediğini belirten Bartuğ Elmaz, "Montella ile bir görüşmem olmadı fakat her gencin hayalidir milli takım forması giymek. Devre arasında da çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum Sivasspor'a giderek. İnşallah biz de A Milli Takım forması giyeriz" dedi.

Cengiz Ünder'le ilgili soruya 21 yaşındaki orta saha şu cevabı verdi:

"Cengiz Ünder. Cengiz abinin yeri bende her zaman farklı. Bana Marsilya'da hem saha içi hem saha dışında sahip çıktı. Onun yeri bende ayrı. Mert abiye çok gülüyorum, İrfan Can Kahveci de aynı zamanda. Sivas'ta da en komik Uğur Çiftçi. Sivas'ta da herkesle çok iyi anlaşıyorum fakat bir isim vermem gerekirse Burak Kapacak."

Fenerbahçe formasıyla Adanaspor ile oynadığı maçı unutamadığını belirten Bartuğ Elmaz, "Unutamadığım maç uzun bir zaman geçmedi üzerinden. Fenerbahçe-Adanaspor maçı. Çubuklu formamızla ilk kez taraftarlarımız önünde sahaya çıktım. İlk asistimi de yaptım. İdolüm Thiago Alcantara. Benzetenler de oluyor. İzlemekten çok keyif oluyorum. İnsanların beni böyle bir oyuncuya benzetmesi benim için önemli. Ara ara videolarını izliyorum. Canlı izlemek nasip olmadı ama inşallah ben de Türkiye'de herkese canlı Alcantara izletebilirim" dedi.

Yazarlar