Galatasaray Galatasaray'ın rakibi Sparta Prag'ı Livakovic yıktı! İlginç detay

Galatasaray'ın rakibi Sparta Prag'ı Livakovic yıktı! İlginç detay

18.12.2023 - 15:37 | Son Güncellenme:

Sezon başında Dinomo Zagreb'de forma giyen Livakovic'in UEFA Avrupa Ligi Play-Off maçı öncesinde yaptığı konuşma Galatasaray eşlemesi sonrası tekrar akıllara geldi.

Galatasarayın rakibi Sparta Pragı Livakovic yıktı İlginç detay

Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Dinomo Zagreb'de formaya giyen Livakovic, Sprta Prag ile yapılan maç öncesinde yaptığı konuşma müsabakaya damga vurmuştu.

Haberin Devamı

PRAG'I İLK MAÇTA YIKAN İSİM LİVAKOVİC OLMUŞTU
Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Sparta Prag'ı 3-1 yenen Dinamo Zagreb'in teknik direktörü Sergej Jakirovic, kritik galibiyetin arkasındaki gücün Fenerbahçe'ye gönderdiği kaleci Dominik Livakovic olduğunu açıklamıştı.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Zagreb teknik direktörü Jakirovic ise, Livakovic'in takım arkadaşlarına yaptığı konuşmanın galibiyette önemli rol aldığını söyledi.

Jakirovic, şu ifadeleri kullandı: "Livakovic ayrılmadan önce soyunma odasında olağanüstü bir konuşma yaptı ve oyuncular üzerinde oldukça motive edici bir etki yarattı. Bu zaferi ona ve Ivanusec'e adadık. Livakovic'i kalmaya ikna edebileceğime inanıyordum ama o, gitme kararını verdi ve buna saygı duyulması gerekiyordu. Kendisine gelecekte başarılar diliyorum. Elbette onu özleyeceğiz ama Stojkovic'i getirdik ve onun yerine layık olacağına inanıyorum."

Haberin Devamı

DUYGUSAL KONUŞMA
Livakovic'in Prag maçı öncesi takım arkadaşlarıyla vedalaşırken soyunma odasında yaptığı konuşmada: "Öyle bir an gelir ki kelimeler gereksiz hale gelir ve duygular ortaya çıkar. GNK Dinamo'da geçirdiğim yedi inanılmaz yılın ardından her birinize derin şükranlarımı sunuyorum. Bu kulübün kaptanı olmak, Dinamo'nun formasını giymek, renklerini savunmak inanılmaz bir onur ve ayrıcalıktı."

"Sahada geçirdiğiniz her an, ne olursa olsun desteğiniz ve bizimle paylaştığınız tutkuyla zenginleşti. Genç bir adam olarak Hırvatistan'ın en büyük kulübüne geldim ve Dinamo'da yedi harika yıl geçireceğimi hayal bile edemezdim. Takım arkadaşlarımla birlikte yeni bir Dinamo tarihi yazacağım. Zaferleri ve yenilgileri birlikte paylaştık ama sadakatiniz hiç azalmadı."

"Tribündeki enerjiniz bize her zaman ayağa kalkıp sonuna kadar mücadele etme gücü verdi. Üzüntüyle ama aynı zamanda gurur ve şükranla ayrılıyorum. Sonsuza dek kalbimde saklanacak anıları yanımda götürüyorum. Her zaman yanımda olduğunuz, Dinamo'muzu koşulsuz desteklediğiniz ve tüm bu yolculuğu inanılmaz kıldığınız için teşekkür ederim."

"Umarım yeni hedefler deneme kararımı anlayacaksınız. Dinamo büyümeye ve parlamaya devam etsin ve ben taraftarınız olacağım. Her şey için teşekkürler. Sonuçta Dinamo'ya olan duygumu tek bir cümleyle ifade edebilirim: Üzgün ​​olduğumda beni mutlu ediyorsun." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

RÖVANŞTA GOL YAĞDIRIP ZAGREB'İ KUPA DIŞINA İTMİŞTİ
Bu yenilginin rövanşında ise Sparta Prag adeta gol şov yaptı. Rakibine 3-1 mağlup olan Prag rövanş maçını 4-1 kazanarak tur atlayan taraf olmuştu.