Diğer Son dakika - Turda sahne Cavendish'in!

Son dakika - Turda sahne Cavendish'in!

13.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ikinci gününde büyük Britanyalı sporcu Cavendish zirveye çıkmayı başardı

Son dakika - Turda sahne Cavendishin

Organizasyonun 2. gününde Konya-Konya etabı nefesleri kesti. Mevlana Meydanı’ndan verilen startın ardından 144,9 kilometre yol kat eden sporcular arasında Deceuninck-Quick-Step’ten Cavendish zirveye çıktı ve bugün turkuaz mayoyu giymeye hak kazandı

Haberin Devamı

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci günündeki Türk Hava Yolları Konya-Konya etabını, Belçika’nın Deceuninck-Quick-Step takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish birinci bitirdi.
Mevlana Meydanı’nda 25 takımdan 170 sporcunun katılımıyla başlayan 144,9 kilometrelik yarışı Cavendish, 3 saat 17 dakika 30 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamladı. Etapta Belçika’nın Alpecin Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen 2., İsrail’in Start-Up Nation takımından Alman Andre Greipel ise 3. sırayı elde etti.
Cavendish Konya’daki başarılı performansıyla genel klasmanda birinci olduğu için turkuaz mayoyu giymeye hak kazandı. Başarılı sporcu bugün turkuaz mayoyu taşıyacağı için yeşil mayo 3. etapta Rally takımından Hollandalı Arved De Kleijn’ın üzerinde olacak.
Öte yandan en iyi tırmanışçının aldığı kırmızı mayoyu Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor’dan Ukraynalı Vitaly Buts, Türkiye güzelliklerini temsil eden beyaz mayoyu ise Astana takımından Artyom Zakharov üzerlerine giymeye hak kazandılar. Dev mücadele bugün Beyşehir-Alanya etabıyla devam edecek. Sporcular toplam 212.6 kilometrelik parkurda zirve için pedal çevirecek.

Haberin Devamı

Kaza startı geciktirdi
Yarış öncesi yapılan nötral turda kaza meydana geldi. Gerçek start öncesi gerçekleşen kazaya 4 sporcu karıştı. Sporcuların önemli bir problemi olmaması ve pelotona yetiştirilmesinin ardından gerçek start biraz gecikmeli olarak başladı. Öte yandan, son 25 kilometreye girilirken bir kaza daha meydana geldi. Bu kazaya Rally, Sapura ve Delko takımından sporcular dahil oldu.

Yazarlar