Futbol UEFA Başkanı Alexander Ceferin'den Avrupa Süper Ligi çıkışı! 'Taraftarlar aptal değil'

UEFA Başkanı Alexander Ceferin'den Avrupa Süper Ligi çıkışı! 'Taraftarlar aptal değil'

08.02.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, yeniden gündeme gelen Avrupa Süper Ligi projesi ile ilgili konuştu. Alexander Ceferin'in sert açıklamaları dikkat çekti.

UEFA Başkanı Alexander Ceferinden Avrupa Süper Ligi çıkışı Taraftarlar aptal değil

Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in hayalinde olan Avrupa Süper Ligi projesi yeniden gündeme geldi. UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Avrupa Süper Ligi projesine dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Futbolun satılık olmadığını belirten Alexander Ceferin, "Futbol satılık değil! Birileri UEFA'nın 70 yıllık tarihini ayaklar altına almaya çalıştı. Futbolun kurtarıcısı olduğunu iddia edenler, futbolun mezarını kazmak için uğraşıyor. Kurban rolü oynuyorlar ama vahşi yırtıcıdan başka bir şey değiller! Sadaka ile dayanışmayı karıştırıyorlar" dedi.

Avrupa Süper Ligi projesinin Avrupa futbolunu bölmeye çalıştığını vurgulayan Alexander Ceferin, "Bazıları para ile her şeyin satın alınabileceğine inanıyor! Ama bu bizim bakış açımız olamaz. Bugün, ayrıcalıklı bir azınlığa sürekli artan karlar sağlamak için doyumsuz arzuyla hareket eden birkaç kişi, serbest piyasa adına bizi bölmeye çalışıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Futbol taraftarlarının aptal olmadığını belirten Alexander Ceferin, "Futbol taraftarları aptal değil... Taraftarlar futbolun satılık olmadığını biliyor. Hayalleri satın alamazsınız. Sportif değerleri satın alamazsınız. Futbolu güçlü ve görkemli bir oyun haline getiren değerleri satın alamazsınız. 70 yıllık tarihi satın alamazsınız" ifadelerini kullandı.

Futbolun bir oyundan fazlası olduğunu vurgulayan UEFA Başkanı, "Futbol bir oyundan çok daha fazlasıdır ve daha iyi, daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için üzerimize düşeni yapmalıyız. Futbolda her zaman bir B planı vardır. Ama B gezegeni yoktur" açıklamasını yaptı.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda yeni bir format tanıtacaklarını belirten Alexander Ceferin, "EURO 2024'te devrim niteliğinde yeni bir formatın lansmanına tanık olacağız. Daha fazla adalet, eşitlik, heyecan ve duygu vaat eden yeni bir format" dedi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino ile birlikte çalıştıklarını vurgulayan Alexander Ceferin, "Ortaklarımızla, özellikle de FIFA ile işler her zaman kolay olmadı. Ancak FIFA Başkanı Gianni Infantino birlikte yeni bir sayfa açmamıza yardımcı olacak bir işleyiş tarzı bulmayı başardık. UEFA ve FIFA ayrılırsa futbolun zarar göreceğini fark ettik. Yeniden keşfedilen bu birlik, futbolun bir numaralı spor olarak kalmasını sağlayarak piramit sistemimizi koruyor ve korumaya devam edecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun birlik içinde olduğunu belirten UEFA Başkanı, "Ayrıca kulüplere ve Avrupa Kulüpler Birliği'ne, liglere, Avrupalı Futbolcular Birliği'ne ve taraftar birliklerine gösterilen güven için de minnettarım. Sizler futbolun temelisiniz. Her zaman aynı fikirde olmadık ama bugün birlikteyiz. Birlik içindeyiz ve her zamankinden daha güçlüyüz" açıklamasını yaptı.

Alexander Ceferin son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Eminim açıkça belirttiğim gibi 70 yıllık tarih öylece bir kenara atılamaz. Bizim hikayemiz daha yeni başlıyor. Birlikte yazmaya devam edeceğimiz bir hikaye. Hep birlikte."