Diğer Sporun gurur gecesi

Sporun gurur gecesi

06.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

64. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu yarışmasında zirveye çıkanlar muhteşem bir törenle ödüllerini aldı.

Sporun gurur gecesi

Spor, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Volkswagen Arena’daki gece büyük bir şölene sahne oldu. 8 farklı kategoride yarışan 48 aday için yaklaşık 4 milyona yakın oy kullanılırken, 2017 yılında Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 200 metrenin şampiyonu Ramil Guliyev birincilik kürsüsüne oturdu.

Haberin Devamı

Bu yıl 64.’sü düzenlenen Gillette - Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Volkswagen Arena’da yapılan organizasyonda, 2017 yılında zirveye çıkanlar ödüllerini aldı. Geceye, spor, sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

TV 8’den canlı olarak yayınlanan organizasyonun sunuculuğunu ise Saadet Özsırkıntı ve Jess Molho yaptı. Yaklaşık 4 milyon sporseverin oy kullandığı dünya spor tarihinin en uzun soluklu anketinde Yılın Sporcusu ödülü Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 200 metrenin birincisi Ramil Guliyev’e gitti.

Beyaz adam!

Kamp çalışmaları nedeniyle geceye katılamayan Guliyev’in ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Asbaşkanı Önder Fırat’a verdi. Bak, “Daha önce spor adamı olarak pek çok ödül törenine katıldım. Tüm aday olanları, kazananları tebrik ediyorum. 64 yıldır bu ödülleri veren Milliyet ailesini tebrik ediyorum. Beyaz adam Ramil Guliyev ödülümüzün sahibi” ifadelerini kullandı. Fırat ise “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Başkanımız Aziz Yıldırım ile beraber tüm branşlar gibi atletizmde de yatırımlarımızın meyvelerini almaktan gurur duyuyoruz. Bizlere bu mutluluğu yaşatan Ramil’i ülkem ve kulübüm adına tebrik ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yılın Takımı; geçtiğimiz sezon Euroleague kupasını kaldıran Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı oldu. Yılın Antrenörü ise Zeljko Obradovic seçildi.Yılın Futbolcusu kategorisinde zirveye Everton formasını giyen Cenk Tosun çıkarken, Yılın Spor Adamı ödülüne Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım layık görüldü.

İlk kez oylandı
Yılın Çıkış Yapan Sporcusu cimnastikci Ayşe Begüm Onbaşı olurken, Yılın Paralimpik Sporcusu-Takımı dalında Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı ilk sırayı elde etti. İlk kez oylanan Gillete Venüs Yılın Kadın Sporcusu kategorisinde ise Dünya Şampiyonu tekvandocu Nur Tatar Askari zirveye çıktı.

Yılın Futbolcusu: Cenk Tosun
Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü’nü Beşiktaş Başkanı Fikret Orman açıkladı. Orman, “Gerçekten heyecanlıyım. Bizim emeğimizin olduğu, hem Türkiye’yi hem de Beşiktaş’ı Premier Lig’de temsil eden Cenk Tosun’a vereceğiz bu ödülü” dedi.
Cenk Tosun, programı nedeniyle törene katılamazken ödülü Beşiktaş kaptanı Tolga Zengin aldı. Tolga, “Cenk aramızda olamadığından dolayı ödülü bana kısmet oldu. Kendisi son yıllardaki performansıyla Türkiye’ye büyük katkı sağladı. Bundan sonra da en iyi şekilde bizi temsil edeceğini biliyoruz” dedi.
Büyük bir sürpriz yaparak törene videolu mesaj gönderen Tosun, “Maç programım nedeniyle törende bulunamıyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyor, selamlarımı gönderiyorum” dedi.
Askari: Bu anı çok bekledim
Gillette Venüs Yılın Kadın Sporcusu kategorisinde birincilik kürsüsü Dünya Şampiyonu tekvandocumuz Nur Tatar Askari’nin oldu.
Askari ödülü Milliyet Gazetesi Spor Servisi Müdürü Tayfun Bayındır’dan alırken, “Burada sizlerle olmak ve bu ödüle layık görülmek benim için çok önemli. 2017 yılım çok iyi geçti. Son dünya şampiyonluğunu kazandım. Üst üste iki olimpiyatta madalya aldım. Ülkeme bu başarıyı tattırdım. Bu anı çok bekledim. Çok mutluyum. Tüm Milliyet ailesine çok teşekkür ederim” dedi.
Namık Sevik ödülü Meşe’nin
Milliyet Gazetesi Spor Servisi Müdürü Tayfun Bayındır, Namık Sevik Ödülü’nü Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe’ye verdi.
Bayındır, Meşe için “Kendisi basının renkli simalarındandır ve ben onunla çalışmaktan her zaman gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Bilal Meşe ise “1985 yılında İslam Çupi’nin torpiliyle girdim. Namık ağabey ile altı ay çalıştım. Bu ödülü almaktan gurur duyuyorum” dedi.

Onbaşı zirvede
Yılın Çıkış yapan Sporcusu’nu Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı açıkladı. Ödülü alan Avrupa Şampiyonu aerobik cimnastikçimiz Ayşe Begüm Onbaşı, “Bu ödüle layık görüldüğüm için çok teşekkür ederim. Burada sizlerin karşısında olmak benim için çok önemli” dedi.

Ünlüler geçidi
Yaklaşık 1500 davetlinin katıldığı gecede spor dünyasının ünlü isimleri de bir araya geldi. Mustafa Denizli ve Şenol Güneş uzun süre sohbet ederken, Beşiktaşlı Pepe, Adriano ve Medel hayranları ile bol bol fotoğraf çektirdi.
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliği için “Birlikte Paylaşalım” sloganı ile yola çıkan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde kurduğu stant büyük ilgi gördü. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de hazırlanan tanıtım bröşürlerini inceledi.
Rekor katılım
Ödül töreni ilk olarak Yılın Spor Anı anonsu ile start aldı. 2017 yılına damgasını vuran dört önemli spor olayı halkın oylarına sunuldu. Oylama TV8 yan ekran uygulaması ile yapılırken, gecenin sonuna kadar devam etti. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oylama sonunda Yılın Spor Anı ödülünü Ampute Milli Takımı’nın şampiyonluk maçı aldı. Karşılaşma sonrası yaşanan sevinç görüntüleri törenin sonunda ekranlara yansıdı.
Bu arada canlı yayınlanan ödül töreni reytinglerde ciddi bir izlenme oranı da yakaladı.
Yılın damgası
Amatör branşları ayakta tutmak için maddi-manevi büyük fedakârlık gösteren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yılın Spor Adamı seçildi. Yıldırım, “2000’li yıllarda bu ödüle üç defa layık görülmüştüm. Ama on yılı geçen bir süreç sonunda tekrar bu ödüle layık görülmek beni çok onurlandırdı” dedi
Gillette-Milliyet Yılın Sporcu Ödülleri’nde Yılın Spor Adamı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım seçildi. Amatör branşları ayakta tutmak için maddi - manevi büyük fedakârlık gösteren, bunun karşılığını erkek basketbol takımının Euroleague şampiyonluğu, atlet Ramil Guliyev’in ise 200 metre Dünya şampiyonluğu ile alan Yıldırım Milliyet okurları tarafından birincilik kürsüsüne oturtuldu.
Yıldırım’a ödülünü veren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, “Bu ödül töreni 64 yıldır yapılıyor. Çoğumuzdan yaşlı bir tören bu. Bu markayı gururla taşıyoruz. Spor; dostluk, kardeşliktir diyoruz. Bizlere çok görev düşüyor. Sportif dostluğu, kardeşliği taraftara kadar yaymak için hepimize büyük iş düşüyor” ifadelerini kullandı.
‘Failler bulunsun’
Aziz Yıldırım ise “2000’li yıllarda bu ödüle üç defa layık görülmüştüm. Ama on yılı geçen bir süreç sonunda bu ödüle layık görülmem beni onurlandırdı. Bunun için herkese teşekkür ediyorum. Türkiye tarihi ile Fenerbahçe eşdeğerdir. 2006 yılından itibaren FETÖ örgütünün devleti ele geçirme girişiminde Fenerbahçe de devletin bir kurumu olarak nasibini almıştır. 3 Temmuz ile beraber Fenerbahçe Kulübü’nde antidevrim yaşanmıştır. Bundan üç yıl önce ise Rize’de oynanan maçtan sonra lider Fenerbahçe’nin otobüsü kurşunlanmış ve faili meçhul bir cinayete kurban gitmek üzereyken Allah’ın yardımıyla sadece otobüsün kaptanının yaralanması ile sonuçlanmış ve mucize bir şekilde ölüm olayı gerçekleşmemiştir. Bugüne kadar henüz bu olay aydınlatılmamıştır. Buradan İçişleri Bakanı’na, Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na bu olayın aydınlatılması gerektiğini iletmek istiyorum. Bunu bekliyoruz. Bu süreçler Fenerbahçe gibi 2011’de 1.8 milyar liralara ulaşan varlığı olan kulübün 4 Temmuz’dan itibaren 600 bin dolara düşmesiyle sonuçlanmıştır. Eminim ki bu durumda başka bir kulüp yenilgiye uğrardı. Ama Fenerbahçe bu süreci dim dik atlatmıştır. Tek istediğimiz FETÖ ile sonuna kadar savaşılmasıdır. FETÖ tamamen temizlenmeden huzur sağlanmayacaktır. Hem bu geceye hem de Türk futboluna katkılarından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e de teşekkür ediyorum. Barış ve kardeşliğin sağlanması için hakem hatalarının da en aza inmesi gerektiğini söylüyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Yılın Takımı Fenerbahçe Doğuş
Yılın Takımı Kategorisi’nde birincilik kürsüsüne oturan Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı’nın ödülünü Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ile Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu takdim etti.
Turnaoğlu, “Hepinize P&G olarak hoşgeldiniz demek istiyorum. Türk sporunun en saygın ve bu yıl 64.’sü yapılan Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türk Milli Futbol Takımı’nın bakım sponsoru olan Gillette ve P&G ailesi Türkiye’de spora katkı vermeye çalışıyor. Bugün Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve TMOK’un destekçisiyiz. Olimpiyat yolunda sporcularımızın ve annelerinin destekçisi olmaya çalışıyoruz. Çünkü Türkiye’de ve dünyada sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyoruz. Bu vesileyle EURO 2024’e aday olan Türkiye’nin böyle bir organizasyonu hak ettiğine, dinamizmi ve enerjisiyle böyle bir organizasyonu hakkıyla yapacağı inancıyla birlikte paylaşalım diyoruz. İnşallah ev sahibi olacağız” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Asbaşkanı Ozan Balaban ise “Milliyet ailesine ve bize oy veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu ödülü ilk olarak büyük Fenerbahçe taraftarı ve tabii ki şanlı Türk Bayrağı’nı dalgalandıran tüm sporcular için alıyor ve teşekkür ediyoruz” dedi. Kaptan Melih Mahmutoğlu da “Bizim için çok büyük bir ödül. Burada olmak çok önemli. İnşallah seneye yine aynı kupayı alarak bu özel gecede yeniden birlikte oluruz” diye konuştu.
Obradovic farkı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Yılın Antrenörü ödülünü Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı’nın başantrenörü Zeljko Obradovic’e verdi. Türkoğlu, “Sporun çok iyi bir araç olduğunu biliyoruz. Başta Demirören ailesi olmak üzere tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. 64 yıldır birçok sporcuya, yöneticiye dokundunuz. Basketbol Federasyonu Başkanı olarak bu ödülü açıklamak çok güzel” dedi.
Obradovic ise “Milliyet’e çok teşekkür ediyorum bu ödül için. Başkanım Aziz Yıldırım’a da teşekkür ediyorum, büyük Fenerbahçe’nin bir parçası olduğum için” ifadelerini kullandı.
Alkışlar Ampute Milli Takımı’na
Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı ise Türkiye’ye büyük bir gurur ve mutluluk yaşatan Ampute Futbol Milli Takımı oldu.
Ödülü Turkcell’in Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün verdi. Bütün, “Sporun oscarları olarak kabul edilen ve 64. kez düzenlenen bu organizasyonda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Turkcell olarak 34 bin sporcunun yanındayız. Desteklerimiz de sürüyor. Bu ödülün bizim için önemi çok büyük. Bir şeyi 64 kez aynı kalitede yapmak çok önemli. Desteklediğimiz sporculardan en önemlilerinden birisi de engelli bireyler. Onların hayata katılmaları için her şeyi yapıyoruz” dedi.
Ödül takdim edilirken bir kez daha sahneye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da “Final maçında ben de stattaydım. Taraftarlar bütün stadı doldurdu. Onlar bize güzel bir gece yaşattılar. Kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesiyle birçok tesis açılıyor. Amatör sporlar için çıkan son kanunla daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Türk sporunun önümüzdeki olimpiyatlarda daha başarılı olacağına inancımız tam” ifadelerini kullandı.
Didi özel ödülü!
Didi Buz Hokeyi Özel Ödülü, İlkim Dilan Uygun-Tuğçe Melis Demir ikilisine gitti. Ödülü veren Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Biz Çaykur olarak 14 spor branşına destek veriyoruz. Ve bazı takımların da ana sponsoruyuz. Spora desteğimiz sürecek” dedi.
Tuğçe Melis Demir ise, “Buz hokeyi yeni gelişen bir spor. Çok fazla tanınmamış bir sporla uğraşanlar bilir ki hayatınızı idame ettirirken, spora da devam etmelisiniz. Ama spora tutkuyla bağlananlar sonuna kadar gider. Bu yüzden bizi bu ödüle layık görmeniz çok önemli. Bu ödülü yöneticilerimizden, en küçük hokeyci kardeşimiz adına alıyoruz” dedi. Demir, “Survivor mı, buz hokeyi mi. Hangisi daha zor” sorusuna ise “Tabii ki Survivor” cevabını verdi. Uygun da, “Ben Çaykur’a bu spora yaptığı destek için çok teşekkür ediyorum. Bu destek sayesinde artık derece için oynuyoruz. Bu ödüle de bizi layık gördüğünüz için çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.
Jüri özel ödülü Qarabağ’ın
Gecede jüri özel ödülü Qarabağ Futbol Takımı’na gitti. Ödülü A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Qarabağ Kulübü Başkanı Tahir Gözel’e takdim etti.
Gözel yaptığı konuşmada, “Bu güzel akşamda burada olmak bizim için büyük bir gururdur. Karabağ Futbol Takımı, Azerbaycan’da 700 bin vatansız kalmış kaçkınların sesinin işitilmesinde çalışmış bir kulüptür. Ben buradan çok değerli arkadaşım Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır’a ve P&G şirketine teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’de böyle bir ödül almak çok önemli. Allah Türkiye’yi korusun” dedi.
İslam Çupi ödülü Satranç Takımı’na
İslam Çupi Özel Ödülü, Türkiye Satranç Milli Takımı’na gitti. Ödülü Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker verirken, “Ödüle layık görülen tüm sporcuları kutluyorum. İş Bankası olarak satrancın kolay erişilebilir bir spor olması amacıyla başlattığımız ana sponsorluğumuzu 2005’ten itibaren sürdürüyoruz. 20 bin satranç okulu yaptık ve satranç 800 bin sporcusuyla en fazla lisanslı sporcuya sahip branş haline geldi. Daha fazla çocuğumuz bu sporla ilgilenirken, birçok başarıya da imza atıyoruz. Türkiye satrançta ilk 5’e girmiş durumda. Bunu bize yaşatan Satranç Milli Takımı’nı kutluyor, rahmetli İslam Çupi’yi de bir kez daha anıyorum” diye konuştu.
Ödülü Satranç Milli Takımı alırken, Federasyon Başkanı Gülkız Tulay şöyle konuştu: “Bizim için çok önemli bir ödül bu. Sporcularımız Bakü Satranç Olimpiyatı, ve Dünya Takımları’nda ilk 5’e girmeyi başardılar ve orada performanslarıyla ‘Yenilmez Türkiye’ dedirttiler kendilerine. Satranç dokunduğu hayatları güzelleştiren bir branş. Hedefimiz ülkemizin her yerine satrancı yaymak. Destekçilerimiz Spor Bakanımız, Spor Toto teşkilatı ve sponsorumuz İş Bankası’na bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Gillette Gibi Sporcu Çakmak
Gillette Gibi Sporcu Özel Ödülü’nü ise Ampute Milli Takımı Kaptanı Osman Çakmak aldı. TMOK Başkanı Uğur Erdener ödülü geceye katılamayan Çakmak yerine Milli Takım kalecisi Selim Karadağ’a verdi.
E-Spor rüzgârı
Gillette Özel Ödülü’nü Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu takdim etti. Ödül, 1907 Fenerbahçe E-Spor’a gitti. Ödülü alan, Sina Afra “Geleceğin sporu e-spor. Herkes bizi izliyor” diye konuştu.
Lütfiye hayran bıraktı
O Ses Türkiye’nin son şampiyonu Lütfiye Özipek gecede mini bir konser verdi. Muhteşem sesiyle davetlilerin kulaklarının pasını silen Lütfiye ayakta alkışlandı.