Süper Lig Süper Lig şampiyonunu tahmin ettiler! İki puan farkla zirvede

Süper Lig şampiyonunu tahmin ettiler! İki puan farkla zirvede

24.11.2023 - 10:59 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de 12 hafta geride kalırken Fenerbahçe ve Galatasaray yakaladıkları puan ortalaması ve galibiyet serileriyle dikkatleri dikkatleri çekiyor. Eruo Club Index, Süper Lig şampiyonunu belirlerken ligi zirvede tamamlayan takımın iki puan farkla şampiyon olacağını tahmin etti.

Süper Lig şampiyonunu tahmin ettiler İki puan farkla zirvede

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe arasında amansız bir şampiyonluk yarışı ligin ilk haftalarında başladı. Ligde 12 hafta geride kalırken Fenerbahçe 31 puanla averaj farkıyla aynı puana sahip takipçisi Galatasaray'ın önünde liderliğini sürdürüyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE LİDERLİĞİ GERİ ALDI

Trabzonspor yenilgisiyle liderliği Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe; sarı-kırmızılıların Hatayspor deplasmanında mağlup olmasının ardından zorlu Adana Demirspor deplasmanından 1 puanla dönerek milli ara öncesi liderliği geri aldı.

1/4

2/4

3/4

4/4

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR İSTİKRARDAN UZAK

Beşiktaş ise Fenerbahçe ve Galatasaray'a oranla şampiyonluk yarışında geride kaldı. Yönetimin seçim kararı aldığı Beşiktaş'ta Lugano maçından sonra Şenol Güneş; Bodo Glimt maçının ardından da Burak Yılmaz istifasını sunmuştu. Burak Yılmaz'ın istifası sonrası Rıza Çalımbay göreve getirildi. Beşiktaş 22 puanla zirvenin 9 puan gerisinde bulunuyor.

Trabzonspor ise Nenad Bjelica ile başladığı sezona istikrarlı bir giriş yapamamıştı. Bordo-mavililer Hırvat teknik adamla çıktığı 8 maçta 4 galibiyet 4 mağlubiyet yaşadı. Bjelica'nın ardından göreve gelen Abdullah Avıc'yla Fenerbahçe derbisinde kazanan Trabzonspor, 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alarak 22 puanla zirveye bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı
1/2

2/2

ADANA DEMİRSPOR'UN ZİRVE YÜRÜYÜŞÜ

Vincenzo Montella ile geçtiğimiz iki sezonda Süper Lig'de oynadığı futbolla iz bırakan Adana Demirspor yeni sezona Hollandalı teknik adam Patrick Kluivert ile giriş yaptı. UEFA Konferans Ligi ön elemelerinde başarılı sonuç alan Adana Demirspor, Genk'e penaltı atışları sonucunda elenerek Avrupa'ya veda etmişti.

Süper Lig'de yine istikrarlı bir puan ortalaması yakalayan Adana Demirspor topladığı 22 puanla ve averaj farkıyla ligde üçüncü sırada yer alıyor. Adana Demirspor kendi sahasında oynadığı 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik alırken deplasmanda oynadığı 5 maçta 2 mağlubiyet 3 beraberlik aldı.

Süper Lig şampiyonunu tahmin ettiler İki puan farkla zirvede

SÜPER LİG ŞAMPİYONUNU TAHMİN ETTİLER

Trendyol Süper Lig'de inanılmaz bir şampiyonluk yarışı sürerken Euro Club Index, Süper Lig'in şampiyonunu belirledi. Euro Club'ın verilerine göre Galatasaray topladıpı 96 puanla Süper Lig'i zirvede tamamlayacak. Euro Club'ın istatistiklerine göre Fenerbahçe 94 puanla Galatasaray'ın ardından ligi ikinci sırada bitirecek. Beşiktaş ise 76 puanla üçüncü sırada yer bulacak.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un 71 puanla 4'üncü sırada tamamlanacağı tahmin edilen Süper Lig'de Adana Demirspor 63 puanla ligi 5'inci sırada tamamlayacak.

Süper Lig şampiyonunu tahmin ettiler İki puan farkla zirvede

İŞTE KÜME DÜŞECEK TAKIMLAR

Euro Club Index'te yer alan verilere göre Trendyol Süper Lig'den Corendon Alanyaspor, Yılport Samsunspor, İtanbulspor ve Çaykur Rizespor küme düşecek.

Tahminlere göre Corendon Alanyaspor 40 puanla ligi 17'inci sırada tamamlayacak. Çaykur Rizespor'un 39 puan alacağı tahmin edilen verilere göre Yılport Samsunspor 35, İstanbulspor ise 25 puan toplayarak lige veda edecek.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN ÇILGIN PUAN ORTALAMASI

Euro Club Index'in tahmin ettiği puanlara göre Galatasaray lig sonunda 2.52 puan ortalamasına sahip olacak Fenerbahçe ise 2.47'lik puan ortalaması ile ligi tamamlayacak.

2022-2023 sezonunda Galatasaray 88 puanla şampiyon olmuş ve 2.44 puan ortalaması yakalamıltı. Fenerbahçe ise 2.22 puan ortalaması tutturmuştu.

Yazarlar