Galatasaray Süper Lig'de dev derbi: Fenerbahçe-Galatasaray!

Süper Lig'de dev derbi: Fenerbahçe-Galatasaray!

14.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efsane derbi, ligin zirvesiyle dibine etki edecek, Fenerbahçe ile Galatasaray bugün farklı hedefler için mücadele verecek.

Süper Ligde dev derbi: Fenerbahçe-Galatasaray

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 110 yıllık mücadelede sarı-lacivertlilerin Cim-Bom’a karşı açık ara üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler galibiyet sayısında 146-123 üstünlük sağlarken, iki takım arasındaki 119 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Ligde de 123 sınavını verecek olan iki ekipten Fenerbahçe, bu kulvarda da galibiyet sayısında rakibine 50-33 üstünlük kurdu. 40 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Haberin Devamı

Derbi karnesi pekiyi

Fenerbahçe, ligde son 7 sezonda oynadığı 27 derbi maçın 21’ini kaybetmedi. Bu sürede Galatasaray’a karşı 13 lig derbisinde 5 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgi alan sarı-lacivertliler, Beşiktaş’la oynadığı 14 derbide ise 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.
Cim-Bom’a karşı Süper Lig’de 4.5 yıldır kaybetmeyen Fenerbahçe, bu süredeki 8 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik elde etti. Sarı-lacivertliler, rakibi karşısında son lig yenilgisini 2014-2015 sezonunda 18 Ekim 2014’te Türk Telekom Stadı’nda 2-1’lik skorla aldı.
Süper Ligde dev derbi: Fenerbahçe-Galatasaray
Sarı-lacivertliler, Galatasaray’la Süper Lig’de oynadığı son 8 derbide sadece 3 gol yedi. Fenerbahçe, bu 8 derbinin 6’sında kalesini gole kapamayı başardı. Söz konusu 4,5 yıllık süreçte Galatasaray, Olcan Adın, Ryan Donk ve Martin Linnes’le gol atabildi.
Aslan seriye bağladı
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’deki son 13 maçında yenilmedi. Sarı-kırmızılılar, en son 14. haftada Beşiktaş’a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 9 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Cim-Bom, son üç karşılaşmadan da üç puanla ayrıldı.
9 futbolcu ceza sınırında
Kadıköy’deki Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde iki takımdan 9 futbolcu ceza sınırında bulunuyor.
Ev sahibinden Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Roman Neustadter, Nabil Dirar, Roberto Soldado ve Eljif Elmas, kart görmeleri durumunda 29. haftadaki Alanya deplasmanında yer alamayacaklar.
Galatasaray’da ise Henry Onyekuru, Martin Linnes ve Emre Taşdemir sarı kart ceza sınırında... Bu isimler de kart görmeleri halinde İstikbal Mobilya Kayserispor maçını kaçıracak.
19 yıllık hasret
Kadıköy’de Ülker Stadı’nda Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray, rakibini deplasmanda 19 yıldır yenemiyor. Dış sahadaki son galibiyetini 22 Aralık 1999’da 2-1’lik sonuçla alan ve daha sonraki 22 resmi maçta kazanamayan Galatasaray, bu kötü istatistiği sonlandırabilmek için mücadele verecek.
İlk yarıda Cim-Bomlu, 2. yarıda F.Bahçeli
Fenerbahçe’nin devre arasında Galatasaray’dan kadrosuna kattığı Serdar Aziz, eski takımına karşı mücadele edecek. Sarı-kırmızılı takımda kadro dışı bırakılan, daha sonra sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Serdar, derbide eski takımına karşı ter dökecek. Serdar Aziz, sezonun ilk yarısında 2-2 biten derbide Galatasaray formasıyla sahaya çıkmıştı.

Yanal hiç kaybetmedi
Fenerbahçe, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde Kadıköy’de hiç lig maçı kaybetmedi. Ülker Stadı’nda 23 lig maçına çıkan Yanal, 18 galibiyet, 5 beraberlik yaşarken, hiç yenilgi görmedi.

Yazarlar