Futbol Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar! Şimdiden 5 oldu

Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar! Şimdiden 5 oldu

29.10.2022 - 09:59 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, üst üste alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Valerien Ismael ile yollarını ayırdı. Geçtiğimiz sezon Önder Karaveli’nin ardından göreve getirilen Fransız teknik adamın görevine son verilmesiyle birlikte Süper Lig’de beşinci teknik direktör değişimi yaşandı. İşte detaylar...

Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar Şimdiden 5 oldu

Sezona Weghorst, Dele Alli ve Masuaku gibi iddialı transferle giriş yapan, maçlara çok iyi başlasa da oyunu tutmakta zorlanarak peş peşe kötü sonuçlar alan

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta Valerien Ismael’in görevine son verildi. Yaşanan bu ayrılıkla birlikte, 11.haftası geride kalan Süper Lig’de beş kulüp, sezona başladığı teknik direktörüyle yollarını ayırdı. İşte detaylar...

Serkan Özbalta - Hatayspor

Ömer Erdoğan’ın ardından takımı Serkan Özbalta’ya emanet eden Hatayspor, Süper Lig’in ilk altı haftasında hiç galip gelememiş, bir beraberlik ve beş mağlubiyet alarak sezona son derece tutuk başlamıştı. 6.haftanın ardından Özbalta’yla yollarını ayıran Hatayspor, göreve Volkan Demirel’i getirmesiyle birlikte yükselişe geçti. Genç teknik adam, aralarında Beşiktaş maçının da olduğu 4 haftalık fikstürde 3 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak puanını 10’a yükseltti.

Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar Şimdiden 5 oldu

Sami Uğurlu - Kasımpaşa

Haberin Devamı

Kasımpaşa, 2021-2022 sezonunun ilk yarısında teknik direktör istikrarı sağlayamamış ve ağustostan aralık ayına kadar sırasıyla Şenol Can, Cihat Arslan ve Hakan Kutlu ile çalışmıştı. Bu isimlerden istediği verimi alamayan Kasımpaşa, göreve son olarak Sami Uğurlu’yu getirmiş ve müthiş bir ivme yakalamıştı. Takımı ligin son sırasında devralan Uğurlu, sezon sonuna kadar çıktığı 22 maçta tam 14 galibiyet alarak üst sıralara tırmanmayı başarmıştı. Yeni sezona da Sami Uğurlu ile başlayan Kasımpaşa, ligin ilk iki haftasında 4-0'lık Başakşehir ve 6-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetlerinin ardından teknik direktörüyle vedalaştı. Eski teknik direktörü Şenol Can’la tekrar anlaşan İstanbul ekibi, 9 maçta 4 galibiyet, 4 mağlubiyet alırken 1 maçı da beraberlikle sonuçlandı.

Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar Şimdiden 5 oldu

Osman Zeki Korkmaz - İstanbulspor

İstanbulspor’un teknik direktörlüğünü üstlendiği ilk sezonda Play-Off'lardan Süper Lig’e yükselme başarısı elde eden Osman Zeki Korkmaz, yeni sezonda da görevine devam ederken Süper Lig macerası 11. hafta itibariyle sona erdi. 40 yaşındaki teknik direktör, 10 maçta takımın başında yer alırken 2 galibiyet 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 8 puanda kaldı.

Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar Şimdiden 5 oldu

Mustada Dalcı - Ankaragücü

Süper Lig’e bu sezon tekrar yükselen Ankaragücü, 2022-2023 sezonuna Mustafa Dalcı ile başlamıştı. Daha önce de Ankara ekibinde bu görevi üstlenen 49 yaşındaki teknik direktör, geçen sezon TFF 1.Lig’de takımıyla şampiyonluk yaşayarak en üst lige çıkmıştı. Geçen sezon 42 maç sonunda 1.83’lük maç başı puan ortalamasına sahip olan Mustafa Dalcı, Ankaragücü ile Süper Lig’de ilk üç maç sonunda galibiyetle tanışamamıştı. Dalcı'nın ayrılığının ardından Ömer Erdoğan'la anlaşan Ankara ekibi, yeni hocasıyla 7 maçta 7 puan topladı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar Şimdiden 5 oldu

Valerien Ismael - Beşiktaş

Süper Lig'de teknik direktörüyle vedalaşan son takım Beşiktaş oldu. Bir önceki sezon önce Sergen Yalçın ardından da Önder Karaveli ile yoluna devam eden siyah-beyazlılar, istenilen sonuçlar gelmeyince Fransız teknik adam Valerien Ismael'le anlaşmıştı. Sezonu 8 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 ile tamamlayan Beşiktaş, yeni sezona da genç hocasıyla devam etti. Dele Alli, Wout Weghorst, Muleka gibi birçok önemli transferle kadrosunu güçlendirerek yeni sezona giren siyah-beyazlılar, tempolu futboluyla dikkat çekse de maçın ikinci bölümlerinde yaşadığı büyük düşüşler ile eleştirilmişti. 10 hafta sonunda 18 puan toplayan, Trabzonspor, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarından galibiyet çıkaramayan Beşiktaş'ta Hatay mağlubiyeti bardağı taşıran son damla oldu. Maçın ilk dakikasında öne geçmesine rağmen sahadan puansız ayrılan Beşiktaş'ta Valerien Ismael ile yolların ayrılmasına karar verilirken yerine ise takımı daha önce üst üste iki kez şampiyon yapma başarısı gösteren Şenol Güneş getirildi.

Haberin Devamı

Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar Şimdiden 5 oldu

Güneş, daha önce dört sezon çalıştı

Beşiktaş'ı 2015-2019 yılları arasında dört sezon çalıştırmış olan Şenol Güneş, unutulmaz başarılara imza attı. Süper Lig'de ilk iki sezonunu şampiyon olarak tamamlayan tecrübeli teknik direktör, sonraki iki sezonda dördüncü ve üçüncü tamamlamasının yanında Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla hafızalara kazındı.

Tarihe geçen başarı

2017-2018 sezonunda Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, Porto, Leipzig ve Monaco'nun önünde grubu lider tamamlarken tam 14 puan toplayarak Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde topladığı en yüksek puana ulaşarak rekor kırdı. Şenol Güneş'in öğrencileri ayrıca gruptan namağlup çıkan ilk Türk takımı ünvanını da elde etti.

Haberin Devamı

Süper Lig’de peş peşe ayrılıklar Şimdiden 5 oldu

Yazarlar