Tenis Tenis dünyası yeni Nadal'ını buldu: Carlos Alcaraz

Tenis dünyası yeni Nadal'ını buldu: Carlos Alcaraz

13.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İspanyol Carlos Alcaraz ABD Açık finalinde Casper Ruud’u mağlup ederek ilk grand slam’ini kazandı. 19 yaşındaki raket tarihin en genç dünya 1 numarası olurken, tenisi bırakmaya hazırlanan vatandaşı Rafael Nadal’ın yerini şimdiden doldurdu.

Tenis dünyası yeni Nadalını buldu: Carlos Alcaraz

ABD Açık tek erkekler final maçında Casper Ruud’u 3-1 mağlup eden Carlos Alcaraz şampiyonluğa uzandı. İspanyol raket 6-4, 2-6, 7-6, 6-3’lük setlerle ilk grand slam şampiyonluğunu kazanırken, tarihteki en genç dünya bir numarası oldu, yeni jenerasyonun ortaya çıkışını müjdeledi.

Haberin Devamı

Tenis dünyası bir büyük değişimin içerisinden geçmekte... Kadınlar tenisini domine eden bir jenerasyonun silinmesinin ardından bu kulvarda bir süredir genç isimleri, yeni şampiyonları izlemekteyiz. Erkeklerde ise kupalara ambargo koyan üç isim hala etkinliğini sürdürmekteydi.

2022 ABD Açık’a gelene kadar son altı yıldaki toplam 22 grand slam turnuvasında 20’sini Federer, Djokovic, Nadal üçlüsü kazandı. Medvedev ve Thiem diğer birer kupanın sahibi olsa da, bu iki oyuncu da orta yaşlı isimler... Alcaraz’ın zaferine bu açıdan bakınca bir büyük yenilik göze çarpıyor.

İspanyol tenisçi, çeyrek final oynadığı geçen yılki ABD Açık’ta dikkatleri ilk üzerine çekti. Madrid Open’da ise patlama yaptı. Burada dünya sıralamasının ilk 5’inde yer alan üç ismi yenince herkes onu konuşmaya başladı. Alcaraz’ın iki set puanı çevirdiği karşılaşmada, son Fransa Açık finalisti Norveçli rakibini yenerek New York’ta da şampiyonluğa erişmesi büyük bir sürpriz olmadı dolayısıyla.

Haberin Devamı

3 yıldızın harmanı

Genç tenisçi korttaki hırsı, mücadelesi ve duygularını açık etmesiyle Nadal’ı, file önüne cesur gelişleri ve plaseleriyle Federer’i, etkili backhand’leri ile mental sağlamlığını idare etmesi yönündense Djokovic’i akıllara getiriyor. Rafael Nadal’ı idolü olarak işaret eden Alcaraz, yıldız isimlerdeki özellikleri barındıran bir karışım olarak tenisseverleri oldukça heyecanlandırıyor.

‘Yıllarca 1 numara kalmak istiyorum’

Pete Sampras’ın 1990’daki başarısının ardından ABD Açık’ta en genç şampiyon olan Carlos Alcaraz, maç sayısını aldığı an kortta kendisini yere atarak büyük bir mutluluk yaşadı. Yaşadığı sevinç maç sonrası röportajına da yansıyan genç raket “Anın tadını çıkarıyorum. Ellerimdeki kupanın keyfini çıkarıyorum. Ama daha fazlasını da elbette istiyorum” diyerek şöyle devam etti:

“Dünya bir numarası olarak haftalarca hatta yıllarca bu en üst basamakta kalmak istiyorum. Bu haftanın ardından hemen çalışmaya başlayacağım ve sıkı çalışacağım.”

Şampiyonluk ödülü olarak takdim edilen 2.6 milyon dolarlık çeki cebine koyan Alcaraz’ın bugüne kadar turnuvalardan kazandığı ödül paralarının toplamı 10 milyon dolara yaklaştı.

Haberin Devamı

‘Daha fazlasını yaparsın’

2022 ABD Açık’a son 16 turunda veda eden turnuvanın iki numaralı seribaşı Rafael Nadal, vatandaşının şampiyonluğunu kutladı. Kendisinin halefi olarak gösterilen genç tenisçiyi tebrik eden İspanyol raket “İlk grand slam zaferin ve dünya bir numarası olduğun için tebrikler. Birinci harika sezonunun doruk noktası oldu bu. Çok daha fazlasını yapacağından eminim” dedi.

Carlos Alcaraz’a karşı oynadığı üç maçı da kaybeden Casper Ruud ise şunları söyledi:

“Belki daha iyisini yapabilir, daha ileri gidebilirdim. Roland Garros’ta Nadal’ı yenebileceğime inanmak kolay değildi. Alcaraz karşısında daha çok inansam da, yine de daha kolay değildi.”

Yazarlar