Voleybol Tijana Boskovic şampiyonluğun sırrını verdi! Filenin Sultanları'nı övdü: Türkiye yerini hak ediyor

Tijana Boskovic şampiyonluğun sırrını verdi! Filenin Sultanları'nı övdü: Türkiye yerini hak ediyor

24.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı’nın dünya şampiyonu olduğu turnuvada da MVP ödülüne layık görülen Tijana Boskovic, "Takımın birinciliği benim için her zaman daha önemli. En iyi oyuncu seçilmek de hoş elbette ama bu takımdaşlık olmasaydı, bu şampiyonluğu elde edemezdik" diyor.

Tijana Boskovic şampiyonluğun sırrını verdi Filenin Sultanlarını övdü: Türkiye yerini hak ediyor

Turuncu-beyazlılara bundan yedi yıl önce transfer olduğunda adı çok bilinen bir isim değildi ancak kendisini tüm dünyaya tanıtması fazla uzun sürmedi. 18 yaşında burada başlayan yükselişine eş zamanlı olarak ülkesinin milli takımıyla da çıkışa geçti.

Haberin Devamı

İlk senesinde Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda birincilik elde eden takımın öne çıkan ismi oldu. Eczacıbaşı dünya şampiyonu olurken, Sırp voleybolcu da en değerli oyuncu seçildi. Aynı kupada bir kaç yıl sonra ikincilik elde edildiğinde bu kez takımının en değerlisiydi.

Şimdi yıllar sonra bu kupada yeni bir zafer daha yaşandı. Tijana Boskovic yine tüm maçlarda takımının en skorer ismi, en çok öne çıkan oyuncusuydu. Çin’in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nın tarihi finalinde iki Türk takımı karşı karşıya geldi. Eczacıbaşı Dynavit, Vakıfbank’ı mağlup ederek üçüncü kez kupanın sahibi oldu.

Tijana Boskovic şampiyonluğun sırrını verdi Filenin Sultanlarını övdü: Türkiye yerini hak ediyor


Turuncu-beyazlılar bu zaferle birlikte tarihindeki seksen birinci kupasını müzesine götürürken, kısaca MVP denilen turnuvanın en değerli oyuncusu ödülüne bir kez daha Sırp voleybolcu layık görüldü. Katıldığı hemen her turnuvada ‘En Değerli Oyuncu’ seçilmesi artık neredeyse bir gelenek haline geldi.

Haberin Devamı

"BİRBİRİMİZİ DESTEKLİYORUZ"

Yirmi altı yaşındaki pasör çaprazı, Şangay’dan gerçekleştirdiği uzun uçuşun sonunda vardığı İstanbul havalimanında bile son derece dinamikti. Turnuvadaki enerjisinin bir kısmını beraberinde getirmiş görünen Boskovic, günün henüz ışımadığı erken sabah saatlerinde sorularımı yanıtladı.

Layık görüldüğü ödülü kendisine hatırlatarak başladığım yıldız voleybolcu, mutevazı bir giriş yapıyor yanıtına: “MVP ödülü hakkında konuşmayı sevmiyorum çünkü en değerli oyuncu ödülü aldığımda aynı zamanda altın madalyayı da boynuma takıyorum. Takımın birinciliğinin bir ödülü olan bu altın madalya benim için her zaman daha önemlidir. Ancak öte yandan bir turnuvadaki en iyi oyuncu seçilmek de hoş bir şey elbette. Bunun için müteşekkirim. Takım olarak çok iyi bir iş çıkardığımızı söylemeliyim. Bu takımdaşlık olmasaydı, birbirimizi bu şekilde desteklemeseydik, bu şampiyonluğu elde edemezdik.”

"İYİ İŞLER YAPACAĞIZ"

Boskovic ve arkadaşları Sultanlar Ligi’ndeki şampiyonluk özlemini sona erdirmeye kararlı. Geçen yıl normal sezonu lider bitirseler de, finalde Fenerbahçe’ye kaybederek ucundan tuttukları kupayı bırakmak zorunda kaldılar. 10 yılı aşan bu hasreti dindirmek adına, elde ettikleri son başarının bu sezon kendileri için destekleyici bir unsur olup olmayacağı soruma yıldız başarılı sporcu şu yanıtı veriyor:

Haberin Devamı

“Umuyorum ki öyle olacak. Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı zirvede tamamlayarak içinde bulunduğumuz 2023 yılına en güzel şekilde veda ediyoruz. Şimdi 2024 senesinin de bizler için başarılarla dolu olacağına inanıyorum. Yeni yılda önümüzde bir çok maç var bizi bekleyen. Bu yüzden ne yazık ki elde ettiğimiz bu altın madalyanın keyfini çıkaracak çok uzun zamanımız yok. Derhal bizi bekleyen sıradaki maçlarımıza odaklanmamız gerekiyor. Buna karşın sezonun geri kalanında iyi işlere imza atacağımıza dair ben çok pozitifim. Finallerde boy göstermeye devam edeceğiz”

Tijana Boskovic şampiyonluğun sırrını verdi Filenin Sultanlarını övdü: Türkiye yerini hak ediyor

"LİGİ KAZANMAK İSTİYORUZ"

‘Sizin için hangisi daha zor: Avrupa şampiyonu olmak mı, dünya şampiyonu olmak mı, yoksa Türkiye’de sezonu şampiyon tamamlamak mı?’ sorusuna cevabı ise şu şekilde veriyor: “Eczacıbaşı ile dünya şampiyonu olmak istiyorduk ve bu hedefimize ulaştık. Şimdi Türkiye liginde eksikliğini hissettiğimiz ve kazanmak istediğimiz bir başarı var. Umuyorum ki bu sene aynı zamanda bunu da başaracağız.”

Haberin Devamı

"TÜRKİYE YERİNİ HAK EDİYOR"

Sırbistan formasıyla rakip olarak karşısına çıktığı dünya 1 numarası Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı’nı öven Boskovic "Bu başarıları ve bulundukları yeri kesinlikle hak ettiler" diyor.

Kendisinin Sırbistan Milli Takımı formasıyla bir rakip olarak karşısına çıktığı Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı ile ilgili düşüncelerini öğrenmek istiyorum. Tijana için zor bir soru gibi görünse de, geride kalmakta olan yılı üç uluslararası kupa ve dünya birinciliği ile noktalayan Filenin Sultanları’nı sorduğumda olgunlukla yanıtlıyor:

“Daha önce de defalarca söylemiştim; Türkiye aslında sadece bu sene büyük başarılar yakalamadı. Geride kalan yıllarda da harika maçlar çıkarıyor ve müthiş sonuçlara imza atıyorlardı. Sırbistan olarak her zaman için bizim en büyük rakiplerimizden biri olageldiler. Şimdi bu başarıları kesinlikle hak ettiler. Eczacıbaşı’ndan takım arkadaşım olan bir çok oyuncu Türkiye Milli Takımı’nda oynuyor. Dolayısıyla nasıl sıkı çalıştıklarını yakından biliyorum. Çok kaliteli, büyük potansiyeli olan, şu an bulunduğu yeri hak eden bir takım bence.”

Haberin Devamı

- Milli takım başarısı Eczacıbaşı’nın başarısına da bir şekilde katkıda bulunur mu?

“Kesinlikle katkısı olur. Ben de milli takımım için oynarken ve sonrasında milli takım dönüşü külübüme gelişimde nasıl hissettiğimi düşünüyorum da, eğer milli takımda iyi işlere imza atmışsam o zaman kulübüme de daha mutlu ve daha motive şekilde katılıyorum. Ve o zaman aynı şeyleri kulübümde de yapma isteği içerisinde bulunuyorum. Bu durumu burada takım arkadaşlarımda da gözlemledim. Milli takımdan son derece mutlu ve moralli döndüler. Dolayısıyla böyle bir durumun, takımımıza ancak olumlu bir yansıması olur. Eczacıbaşı’ndaki milli oyuncular da milli takımda oynadıkları gibi, çok iyi oynuyorlar.”

"2024'TEN BEKLENTİM DAHA ÇOK KUTLAMALAR"

“Bizi destekleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çin’de Türkiye’den uzaktayken de onların desteğini arkamızda hissettik. 2024’ten beklentim, bugün olduğu gibi daha çok kutlamalar yapacağımız bir sene olması.”