Motor Sporları ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’da rekor katılım

‘TOSFED Yıldızını Arıyor’da rekor katılım

06.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve FIAT işbirliği ile bu sene beşinci kez düzenlenen ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ sosyal sorumluluk ve sporcu yetiştirme projesinin ikinci eleme fazında, katılımcı rekoru kırıldı. İlk faz elemeleri Haziran’da yapılan organizasyonun, 16-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ikinci fazına toplam 429 kişi başvurdu. Böylece bu seneki toplam katılımcı sayısı 700’ü geçmiş olacak.

‘TOSFED Yıldızını Arıyor’da rekor katılım

Ehliyet sahibi, 30 yaş ve altı gençleri otomobil sporlarına kazandırmayı hedefleyen projede, bu sene deprem bölgesinden gelerek ücretsiz şekilde katılım gösteren 50 gencimizin, tüm masrafları da TOSFED tarafından karşılanıyor. Tüm katılımcıların teorik eğitimleri takiben Fiat Egea yarış otomobilleri ile zamana karşı mücadele ettiği elemelerin ardından, en başarılı 50 katılımcı, iki günlük ileri seviye eğitimler ve final elemelerinde TOSFED tarafından ağırlanacak.

Final elemeleri sonunda en hızlı 10 erkek ve 4 kadın sürücü, Fiat yarış takımı tarafından hazırlanan 180 beygirlik Egea yarış otomobilleri ile 3 yarışlık 2023 TOSFED Yıldızını Arıyor serisinde, hiçbir bedel ödemeden yarışma imkanı bulacaklar.

Haberin Devamı

İlk faz elemelerinde Fiat Egea yarış otomobilleri ile ben de parkura çıktım. İnanın iş, hiç de dışarıdan görüldüğü gibi değil. Yarış otomobilinin içine oturup, kaskı takıp, kemerleri bağladıktan sonra, müthiş bir heyecan fırtınasına başlıyorsunuz. Ve çok kolay gibi gözüken bazı hamleleri yapmanın, aslında ne kadar zor olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.

Bu sene PETLAS’ın lastik sponsorluğu, Apex Racing simülatör kurulumları, Red Bull Türkiye’nin enerji içecekleri ve DJ performansı ile destek verdiği projeden, bugün haberdar olduysanız, hiç üzülmenize gerek yok.

TOSFED ve FIAT işbirliği ile artık geleneksel hale gelen TOSFED Yıldızını Arıyor projesi, 2024’te de devam edecek. Dolayısıyla, kendine güvenen tüm gençlerimizi şimdiden, 2024 ilkbaharında kayıtları açılacak yeni sezon elemelerinde direksiyon başına geçmeye davet ediyoruz.

Haberin Devamı

Yazarlar