Fenerbahçe UEFA'dan Fenerbahçe'ye seyirci cezası!

UEFA'dan Fenerbahçe'ye seyirci cezası!

22.08.2023 - 18:26 | Son Güncellenme:

Avrupa Konferans Ligi'nde Maribor deplasmanında yaşanan olaylarla ilgili UEFA Fenerbahçe'ye para ve seyirci cezası verdi.

UEFAdan Fenerbahçeye seyirci cezası

UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Maribor'u 3-0 yenerek ilk maçta elde ettiği avantajlı skoru perçinledi ve play-off turuna yükseldi. Slovenya'daki karşılaşmaya 67. dakikada çıkan saha olayları damga vurdu.

Haberin Devamı

FUTBOLCULAR TRİBÜNLERİ SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI
Karşılaşmanın 67'nci dakikasında skandal bir olay patlak verdi. Fenerbahçe'nin serbest vuruş kullanmaya hazırlandığı pozisyonda bir anda Maribor taraftarları sahaya atladı. Müsabakanın hakemi hemen oyunu durdurdu.

Bu sırada Maribor taraftarlarının bazıları Fenerbahçe taraftarları ile kavga etmeye başladı. Olaylar sırasında Fenerbahçeli futbolcular taraftarların yanına gitti ve tribünlerin sakin olmasını istedi.

 

GÜVENLİK MÜDAHALE ETTİ
Maribor kale arkasında oluşan kavga nedeniyle güvenlik güçleri güvenlik koridoru kurdu. Güvenlik güçleri bu sırada tribündeki olaylara müdahale etti ve kavgalar biraz azaldı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında hakemler ve futbolcular orta sahada bekledi. İki takım yetkilileri ve UEFA'nın delegeleri tribünler arasındaki güvenlik koridorunun genişletilmesini istedi. Fenerbahçe'de kaptan Miha Zajc ile Maribor'da Ilicic hakemlerle konuşmaya başladı.

Haberin Devamı

UEFA'nın toplantısı sonrası stadyumda skandal bir anonsa imza atıldı. Olayları başlatan Maribor'a herhangi bir yaptırım olmazken, Fenerbahçe taraftarlarının stadyumu terk etmesi istendi. Stadyumda 'Fenerbahçe taraftarları stadyumu terk edin' anonsu yapıldı. Bu olaylar sonrası tüm tribünlerde yer alan Fenerbahçe taraftarları stadyum dışına çıkarılmaya başladı.

UEFA'DAN FENERBAHÇE'YE CEZA
UEFA, Maribor deplasmanında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe'ye bir maç deplasmana seyirci götürmeme ve 30 bin euro para cezası verdi.

1/3

2/3

3/3

AVRUPA BASINI DA MANŞETLERE TAŞIDI
Maribor-Fenerbahçe maçında yaşanan tribün olayları Avrupa basınında manşetlere taşındı. İngiliz, İspanyol ve Sloven basını yaşanan olayları okuyucularına aktardı.

İngiltere'den Daily Mail, "Slovenya'daki Avrupa Konferans Ligi maçı Maribor taraftarının 'Fenerbahçe tribününden pankart çalması' üzerine 30 dakika ertelendi ve iki takım taraftarları arasında çatışma çıktı, polis göz yaşartıcı gaz kullandı" ifadelerini okuyucularına aktardı.

Haberin detayında "Maribor'un Fenerbahçe ile oynayacağı Avrupa Konferans Ligi karşılaşması, iki takım taraftarlarının karıştığı bir arbedenin ardından 30 dakika ertelendi. Slovenya ekibi geçen haftaki ilk maçta 3-1 mağlup olduğu Türk rakibini ağırladı. Ev sahibi takımın rövanşta 1-0 geriye düşmesiyle birlikte tribünlerde kaos yaşanırken, Fenerbahçeli taraftarlar Twitter'da bir Maribor taraftarının kendi bölümlerine girerek pankart çaldığını iddia etti." denildi.

Haberin Devamı

Yazarlar