İtalya Serie A Victor Osimhen'den maske itirafı! 'Kimliğimin bir parçası haline geldi'

Victor Osimhen'den maske itirafı! 'Kimliğimin bir parçası haline geldi'

25.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Serie A'da bu sezon inanılmaz işler başaran Napoli, ligde şampiyonluk hedefliyor. Takımda bir çok yıldızın gösterdiği performans dikkat çekerken, galibiyetlerde büyük rol oynayan Victor Osimhen'in performansı parmak ısırtıyor. Nijeryalı futbolcunun müsabakalarda taktığı maske adeta simge haline geldi ve Osimhen taktığı maske hakkına konuştu.

Victor Osimhenden maske itirafı Kimliğimin bir parçası haline geldi

İtalya temsilcisi Napoli, bu sezon ligde aldığı sonuçlarla en yakın rakibi Lazio'ya 19 puan fark attı. Takımda bu galibiyetlere büyük katkı sağlayan Nijeryalı golcü Victor Osimhen, gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Osimhen'in maçlarda yüzüne taktığı maske adeta şehirde sembol haline geldi. Tecrübeli futbolcu maskenin anlamını İtalyan basına verdiği röportajda anlattı.

Haberin Devamı

NAPOLİ BU SEZON DURDURULAMIYOR

İtalya Serie A'da bu sezon olağanüstü bir çıkış yakalayan Napoli, 27 müsabakaya çıktı. Söz konusu maçlarda 23 galibiyet alan İtalya temsilcisi, sadece 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı. Serie A devi en yakın rakibi Lazio'ya 19 puan fark attı.

Victor Osimhenden maske itirafı Kimliğimin bir parçası haline geldi

OSIMHEN'DEN MÜTHİŞ PERFORMANS

Napoli'nin gösterdiği inanılmaz performansta tüm dikkatleri üzerine çeken isim Victor Osimhen oldu. 24 yaşındaki santrfor, İtalya Serie A'da 23 müsabakada forma şansı buldu. Nijeryalı hücumcu bu süreçte rakip fileleri 21 kez havalandırdı. Victor Osimhen aynı zamanda takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi.

24 yaşındaki santrfor ligde gol krallığı yarışında şu ana kadar zirvede yer alırken, aynı zamanda maç başına en fazla şut çeken oyuncu olması nedeniyle de dikkat çekti.

Haberin Devamı

Victor Osimhenden maske itirafı Kimliğimin bir parçası haline geldi

BONSERVİSİ BELİRLENDİ

Sky Sports'ta yer alan habere göre; Napoli Başkanı Aurelio de Laurentiis, Victor Osimhen'in bonservis bedelini belirledi. Serie A ekibinin Nijeryalı golcü için 170 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği kaydedildi.

OSIMHEN'İN MASKESİ ŞEHİRDE SEMBOL OLDU

Victor Osimhen'in sakatlıktan sonra yüzüne taktığı maske Napoli taraftarı arasında adeta sembol haline geldi. Yüz maskesi takıp stada gelen taraftarlar görülürken, öte yandan Napoli şehrinde Victor Osimhen'in yüzü ve maskesi bulunduğu pastalarda satılıyor.

Victor Osimhenden maske itirafı Kimliğimin bir parçası haline geldi

İşte Victor Osimhen'in Sky Sport Italia'ya verdiği röportaj...

Taraftarların sevgisine vurgu yapan Nijeryalı forvet, "Avrupa'da bulunduğumdan beri birçok sakatlık yaşadım ama bunlar beni bugün olduğum kişi yaptı. Napoli'deki taraftarların sevgisi inanılmaz, ilham kaynağı olduğum için mutluyum ve onlara borcumu ödemenin tek yolu hayallerini gerçekleştirmek: Serie A'yı kazanmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Osimhen geçmiş sakatlıklarıyla ilgili, “Almanya'da sağ dizimden üç kez ameliyat oldum, ardından yine ameliyat gerektiren bir omuz sorunum oldu. Ama geçmişten gelen bu şeyler beni bugün olduğum kişi yaptı. İtalya'ya taşındığımda her şey farklıydı: Covid geçirdim, ardından beni üç ay dışarıda tutan sağ elimdeki bir sakatlık ve zor bir dönemdi ama her zaman kendime inandım. Daha güçlü döneceğimi ve bana inanmayanları susturarak hedeflerimi gerçekleştirebileceğimi biliyordum" dedi.

Haberin Devamı

Taktığı maske hakkında konuşan tecrübeli futbolcu, "Ayrıca geçen sezon yüzümden kötü bir sakatlık geçirdim, ameliyat gerektiren bir başka kötü andı. Benim için zordu ama kendimi sevdiklerimle çevreledim ve daha hızlı iyileşmeme yardımcı oldu. Bugün beni koruyacak bir maskem olduğu için mutluyum. Maske ve sarı saç, kimliğimin bir parçası haline geldi.” açıklamalarında bulundu.

Victor Osimhenden maske itirafı Kimliğimin bir parçası haline geldi

OSİMHEN NEDEN MASKE TAKIYOR?

Nijeryalı milli forvet, Milano'daki maç sırasında Inter defans oyuncusu Milan Skriniar ile korkunç bir çarpışma yaşadı ve bıçak altına yatmak zorunda kaldı. Osimhen'in yüzüne altı plaket ve 18 vida takıldı. Birden fazla sakatlık yaşayan yıldız futbolcunun yüzüne maske takıldı.