Fenerbahçe Vitor Pereira gitti, ortalık karıştı! Brezilya'dan Jorge jesus için olay iddia

Vitor Pereira gitti, ortalık karıştı! Brezilya'dan Jorge jesus için olay iddia

11.04.2023 - 19:33 | Son Güncellenme:

Brezilya ekiplerinden Flamengo'da eleştiri oklarının hedefinde yer alan teknik direktör Vítor Pereira ile yollar ayrıldı. Kulüp kararını resmen açıklanmasının ardından Brezilya'dan olay bir iddia gündeme geldi. İşte detaylar...

Vitor Pereira gitti, ortalık karıştı Brezilyadan Jorge jesus için olay iddia

Brezilya ekiplerinden Flamengo, çıktığı 4 kupanın 3 tanesinde finalde kaybedip bir tanesinde de yarı finalde elenen teknik direktörü Vítor Pereira ile yollarını ayırdığını açıkladı. Pereira'nın yerine geçecek en güçlü aday olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus gösterilmişti.

Haberin Devamı

Ayrılığın hemen ardından Brezilya'dan bir iddia gündeme geldi. 

4 KUPADA DA KAYBETTİ

Haziran 2015-Ağustos 2016 ve Temmuz 2021-Aralık 2021 tarihleri arasında iki dönem Fenerbahçe'de görev yapan Pereira, 13 Aralık 2022'de Dorival Junior yerine Flamengo'nun teknik direktörlük görevine getirilmişti. 54 yaşındaki teknik adamın Flamengo kariyeri beklediğinden çok daha kısa sürecek gibi gözüküyor. Vitor Pereira, Brezilya'nın en kaliteli kadrolarından birisine sahip olan Flamengo ile henüz Serie A başlamadan çıktığı 4 kupada da mutlu sona ulaşamadı.

Vitor Pereira gitti, ortalık karıştı Brezilyadan Jorge jesus için olay iddia

İLK DARBE BREZİLYA SÜPER KUPASI'NDA GELDİ

Portekizli teknik adam, Flamengo ile ilk finaline Brezilya Süper Kupası'nda Palmeiras karşısında çıktı. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Palmeiras rakibini 4-3 mağlup ederek Brezilya Süper Kupası'nı müzesine götürürken Flamengo sezona istediği gibi başlayamadı.

Haberin Devamı

ÖNCE KULÜPLER DÜNYA KUPASI SONRA RECOPA

Libertadores Şampiyonu olarak Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Flamengo, yarı finalde hiç de beklemediği bir mağlubiyet ile karşılaştı. Brezilya ekibi, Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'e 3-2 mağlup olarak Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finale çıkma başarısı gösteremedi. Flamengo, Al Ahly'i 4-2 mağlup ederek şampiyonayı 3'üncü sırada tamamladı.

Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın ardından 22 Şubat'ta Recopa Sudamericana Finali'nin ilk maçında Ekvador ekibi Independiente del Valle'ye konuk olan Flamengo, deplasmandan 1-0'lık mağlubiyetle döndü. 1 Nisan'da oynanan rövanş karşılaşmasında rakibini 1-0 mağlup eden Brezilya ekibi, rakibine penaltılarda yenilerek kupayı Ekvador ekibine kaptırdı.

Vitor Pereira gitti, ortalık karıştı Brezilyadan Jorge jesus için olay iddia

SON DARBEYİ EZELİ RAKİBİ VURDU

Flamengo'ya kötü geçen sezonda en ağır darbeyi ise ezeli rakibi Fluminense vurdu. Carioca Ligi Finali'nin ilk maçında rakibini sahasında 2-0 mağlup ederek avantaj yakalayan Flamengo, rövanş karşılaşmasında ise çok ağır bir mağlubiyet yaşadı. Rakibine deplasmanda 4-1 mağlup olan Flamengo, henüz Serie A başlamadan kazanabileceği son kupadan da zaferle ayrılamadı.

TARAFTARLAR İSTİFAYA DAVET ETTİ

Haberin Devamı

Flamengo'nun Fluminense'ye mağlup olduğu Carioca Ligi Finali rövanş karşılaşmasında taraftarlar, Portekizli teknik adamı istifaya davet etti. Tribünleri dolduran taraftarlar, karşılaşma esnasında "Flamengo'nun sana ihtiyacı yok" tezahüratlarında bulunarak tecrübeli teknik adamın istifasını istediklerini gösterdi.

AYRILIK RESMEN AÇIKLANDI

Flamengo, yaşanan son hüsran sonrası kararını verdi. Kulüp bugün yaptığı resmi açıklamayla teknik direktörü Vitor Pereira ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Flamengo'dan yapılan resmi açıklama şöyle; Clube de Regatas do Flamengo, teknik direktör Vitor Pereira ve teknik ekibinin artık profesyonel kadrodan sorumlu olmadığını bildiriyor. Yönetim kurulu profesyonele teşekkür eder ve kariyerine devam etmesi için şans diler.

GÖRÜŞMELER DERHAL BAŞLADI

Brezilyalı gazeteci Venê Casagrande'nin haberine göre Pereira'nın ayrılığı sonrası Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus'la görüşmeler hemen başladı. Müzakereler Flamengo'dan Marcos Braz tarafından yürütülüyor. Ancak Jorge Jesus'un Fenerbahçe ile Mayıs ayı sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Daha önce de Jorge Jesus'un ismi hem Flamengo hem de Brezilya Milli Takımı ile anılmış ancak tecrübeli teknik adam Fenerbahçe'ye odaklandığını dile getirmişti. 

Yazarlar