Beşiktaş YABANCI MADDE!

YABANCI MADDE!

26.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Demirören’in, yabancı sayısının üç yıl sonunda 5’e ineceğini açıklaması, Beşiktaş Teknik Direktörü Aybaba’yı sevindirdi. Samet hoca, “Hatta yabancı sayısı üç olmalı. Bu gençler nerede yetişecek? Sınırsız mukavele, Türk futbolunu bitiren bir olaydır” dedi

YABANCI MADDE

SERDAR SARIDAĞ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in 3 yıl sonunda yabancı sayısının 5’e ineceği yönündeki demeci yankı buldu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, “Hatta yabancı sayısı üç olmalı. Ama sayı sürekli arttı. 6 sahada, 2 kulübede, 2 tribünde. Bu yetmiyor gibi, bir de sınırsız mukavele yapma şansınız var. Türk futbolunu bitiren bir olaydır bu. Şimdi transfer yapacağız ama genç futbolcu bulamıyoruz” dedi.
Takımlarda 30 yaş üzeri futbolcularla dolu olduğunu dile getiren Samet hoca, “Bu genç futbolcular nerede yetişecek? Sonra deniyor ki genç futbolcu çıkmıyor. Çıkmaz tabii. Nereden çıkacak?” diye konuştu.
Takım içindeki oyuncuların son durumunu da değerlendiren Aybaba, “Batuhan’ın ayağı nasıl oldu?” sorusuna “Ayağı mı?” diyerek soruyla karşılık vererek basın mensuplarıyla karşılıklı gülüştü. Holosko’nun yükselen form durumuna da esprili bir şekilde yaklaşan tecrübeli teknik adam, “Parası düşünce daha iyi oynamaya başladı” yorumunu yaptı.
Dinamo Kiev-PSG maçında Nene ile birlikte Milevski’yi de izlediğini söyleyen Aybaba, sadece “iyi oyuncu” demekle yetindi. Ozan İpek defterinin tamamen kapandığını dile getiren Aybaba, Volkan Şen’in ise iyi futbolcu olduğunu ve devre arasında durumuna bakacaklarını sözlerine ekledi.
Melo’nun kaleye geçip penaltı kurtarmasına değinen Aybaba, “Çok iyi kurtardı. Ama biraz daha ileri çıksa adamdan önce topa vuracaktı” diye espri yaptı.

Haberin Devamı

Aybaba takipte

Her fırsatta yurtdışı ve yurtiçinde maçlar seyrederek Beşiktaş’ın geleceği açısından futbolcu takibinde bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, dün Adanaspor - Torku Konyaspor karşılaşmasını takip etti. Son olarak Dinamo Kiev - PSG maçını seyrederek transfer çalışmalarını yürüten deneyimli hoca, dünkü antrenman sonrası ilk uçakla Adana’ya giderek gelecek vaat eden genç isimleri çıplak gözle seyretti.

Yazarlar