NBA Yok artık Alperen Şengün! NBA'de 45 sayılık tarihi performans

Yok artık Alperen Şengün! NBA'de 45 sayılık tarihi performans

06.03.2024 - 08:26 | Son Güncellenme:

NBA'de Houston Rockets forması giyen Milli yıldız Alperen Şengün, San Antonio Spurs karşısında inanılmaz bir performansa imza atarak tarihe geçti. İşte detaylar...

Yok artık Alperen Şengün NBAde 45 sayılık tarihi performans

NBA'de heyecan geçtiğimiz gece oynana maçlarla devam ederken Houston Rockets ile San Antonio Spurs karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadeleden Rockets 114-101 galip ayrılırken Alperen Şengün inanılmaz bir maç çıkardı.

Haberin Devamı

ALPEREN ALEV ALDI

Mücadelede Alperen Şengün adeta alev aldı. Bu sezon gösterdiği performanslarla NBA'e damga vuran Milli yıldız Spurs karşısında kariyer maçlarından birini oynadı.

San Antonio Spurs galibiyetinde tam 45 sayı kaydeden Milli yıldız, 16 ribaund ve 5 top çalma ile maçı tamamladı ve uzun süre unutulmayacak bir performansa imza attı.

NBA'in gelecekteki en büyük yıldızları arasında gösterilen Victor Wembanyama ise mücadelede birçok pozisyonda Alperen'le karşı karşıya gelirken 10 sayı ve 11 ribaund kaydetti.

Yok artık Alperen Şengün NBAde 45 sayılık tarihi performans

REKOR KIRDI

45 sayıyla kariyer rekoru kıran Alperen Şengün, NBA tarihinde bir maçta en çok sayı atan Türk basketbolcu da olmayı başardı. 2009 yılında Mehmet Okur, Pacers karşısında tam 43 sayı kaydetmişti.

Haberin Devamı

BİR BAŞARI DAHA

Alperen Şengün, NBA tarihinde 45+ sayı - 15+ ribaund - 5+ top çalma baremlerini aşan beşinci oyuncu olurken bu başarıyı gerçekleştiren en genç oyuncu olmayı da başardı.

'SANIRIM EN İYİ MAÇIMI OYNADIM'

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Alperen Şengün şu sözleri dile getirdi:

"Evet, sanırım en iyi maçımı oynadım. Savunmada da hücumda da iyiydim. Maçtan önce iyi hissediyordum. Bizim için çok iyi bir galibiyet oldu. San Antonio'ya evimizde maç kaybetmememiz gerekiyor. Daha agresif ve odaklı oynamalıydık.

Wembanyama'yı ben savunmadım fakat adam değiştiğimiz anlarda karşısında kaldım. Özellikle de son çeyrekte birkaç kez birebir kaldık. Elimden geleni yaptım. Sayı attırmamaya çalıştım ve iyi iş çıkardığımı düşünüyorum."