Basketbol Yok artık Olympiacos! 6 yıl sonra bir ilk, kimse inanamadı

Yok artık Olympiacos! 6 yıl sonra bir ilk, kimse inanamadı

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague Final Four'un ilk maçında Olympiacos, Monaco ile karşı karşıya geldi. Her anı nefes kesen maça Olympiacos'un 3. periyottaki geri dönüşü damga vurdu. Öte yandan Yunan temsilcisi 6 yıl sonra bir ilki başardı.

Yok artık Olympiacos 6 yıl sonra bir ilk, kimse inanamadı

Yunanistan temsilcisi Olympiacos, Turkish Airlines EuroLeague Final Four'un ilk maçında Monaco ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maç Zalgirio Arena'da oynandı. Kritik maçta Olympiacos'un 3. periyottaki performansı dikkat çekerken, Yunan temsilcisi 6 yıl sonra bir ilki yaşamış oldu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'Yİ ELEDİLER

THY Euroleague, play-off serisi 4. maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Barış Ve Dostluk Salonu'nda oldukça gergin ortamda geçen karşılaşmayı Olympiakos 84-72 kazandı ve Fenerbahçe EuroLeague'e veda etti.

MAÇA YOĞUN İLGİ

Litvanya'nın Kaunas kentindeki Zalgirio Arena'da Olympiacos BC taraftarlarının sayısı dikkat çekti. Ulaşım sorunları ile bilinen salonda tam 6000 Yunan taraftar tribünlerdeki yerini aldı.

İLK PERİYOT MONACO'NUN

Zalgirio Arena'da oynanan karşılaşmaya Olympiacos, Thomas Walkup, Isaiah Canaan, Kostas Papanikolaou, Sasha Vezenkov ve Moustapha Fall ilk 5'iyle başladı. Monaco'nun ilk 5'i ise Mike James, Jordan Loyd, Yakouba Ouattara, John Brown ve Donatas Motiejunas'tan oluştu.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya iyi başlayan Monaco, rakibine ilk 3 dakikada sadece 1 sayı şansı tanıdı. Periyodun son bölümünde Mike James ile etkili olan Fransız ekibi, ilk periyodu 20-14 önde kapattı.

Yok artık Olympiacos 6 yıl sonra bir ilk, kimse inanamadı

DEVREYE MONACO ÖNDE GİRDİ

kinci periyoda daha etkili giriş yapan Olympiacos, McKissic'in hücumda bulduğu sayılarla ilk yarının bitimine 7.12 kala skoru eşitledi: 22-22. Bu dakikanın ardından kısa oyuncularının etkili olmasıyla Monaco tekrardan üstünlüğü eline aldı. Loyd ve James'in skorer oyunuyla hücumda üst üste sayılar bulan Fransız ekibi, periyodun son 7 dakikasına 19 sayı bularak farkı çift hanelere kadar çıkardı ve ilk yarıyı 41-29 önde tamamladı.

İNANILMAZ BİR 3. PERİYOT

Üçüncü periyoda etkili giren Olympiacos, 3 dakikadan kısa bir sürede yakaladığı 8-0'lık seri ile rakibine molayı aldırdı: 37-41. Molanın ardından da etkili savunmasını sürdüren Olympiacos, üst üste Papanikolaou ve Vezenkov'dan bulduğu 3 sayılık isabetlerle karşılaşmada uzun süre sonra öne geçti: 43-41. Rakibine 3'üncü periyotta sadece 2 sayı şansı tanıyan Yunan ekibi, farkı çift hanelere kadar çıkardı ve son periyoda 56-43 önde girdi.

Yok artık Olympiacos 6 yıl sonra bir ilk, kimse inanamadı

OLYMPIACOS FİNALE YÜKSELDİ

Son periyotta da sayı farkını korumayı başaran Yunan ekibi, parkeden 76-62 galip ayrılarak finale yükselen ilk takım oldu.

Haberin Devamı

2017'DEN SONRA BİR İLK

Olympiacos, EuroLeague'de son finalini 2017'de Fenerbahçe Beko'ya karşı oynamıştı. İstanbul'da düzenlenen Final Four'da finali 80-64 kazanan Fenerbahçe Beko, şampiyonluğa ulaşmıştı.

VEZENKOV FARK YARATTI

Olympiacos'ta Sasha Vezenkov, 19 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Kostas Papanikolaou 15, Moustapha Fall 12 sayıyla oynadılar. Kostas Sloukas ise 9 sayı, 7 asist ile maçı tamamladı.

Yok artık Olympiacos 6 yıl sonra bir ilk, kimse inanamadı