Trabzonspor Yok artık! Trabzonspor'un yıldızı Avrupa Ligi tarihine geçti

Yok artık! Trabzonspor'un yıldızı Avrupa Ligi tarihine geçti

03.11.2022 - 22:04 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun 6'ncı haftasında Trabzonspor, Ferencvaros'la karşı karşıya geldi. Zorlu müsabakaya bordo-mavililerin tecrübeli futbolcusu damga vurdu. Yıldız oyuncu gösterdiği performans sonrası UEFA Avrupa Ligi'nde tarihi bir başarıya imza attı.

Yok artık Trabzonsporun yıldızı Avrupa Ligi tarihine geçti

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun 6'ncı haftasında Ferencvaros'u konuk etti. Kritik mücadelede Almanya Futbol Federasyonu'ndan Harm Osmers görev aldı. Bordo-mavililerin tecrübeli futbolcusu gösterdiği performansla maçın yıldızı oldu. Abdullah Avcı'nın öğrencisi UEFA Avrupa Ligi tarihine geçti.

Haberin Devamı

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın başında 100'üncü maçına çıktı. Temsilcimizin maçını tribünden takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, teknik direktör Abdullah Avcı’ya gümüş krampon hediye etti.

AVCI'DAN YUSUF TERCİHİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ferencvaros karşısında ilk 11'de sürpriz bir hamlede bulundu. Bordo-mavililerin en ileri ucunda Yusuf Yazıcı şans buldu. Umut Bozok ve Djaniny yedek kulübesinde süre bekledi. Trabzonspor, Ferencvaros karşılaşmasına şu ilk 11'le başladı: Uğurcan Çakır, Larsen, Bartra, Hugo, Eren Elmalı, Hamsik, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Yusuf Yazıcı.

BAKASETAS FİLELERİ HAVALANDIRDI

Zorlu müsabakanın 7'nci dakikasında Ferencvaros savunmasının kısa paslarla çıkmak istediği pozisyonda Trezeguet araya girdi. Mısırlı futbolcu sol kanatta topu taşıdıktan sonra ceza sahası yayı gerisindeki Anastasios Bakasetas'a pasını verdi. Anastasios Bakasetas ceza sahası yayına gelmeden muhteşem bir vuruş yaptı ve rakip fileleri havalandırdı. Trabzonspor bu golle birlikte 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

Yok artık Trabzonsporun yıldızı Avrupa Ligi tarihine geçti

TREZEGUET DİREĞE TAKILDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 12'nci dakikasında Trezeguet ceza sahası yayı üzerinde hafif sol çaprazdan rakip kaleyi yokladı. Mısırlı futbolcunun sağ ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarptıktan sonra oyun alanı dışına çıktı. Trezeguet kaçan bu gol sonrası büyük üzüntü yaşadı.

ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Zorlu müsabakanın 21'inci dakikasında Trabzonspor'un kazandığı köşe vuruşunda topun başına Anastasios Bakasetas geçti. Anastasios Bakasetas'ın ortasında Marc Bartra kafa vuruşu yaptı. Marc Bartra'nın kafa vuruşunda Ferencvaros kalecisi Dibusz topu son anda çizgi üzerinden çıkardı.

BAKASETAS'TAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor'un Yunan on numarası Anastasios Bakasetas, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında inanılmaz bir performans gösterdi. Tecrübeli futbolcu oynadığı 6 maçta 3 gol atma başarısı gösterdi. Yunan on numara takım arkadaşlarına 4 asist yaptı.

Haberin Devamı

Yok artık Trabzonsporun yıldızı Avrupa Ligi tarihine geçti

AVRUPA LİGİ TARİHİNE GEÇTİ

Opta'nın verilerine göre; Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında çıktığı altı maçta da en az bir golde pay sahibi olan Anastasios Bakasetas, turnuva tarihinde bir sezondaki altı grup karşılaşmasında da tabelayı değiştiren ilk oyuncu oldu.

Yazarlar