Diğer Zorlu etap Lutsenko’nun

Zorlu etap Lutsenko’nun

11.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun en zorlu etabı olarak nitelenen Fethiye-Babadağ parkurunda ilk sırayı Kazak sporcu Alexey Lutsenko aldı.

Zorlu etap Lutsenko’nun

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda heyecan, üçüncü gündeki Fethiye-Babadağ etabı ile devam etti. Turun 104 kilometrelik zorlu Fethiye-Babadağ etabına, 24 takımdan 156 bisikletçi katıldı.

Haberin Devamı

Fethiye-Babadağ parkurunu Kazak sporcu Alexey Lutsenko önde tamamladı (3.34.17). Engebeli arazide yokuşlarıyla zorlu olan, 1900 metre yükseklikteki Babadağ zirvesi tırmanışını içeren ve ‘Kraliçe Etabı’ olarak da adlandırılan yarışta, Ben Zwiehoff ikinci, Harold Tejada ise onun ardından üçüncü sırada geldiler. Babadağ tırmanışı bir Uluslararası Bisiklet Birliği yol yarışında kullanılan en sert yokuş olarak tarihe geçti.

Startı, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Türkiye Bisiklet Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu’nun da aralarında bulunduğu protokol üyelerince Gaffar Okan Caddesi’nden verildi. Fethiye-Babadağ etabının diğer etaplara göre çok daha fazla yokuş güzergah barındırması nedeniyle en önemli yarış olarak nitelendiriliyor.

Haberin Devamı

Bisikletçiler Seydikemer ilçesi güzergahından pedal çevirerek Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesinde finişe ulaştı. Turun dördüncü gününde bugün 165.3 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı geçilecek.

Yazarlar