Ahmet Talimciler

Ahmet Talimciler

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İzmir kulüpleri yaşadıkları sıkıntıların ardından teknik direktör değişikliği yoluna gittiler. Yangında ilk kurtarılacak misali, yaşanan her sıkıntıda ilk önce feda edilecek olanlar ne yazık ki her zaman teknik direktörlerdir.
Yönetimler, tüm ülkede olduğu gibi İzmir’de de kendilerinden çok asıl sorumluluğu önce teknik direktörlere ardından da futbolculara yükleme konusunda çok yetkindirler. Tabii bir de işin göreve son verilme durumu var ki, asıl sıkıntı da burada yaşanıyor. Kulüp yönetimleri, göreve getirmek için binbir zahmete katlandıkları kişilerle yollarını ayırma sırasında çok hızlı ve acayip yöntemler seçebiliyorlar. En son örneğimiz Karşıyaka Spor Kulübü ile Reha Kapsal’ın yollarını ayırması, gerçi ayrılığın biçimi herhalde uzun süre konuşulacaktır. Yönetim kurulunun futbolla ilgili üyelerinin haberlerinin olmadığını söylediği, ardından da bütün yönetim kurulunun oy birliğiyle görevine son verilen bir teknik direktör var ortada. Reha Kapsal teknik direktör olarak ertesi gün idmana çıkmaya devam ediyor, alacakları konusunda haklı olarak bir adım dahi geri adım atmadı.

Kafalarda soru işareti var
Karşıyaka kulübünün futbol şube sorumlusu yaptığı teknik direktör tanımlamasında aslında herkesin bildiği ve başkanın da istediği kişinin niteliklerini sıralayarak üstü kapalı olarak ismi işaret etmiş oldu. Tam bu noktada oynanan Bucaspor maçında taraftarların tepkisinden çekinen kulüp başkanının korumalar eşliğinde maça gelmesi tepki topladı ve Çarşı grubu haklı bir tepkiyle bir bildiri kaleme aldı.
Karşıyaka kulübünde herkes başarının bir an önce gelmesini istiyor ancak yönetimin attığı yanlış adımlar, kulübün en büyük destekçisi olan taraftarların kafalarında da soru işaretleri yaratmaya devam ediyor. Taraftarlarla kulüp yönetimi arasındaki gerilimin ortadan kalkması için bir galibiyet yeterli olmayacaktır. Eğer yönetim geleceğe yönelik doğru adımlar atmak istiyorsa, mutlaka ama mutlaka taraftar insiyatifini de dikkate almak durumundadır. Aksi takdirde alınacak kötü sonuçlar sonrasında stadyumlardan yükselecek olan seslerin neler olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz.