Ahmet Talimciler

Ahmet Talimciler

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçen haftaki yazımda  son iki hafta için takımlarımızın yanında olalım, aynı zamanda takımlarımız da artık birbirlerinin yanında olmaları gerektiğinin farkına varsınlar demiştim. Pazar günü Alsancak stadyumunu dolduran yaklaşık on bin kişi tüm maç boyunca takımlarını destekleyerek istenilen sonucun oluşmasında büyük pay sahibi oldular. İlginç bir şekilde her iki temsilcimiz de uzatma dakikalarında attıkları gollerle İzmir’in süper lig yolundaki şansının devam etmesine neden oldular.
Manisaspor bitime bir hafta kala süper lige en yakın takipçisi Diyarbakırspor ile birlikte yükselmeyi başardı. Sponsor desteğini çekmesinin ardından Manisa ekibinin yeniden Süper Lig’e yükselmesi büyük anlam taşımaktadır.
Umarım Manisa kenti sakinleri takımlarını önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla destekleyerek uzun yıllar süper ligde başarılara imza atan bir ekip haline getirirler. Böyle bir anlayışın geliştirilmesi, kentin ekonomik anlamda da yeni gelir kapılarına kavuşması anlamına gelecektir. 

Kimse inanmazdı...

Pazar günü Alsancak stadyumunda oynanan 90 dakikayı seyreden şanslı kitle için futbolun güzelliği kendisini bir kez daha göstermiş oldu. Bu kadar kötü giden üstelik yenilen bir de golün ardından bir futbolcusu kırmızı kart gören bir takımın maçtan galibiyet ile ayrılacağını maçın ilk yarısı bitiminde söyleseniz, kimse inanmazdı. Hatta beraberlik golünün ardından gelen Bolusporun ikinci golü bir anda stadyumda soğuk duş etkisi yaratmıştı. Bu arada Karşıyaka’nın kulübesinin de aşırı reaksiyoner bir tavır içerisinde bulunduğunu ve bu davranışın saha içerisine olduğu kadar tribünlere de kötü örnek oluşturduğunu da söylemeliyiz. Son derece basit bir oyun olan futbolun, oyun kurallarının ne olduğunun farkında olan kişilerin verdikleri aşırı tepkilerle, takımlarına yarardan çok zarar getirdiklerini görmeleri gerekiyor.
Süper lig yolunda özlemle bekleyen İzmir için bitime çok kısa bir süre kaldı. Dilerim bu hafta sonu oynanacak olan karşılaşmalarda sıralamalar değişmez ve yükselme maçlarında her iki ekibimiz birden finale çıkmak suretiyle bir takımımızın süper lige yükseldiği günleri hep birlikte yaşarız. Haydi İzmir hep birlikte son yüz seksen dakika takımlarımızın yanında olmaya devam edelim ve onları sonuna kadar destekleyelim.
Onlar tüm bu olumsuzluklara karşın yaptıkları mücadeleyle bunu fazlasıyla hak ediyorlar. İzmir de bunu hak ediyor, sıra onu göstermeye geldi.