Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçen hafta “Örnekköy Barınağı” yazımla ilgili çok fazla mail aldım. Bunlardan Safiye Hanım’ın mailini paylaşmak istiyorum sizlerle.
“Merhabalar,
Dünkü yazınızı okudum. O barınak ile ilgili çok fazla şey duydum... Aancak bir Karşıyalı hayvan dostu olarak bu konunun üzerine gidilmesini rica ediyorum sizden... Ayrıca halkın parklara yaptığı kedi barınaklarının neden kaldırıldığını,neden köpek parkı ya da tuvaleti taleplerine olumlu cevap verilmediğini bilmem de hakkım!! Bu kadar mı hayvan düşmanı olduk???????”
Safiye Hanım anladığım kadarıyla bu konuyla ilgili baskıların sürmesi gerektiğini talep etmiş. Ayrıca sorularını da burada yayınlayarak yetkililerden e-mail almayı bekliyorum. Bu e-mailleride köşemde paylaşacağım sessiz kalınmayacağını düşünüyorum. Umarım çok optimist olmamıştır.
* * *
Dün “Can dostlarım” çekimleri için Güzelbahçe barınağına gittik, Örnekköyle ilgili anlatılanlardan sonra bu kadar düzenli, bakımlı ve ilgili bir personeli olan bu barınak bence herkese örnek oluşturmalı. Güzelbahçe Belediye başkanı Sayın Mustafa İnce’de oradaydı. Barınağın yapım aşamasında yaşadığı zorlukları anlattı. Fakat kurduğu düzenle herkese örnek olması gereken bir barınak. Mama yardımı bekliyorlar. Ayrıca kafeslerde duran köpekler-kediler ne kadar kafesleri güzel olsa da tabii ki psikolojileri bozulmuş. Bir çoğu telleri kemirmiş parçalamış. Bu yüzden mama yardımı dışında da sağlam ve sık dokulu tel örgü ihtiyaçları var. Ayrıca Güzelbahçe belediye başkanının da bir ricası vardı: Tüm hayvan severleri ordaki köpekleri-kedileri sevmeye onlarla vakit geçirmeye çağarıyor. Mama bir ihtiyaç fakat en önemlisi onlara sevgi verecek kişiler. Aynı çekimi aynı düzende Örnekköy Barınağı’nda da yapmak isterim açıkçası... Bununla ilgili de görüşmelere başlayacağım en kısa zamanda.
Güzelbahçe barınağının çekimlerini haftaya “Can Dostlarım” programında izleyebilirsiniz. Ayrıca sıcaklar artık bastırdı lütfen evinizin, apartmanınızın, iş yerinizin önüne bir kaba su koyun... Sadece kedi-köpekler için değil, kuşlar için de yazın sıcaklarda su bulamayan tilkiler-kirpiler için de bunu yapın.
İyi pazarlar.