Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Papy 12 yaşında bir Alexsander (İskender) papağanı olarakta biliniyor.
Sahibesi Sinem Hanım ve eşi, Papy kaybolduğundan beri zor günler geçiriyorlar.
Her yere ilanlarını asmışlar, gazetelere ilanlarını vermişler, internette ulaşabildikleri her siteye ilan açmışlar. Benim de dikkatimi bu şekilde çektiler.
Bizimde bir Oscar‘ımız vardı. Aynı şekilde kaybolmuştu. Birisi evine almış. Kayıp olduğunu bile bile, sırf çocukları seviyor diye bize haber vermemişti. Biz Oscar’ı bulmuştuk, fakat yaşadığı bu travma yüzünden Oscar intihar ediyordu, kendini yoluyordu. Sadece kafasında, gagasıyla yetişemediği yerlerinde tüyleri kalmıştı.
Bir papağanın bu denli ağır geçirdiği psikolojik travmayı görmüş bir kişi olarak, Papy’nin de başına böyle bir şey gelmesinden korkuyorum. Bu yüzden eğer ki onu birisi bulduysa lütfen sahiplerine ulaşsın. Papy’i geri versin. Şu ana kadar yaptığınız masraflarınız karşılanacaktır.
Çünkü Papy 10 yıldır beraber yaşadığı sahiplerini özlüyordur ve Oscar gibi bir travma geçirebilir.
Papy’nin sahibesi Sinem Hanım’ın, Papy ile ilgili bir anısını ve benden rica ettiği açıklamalarla başbaşa bırakıyorum sizi.

Haberin Devamı

Papy’i bulana büyük ödül

Papağanım korkup kaçtı

“Papy bir gün sarhoş oldu. 2-3 yudum eşimin bardağına daldı farketmeden. Aradan biraz geçtikten sonra Papy kahkahalara boğuldu. Bişey soruyor, ‘Ha’ diyor, kahkaha atıyordu. Benim kazağımı çekip, kafasını bir o yana, bir bu yana sallıyordu. Dengesini kaybetmiş, savrularak yürüyüp ardından da kahkaha atıyordu. O gün sabaha kadar kahkaha attı. Uyumadı. Yanımıza aldık battaniyenin içinde kahkahalara boğulmuştu... Sabahı nasıl ettik bilmiyorum ama, onun o halini izlemek harika bir şeydi...
Eşim bir daha onun yanında içmemişti=) Şimdi keşke yanımızda olsa... Onu çok özledik. Onu kaybettiğim için psikolojik bunalıma girdim. O benim çocuğumdu. Bu üzüntüden dolayı çok hastayım... Lütfen bulan kişi bizi mutlaka arasın...”

Ben Sinem Demir...
1,5 yıldır İzmir Buca Çamlıkule civarında ikamet ediyorum. 10 yıldır birlikte büyüdüğüm hayatımı paylaştığım evladım gibi sahiplendiğim papağanım Papy’yi arıyorum. 5 aydır onu bulmak için elimden geleni ardına koymadan, var gücümle ona kavuşmayı ona sarılmayı bekliyorum.
Çamlıkule Camii civarında, bir apartman dairesinden korkarak kendini dışarı atıp kısa bir süre içinde kaybolmuştur. Tüm aramalarımıza rağmen herhangi bir izine rastlamadığımız için onun biri tarafından bulunup sahiplendiğini düşünüyoruz. Eşim ve ben kötü günler geçiriyoruz. Aylardır onu pencerelerde, sokaklarda, internet sayfalarında gazetelerde arıyorum.
Allah rızası için bu haberi duyan Papy’nin nerde olduğunu bilen, bulan varsa, insanlık için haber vermelerini bekliyorum. Birbirimize çok bağlıydık. O benim çocuğumdu hayatımtı herşeyimdi. Hiç ayrı kalmadık bu zamana kadar. Bulan kişi bana papağanımı ulaştırırsa, kendisine büyük miktarda para ödülü verilecektir. Lütfen duyarlı olmanızı, papağanımın daha fazla psikolojisi alt üst olmadan bana oğlumu geri getirmenizi canı gönülden rica ediyorum...
Telefon: 0532 648 34 64
Sinem Demir.