Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pegasos ailesi sadece benim köpeklerimi götürüp de aşılattığım bir yer değil, orası sadece bir veteriner kliniği de değil... Benim gözümde orası beni ve köpeklerimi içine almış bir aile. Uzun süredir yazmayı düşündüğüm bu yazıyı yazmama ise ailemizin en küçük ferdi Vegas vesile oldu.
Vegas’ın annesinde babasında olmamasına, hatta ve hatta baba tarafından olan dedesi ve babaannesi diyelim onlarda da olmamasına karşın ciddi seviyelerde kalça çıkığı tespiti yapıldı. Erken teşhis olması amacıyla veteriner hekimimiz Aytekin Bey’in tavsiyesiyle 4 aylıkken ilk filmi çekildi. Kalsiyum takviyesine başlandı ve 45 günün sonun da ikinci çekilen filmde hastalıkta ciddi seviyede ilerleme kaydedildi. Ameliyat olsun mu olmasın mı diye de dün veterinere gittik. Bu konu da uzman diyebileceğim, aynı zaman da Pegasos’un kurucusu Aziz Bey, her hastasını kendi peti gibi gördüğünden ameliyat için de “Aman yapıverelim gitsin” tavrı olmadığı için. Ne söylerse benim için en doğrusudur diye son bir kontrole gittik.

Haberin Devamı

Aziz Bey bana filmler üstünde, ayrıca maket üzerinde ilk önce kısa bir kalça çıkığı dersi verdikten sonra konuya girdi. Hesaplamaları anlattı ve Aytekin Bey Vegas’ı koşturduktan ben de üstüme atlamasını sağladıktan sonra her hafta veterinere gitmesine tekrar tekrar kontrol edilmesine dikkat çekti. Bu önümüzde ki ayın çok kritik bir dönem olduğuna ve bu dönemde yakın takipte olacaklarına, devamında ameliyat yapıp yapmayacaklarına karar verecekler. Şimdi Vegas her hafta Pegasos’a gidecek, koşturulacak, elle muayenesi yapılacak.
Ayrıca bu tür bir ameliyatı en oyuncu zamanında olan bir Golden Retrievera yada Labrador Retrievera yaparken 2 değil 5 kere düşündüklerini gördüm. Çünkü bu oyuncu köpekler en çılgın dönemlerinde ameliyatlı zor bir dönem geçirdikleri için bu tür bir ameliyatı yapalım diyemiyorlar.
Daha sonra kara kara düşünürken, “Nasıl götüreceğim? Her hafta işten devamlı izin alamam” derken, Aytekin Bey sanki içimi okumuş gibi “Size hangisi daha rahat olur? Biz mi alalım siz mi getirirsiniz?” demez mi? Her hafta Vegas‘ı evden alıp eve geri bırakacaklar... Gerçekten ne kadar teşekkür etsem az yani.

Haberin Devamı

Tabii ki konu sadece Vegas’ı evden alıp bırakmaları değil, sayamayacağım kadar çok iyilik yapmış olmalarının yanı sıra köpeklerimi ve beni orada özel hissettirmeleri. Kapıdan girdiğim anda güler yüzlü karşılama, petime iltifat edilmesi -ki bana etseniz o kadar sevinemem herhalde-, her türlü hastalıkta en iyiyi ve konunun en uzmanında olduğumu bilmemim güvencesi... Ayrıca kime tavsiye edersem edeyim daha şu ana kadar hiç pişman olmamış aksine bol teşekkür almış olmam.

Pegasos ailesi büyüyerek hizmet vermeye devam ediyor. Herkes bana soruyor “Bu kadar çok köpeğe nasıl bakıyorsun?” Ben onlara sadece sevgi ilgi ve alaka veriyorum. Bunu Pegasos ailesi olmasaydı yapamazdım. Her bir üyesine tek tek teşekkür ederim.
İyi ki varsınız ve iyi ki İzmir’desiniz.