Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Böyle bir hava durumu yazısını belki de ilk kez yazıyorum, sanki İngiltere’deyiz

Hafta sonu yine bol yağışlı ve serince geçecek. Belki içinizden “Artık yeterli yağış almadık mı?” sorusu da geçmeye başlamıştır. Aman bırakın yağsın doya doya. Dolsun taşsın barajlarımız. Sakın o Konya Ovası’nda oluşan obrukları aklınızdan çıkarmayın, daha yeraltı sularımızı da tamamlayalım, sonra nasılsa yaz gelecek.
Gelecek özellikle de bölgemizde, suya hükmetmeyi bilen ülkelerin yanında olacak. Bir gün petrol tükenecek, onsuz da hayatın nasıl devam edeceğini bulacağız ama susuz yaşamanın çaresini halen bulmuş değiliz. Mars’ta bile ilk aranan şey su.
Hafta sonuna özellikle batıda sulu başladık, sulu da devam edeceğiz. Batıda serin ve yağışlı, orta ve doğuda ise daha ılıman; yarın da güney ve doğu bölgelerimiz biraz daha şanslı ama yurt genelinde yağışlı bir gün. Akşama kalmadan batıda yine bulutlar yoğunlaşacak, yine yağışlar başlayacak.
4 Mayıs haftasına batıda serince ve de bol ama bereketli yağışlarla başlayacağız. Pazartesi özellikle batıda her yerde bol bol su var, salı da aynen böyle. Çarşamba, Perşembe ve Cuma da. Nereyi nasıl ayrıt edeceğimi beceremedim, her yerde ama her yerde bol bol yağmur hem de bereketlinin en alasından, yani çıkıp da ıslanırsanız sakın ola ki aman üşütürüm grip olurum diye korkmayın, olmayacağınız gibi ilaveten en doğal besinlerle vücudunuzun direncini de arttırmış olursunuz. Yani ıslanın, korkmayın hatta bilinçli olarak çıkın doyasıya ıslanın. Özellikle de pazartesi ve salı günlerindeki yağışlarda.
Böyle hava durumunu belki de ilk defa yazıyorum, insanın içine sular serpiliyor. Sanki İngiltere’deyim gibime geliyor. Ben ürün takibindeyim; o kadar bol ve de bereketli yağışlar alıyoruz ki, ekinler o kadar güzel gelişiyor ki sormayın.