Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu salı, çarşamba ve perşembe çok yağmur yağacak. İstanbul’da iki günlük yağış beklentisi
215 mm. Bizim altyapımız bu yağışı maalesef kaldırmaz


Bu hafta sonu oldukça sıcak geçecek. Gece sıcaklıkları dahi 18-20 derece civarında. Rüzgar da poyrazdan ama o kadar sert değil. Bu batı bölgeler için belki de senenin en son bunaltıcı sıcaklıkları, hafta sonu faydalanmaya bakın.
7 Eylül haftasına da oldukça sıcak başlayacağız ama bu sıcaklar yine Balkanlardan sarkan serin havanın önündeki sıcak hava. Akşama kalmadan Trakya, Marmara ve Ege’de bulutlanma yoğunlaşacak, geceye doğru da yağmur beklentisi artacak. Yer seviyesi sıcak olduğu için yağmur havada yağıyor olsa da yere düşene kadar çoğu buharlaşmakta. Ancak sistemler peş peşe gelip yer seviyesi de soğumaya başlayınca artık yağmurlar yere de düşecek ve tabiat bu bereketten faydalanmaya yeniden başlayacak.
Pazartesi iç ve doğu bölgelerde sıcaklıklar bunaltıcı, belki de bu senenin en yüksek sıcaklıkları. Tamam, yarına biraz daha serinleyecek ama pazartesi akşamına oldukça dikkat etmelisiniz.
8 Eylül gününe batıda sanki başka mevsimde başlayacağız. Dün gece en düşük sıcaklık, bugünün de en yüksek sıcaklığı olan 22 derecelerde olacak, yağmur beklentisi de bardaktan boşanırcasına ve de sürekli görünmekte.
İstanbul’da modellerin salı ve çarşamba için toplam yağış beklentisi 215 mm, bizim altyapımız bu yağışı maalesef kaldırmaz. Modeller yağışın İstanbul’da perşembe günü de devam edeceğini söylüyor.
8-11 Eylül arasında özellikle de İstanbul’da bir yerden bir yere gidecekseniz bu amaç için oldukça uzun zaman dilimi ayırmanızda yarar var.
9 Eylül Çarşamba günü yurdun batı yarısı tamamen bu serin, sürekli ve etkili yağışlı havanın etkisinde kalacak. Marmara ve Kuzey Ege’de oldukça etkili yağışlar beklenmekte. Sıcaklıklar 18 derece sınırına gerileyecek, aman bir günde üşütmeyin sakın.

Gemi trafiği etkilenir
Trakya’da, Kuzey Ege’de poyraz fırtına şeklinde; bu da Marmara ve Çanakkale’de gemi trafiğini etkiler. İç Anadolu ve özellikle Doğu Anadolu haftanın ilk günlerinde sıcak havanın etkisinde, Doğu Karadeniz ise belki de bu yaz mevsiminde görmediği sıcakları yaşayacak ve gece sıcaklıkları dahi 24 derecenin altında olmayacak. Gündüz ise 34 dereceler beklenmekte.
10 Eylül Perşembe günü poyraz, yağmur ve 20 derecenin altındaki sıcaklıklar Trakya, Marmara ve Batı Karadeniz’i daha da fazla etkileyecek gibi. 12-13 Eylül beklentileri de maalesef aynen böyle veya daha da etkili yağışlar şeklinde. Ay ortasında ise durum düzelecek.