Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları

Şovlarıyla ünlü bir büyüğümüz! İtalya’nın eski Başbakanı Prodi’yi üniversitesinin açılışı için İzmir’e getirdi.
Ertesi günkü gazetelere bir bakıyorum, Prodi’yi arkadaşlarımız yere göğe sığdıramamışlar. Herhalde Prodi, Prodi olalı kendi ülkesinde bile bu kadar övülmemiştir.
Gazetelerdeki başlıklara şöyle bir bakarsak, “Expo için Efe sözü”, “Expo dersi”, “İlk ders Prodi’den” gibi... Birinci sayfalar böyle iç sayfalar daha da vıcık vıcık övgü dolu.
2015 Expo’sunu İzmir’in elinden alan adam, İzmir’de el üstünde tutuluyor.
Şimdi şöyle düşünebilirsiniz: “El insaf Erol Yaraş, adam bizim misafirimiz Türklere yakışan bir karşılama ve ağırlama yaptık.”
Ben de sizin bu söyleminize şöyle bir yanıt veririm; böyle bir ağırlama hak edene yapılır. Neden bu kadar ağır yazıyorum çünkü bu övgü ve hayranlık dolu sözleri sarf eden arkadaşlar da çok iyi biliyor ki biz 2015 Expo’sunu ahlak dışı oyunlar yüzünden kaybettik. Oyunun da baş aktörü İzmir’de yere göğe sığdıramadığımız bu eski başbakandı.
Burada Sayın Prodi’ye Expo’yu nasıl alırız sorusu ile birlikte 2015 oylamasının yapıldığı gün oylama salonunun bir kat üstünde ne oyunların döndüğü de sorulabilirdi.
Yüzergezer 20 delegenin, oylamaya iki saat kala nasıl aleyhimize döndürüldüğünü bu bilge kişi bize anlatabilirdi. Özetle İtalya’nın eski Başbakan’ına biraz daha belden aşağıya nasıl çalışılır soruları sorulabilirdi. Bu konularda o ve ekibi çok yetenekli oldukların 2015 oylamasında ispatladılar.
Organizatörden vazgeçtim, Prodi’yle boy boy resim çektiren gazeteci arkadaşlar “Sayın Prodi bizim temsilcimiz rahmetli Solmaz Hanım son gün hüngür hüngür koridorlarda sizin ve arkadaşlarınızın akıl almaz oyunlarınızdan dolayı ağladı, biz Türkler kapalı kapılar arkasında nasıl çalışılacağına bilemediğimiz için mi kaybettik” sorusunu yöneltebilirlerdi.
Anlayacağınız bir üniversitemizde ilk dersi veren İtalya’nın eski Başbakanı çok yönlü bir insan, umarım onun ders verdiği talebeler kapalı kapılar ardındaki yeteneklerini örnek almazlar.

Haberin Devamı

Ahmet Nazif Zorlu

Haberin Devamı

Allah Türkiye’de her kente Ahmet Nazif Zorlu gibi bir insan nasip etsin. Doğduğu ve büyüdüğü beldeye sosyal sorumluluk projesi adı altında yatırım yapan çok az insan vardır ülkemizde bana göre bu işadamlarımızın başında Ahmet Nazif Zorlu gelir (Kadir Has da unutulamaz). Başta Babadağ olmak üzere Denizli’ye birçok okul ve başka sosyal tesisler kazandıran Zorlu son olarak Denizli’de iki müze yapımı için Kültür Bakanı’yla bir protokol imzaladı. İşte gel de Denizlilileri kıskanma. Biz İzmirliler yıllardır doğru düzgün bir müzemiz olsun diye yırtınıyoruz ama çayın taşı ile kuş vuranlardan ses yok.
Bu konuda Lucien Arkas’ı diğerlerinden ayırıyorum. Başta spor ve sanat olmak üzere Arkas birçok konuda elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bir gün Ahmet Nazif Zorlu’yu konuşma yapması için İzmir’e davet edersem konusu mutlaka “kefenin cebi yok” olacak.