Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan iki fanatik İzmirli aylar önce yola çıktılar ve “Biz Şişli’de İzmir günleri düzenleyeceğiz” dediler.
Beyhan Türkkaynağı ve Aydan Abajoli İstanbul-İzmir arasında mekik dokudular ve burada kapı kapı dolaşarak destek ve ilgi aradılar.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül onlara ilçesinin kapılarını sonuna kadar açmıştı ve tek bir şey söylüyordu “İzmir için her şeyi yapmaya hazırım”. Ama Sarıgül bilmiyordu ki İzmirli kendisi için yapılanlara hazır değildi.
Kalbi İstanbul’da İzmir için çarpan Aydan ve Beyhan’a ilk destek Ali Kocatepe’den geldi karı koca Kocatepeler ellerinden geleni yaptılar. Yine İzmirli sanatçılar Gönül Yazar, Ege, Tuğba Özerk, Serap Yenice, Vedat Sakman, Soner Olgun, Belkıs Özener, Sinem-Didem Balık kardeşler beş kuruş almadan sahneye çıkarak en güzel şarkılarını Abdi İpekçi Caddesi’ni dolduranlara söylediler.
İki İzmir aşığı kafadar İstanbul’da tam destek bulmuşlardı ama akıllarında İzmir ve İzmirliler bu etkinliğe nasıl bakacak sorusu vardı.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan “Kimse size burada destek vermese de, ben tek başıma arkanızdayım demesi” onları ateşledi. Kapı kapı dolaşarak İzmir’in önde gelen firmalarını bu etkinliğe davet ettiler. Başta Ege Koop, Kristal Zeytin Yağları, İncir Evi, Alfemo, Arkas, Folkart, Özsüt, TEMA Vakfı olumlu cevap verdi. Ancak, konuştukları zaman mangalda kül bırakmayan çayın taşı ile çayın kuşunu vuranlar ne yazık ki yine ortada görülmediler.
En önemlisi de ortada görülmeyen bir de valimiz vardı.
Açılışın yapıldığı cumartesi günü şöyle bir düşündüm. İzmir’de başka şehirlerin tanıtım günlerinde başı o şehrin valisi çekiyordu. Onun başkanlığında sanayi ve ticaret odaları başkanları ile sivil tplum örgütleri başkanları el ele veriyor ve kentlerinin en güzel şekilde tanıtımını yapıyorlardı. İzmir dışındaki şehirlerin birlik ve beraberliklerini kıskanmamak mümkün değil.
Sağ olsun Hakan Tartan maddi manevi elinden geldiğince, İzmir adına sağa sola koşturarak temsil görevini yerine getirdi. Onu Menemen Belediye Başkanı Tahir Zengin, EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen yalnız bırakmayan İzmirlilerdi. Ama ne yazık ki Şişli’de başta Sayın Valimiz Kıraç olmak üzere kanaat önderi dediğimiz kimse ortalıkta yoktu.
İZKA son anda attığı çalımla organizasyona beş kuruş katkı yapmadan başköşede yer aldı. Bu ayıp herhalde ömür boyu İZKA’ya yeter. Sağa sola komik projelere binlerce lirayı çok rahat veren İZKA İzmir’in etkinliği için beş kuruş bile harcamadı. Bu ajans nasıl İzmir’in Kalkınma Ajansı merak ediyorum.
Bunları herkesin kendisini aynada görmesi için yazdım. Popolarını kaldırıp bir zahmet İstanbul’a gitme gereği hissetmeyenler bundan böyle “Marka Kent İzmir” derken bir kez daha düşünsünler.
Son not:
1) Teşekkürler Hakan Tartan. Beyhan ve Aydan yılmak yok, yola devam. Çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdiniz, destek vermeyenler utansın. Gelecek yıl daha görkemli olacağına inanıyorum.
2) Basın sponsoru olan BEN TV etkinlikleri canlı vererek İzmirlilerle buluşturdu, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.