Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı



Basketbol Ligi'nin iki devini karşı karşıya getiren rövanşta zafer, "sistem takımı" Efes Pilsen'in oldu. Kadrosuna sezon başında ve ortasında yıldızlar katan, coachunu değiştiren, ancak arzuladığı ritmi yakalayamayan Ülker karşısında Efes "klasikleşen" oyun düzeni ve disipliniyle sonuca ulaştı.
Efes Pilsen için sistem takımı dedik; açalım. Pota altından ilk yarıda sadece tek bir basket bulabilen, diğer bütün sayıları Booker ve Naumoski'nin dış atışlarıyla üreten Ülker karşısında Efes Pilsenliler "paylaşımcı" oyun düzeninde hem skoru, hem de savunmadaki görevlerini üst düzeyde yardımlaşarak yerine getirdiler. Henüz ilk yarı tamamlandığında Efes Pilsen'de skoru 7, ribaundu 8, asisti ise 6 oyuncu paylaşırken, Ülkerspor'da ise skora 6, asiste 3, ribaunda ise 5 oyuncu katılım gösterebildi. Bu da Efes'te takım içi görev dağılımının ne kadar iyi uygulandığının açık bir kanıtıydı.. Efes'in, Avrupa Ligi'nde de tepeye tırmanmasını sağlayan "caydırıcı" sert savunması, dün de müthiş bir disiplin altında sergilendi. Maçın kırk dakikasına yayılan bu savunma anlayışı, Alper'in, ilk çeyreğin son beş dakikasında 13 sayı üreten Naumoski'yi "mükemmel" savunarak geri kalan bölümde durdurması ve skora ekstra katkısı, Kerem'in kritik anlardaki sayılarıyla bütünleşince Efes'in işi kolaylaştı. Antonio Granger, Langdon'ın "atamadığı" sayıları da "sırtına" alınca Efes, favori olduğu maçı rahat kazandı.
Ülkerspor, son çeyreğin ilk beş dakikasında gösterdiği savunma direncini kırk dakikaya yaymadığı sürece Avrupa Ligi'ndeki "inişli - çıkışlı" serüvenine son veremeyecek gibi görünüyor. Pota altında gününde olmayan Kerem ve kelimenin tam anlamıyla "tel tel" dökülen Blair, yenilgide başrolü oynadılar. Hücum setlerinde pozisyon hazırlamadaki "beceriksizlik" yüzünden İbrahim'den skora yeterli katkı gelemeyişi ve "kötü" Blair'e diğer uzunların da (oynamayan Fatih dışında) ayak uyduruşu Ülker açısından dünkü kayıpta rol oynayan başlıca faktörlerdi.




SPOR


OLİMPİK MEHTER TAKIMI: 0-0
At yarışları
Avrupa Ligleri
Ligin kralı Efes: 82-72
İKİNCİ LİG PUAN DURUMU
Mehmet tutuk başladı
Rakibimiz Azerrail!
Kendi işine baksın
Muhteşem ikili
Terim pes etmedi
Trabzon'u ter bastı: 2-1
Çirkinlik diz boyu
İstanbul'u fethettiler: 1-3
Körfez'in hesabı şaştı: 1-1
ANADOLU TURU
Kısa... Kısa...
Yalancı bahar!
Sıfıra sıfır...
Golsüz gece
Sistem, yıldız tanımıyor