Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

YAKIŞIR
Tuti yeni keşfettiği kulüp Mini Musichall’e dadandı dadanalı değişti. Tanıyamıyorum artık arkadaşımı. Geldiğimden beri Mini de Mini. İnat ettim gitmeyeceğim dedim geçen hafta, beni bırakıp gitti. Bu hafta da aynısını yapmayı planlıyor. Bu cumartesi yalnızım herhalde. Ondaki inatsa, bendeki de 'Gurur The John'. Geçen hafta ettiği “Bir dost bulamadın gün akşam oldu” lafının üzerine hele, dönen dönsün ben dönmem yolumdan.
Farkında mısınız bilmem gitgide dilim değişiyor. Tuti’yle gittiğimiz sayısız 45’likler, 70’ler, 80’ler Türkçe Pop gecelerinin esiri gibi dilim. Bir iki, üç bira devirip evde, sonra da kafama göre Tuti’den daha hızlı bir gece geçirmeliyim ki, bitsin bu Mini aşkı. Mini beni biraz aştı. O tatta mekanlar bizim New York’ta bolca var. Ben böyle mavi gözlerimle bir kurt gibi gezeyim istiyorum sokaklarda. Bu cumartesiyi böyle noktalayacağım, bekle beni Galata.
Peki nasıl başlatayım? Gideyim önce Babylon’da, Shantel’le bir güzel oynayayım. Shantel’e 'Oyna da oyna yakışır sana'yı çaldırayım. Bir saat takılsam yeter. Sonra bekle beni Amsterdam geceleri. Ghetto, 'Amsterdam Nigh Watch: AIFF (Afro Influenced Funk Federation) başlığı altında Afrobeat ve Funk’ın mükemmel birlikteliğiyle şen bir gece vaat ediyor. Afro kelimesinin girdiği her müzik sağlamdır.
Bir saat Ghetto’da takılıp oradan Otto Santral’e akarsam (bu lafı da Tuti’den kaptım. Sevmiyorum. Akıntıya kapılmak hissi veriyor, panik atak yokluyor) gece tadından yenmez. Bu 'tadından yenmez' lafına bayılıyorum. Bütün Holywood’un da dilinde sayemde. Neyse, Galata’yı kurt gözlerimle gezmeden önce iyi gelecek bir kuzey müziği seçtim final olarak. Sevdiğim radyo kanallarınızdan Lounge 102’nin sunduğu gecede Finlandiya’dan Husky Rescue grubu sahnede. Blondie ve The Primitives arası bir müzikleri varmış. Hoş. Böyle 'Gecesiz Gece' isimli single’ları varmış falan. Sonrası artık İstanbul kanatlarımın altındadır. Bana da bu yakışır.