Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kadınlar pek çok farklı nedenden dolayı vajina gençleştirme talebinde bulunabilirler. Bunlardan en yaygın olanı vajina dokusunun daha sıkı bir forma kavuşmasını sağlamaktır. Özellikle vajinal doğum sonrası vajinal genişleme sorunu yaşayanlar tarafından çokça talep edilmektedir.

Vajinal doku ile ilgili sorunlar da kadınlarda özgüven sorunlarına yol açabilir. Elbette gençleşme bu noktada sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak vajina gençleştirme uygulamaları vajinasının daha güzel görünmesini sağlamak isteyen kadınlar tarafından da kullanılabilir.

Haberin Devamı

Sıklıkla tercih edilen yöntemler

Lazer yöntemi

Aşırı vajina genişlemesi olmayan kişilerde lazerle vajina gençleştirme başarılı olabilir. Ancak genişleme aşırı ise başarılı bir sonuç için birlikte vajinoplasti yapılması gerekebilir.

Vajinoplasti yöntemi

Hastanın şikayetleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak vajinal rejeneratif cerrahi olarak bilinen vajina daraltma işlemi planlanır. Her hastaya aynı cerrahi işlem uygulanmaz. Vajinal dokuyu yenilemek, daha sıkı bir vajinal form elde etmek veya vajinaya estetik açıdan daha güzel bir görünüm kazandırmak gibi amaçlarla kullanılabilir. Vajinal gençleştirme ameliyatı anestezi altında yapılır, böylece işlem sırasında hasta herhangi bir ağrı veya acı hissetmez.

Labioplasti yöntemi

Vajinal gençleştirme estetiği labioplastiyi de kapsayabilir. Sarkma, kırışıklık, asimetrik iç veya dış dudak görünümünden şikayet eden kadınlar bu yöntemi özellikle tercih etmektedir. Bunu yapmak sarkan vajinanın daha dar ve gergin görünmesini sağlar, iç dudakları mümkün olduğunca kısaltır ve bacaklar kapalı pozisyondayken görünmemesini sağlar.

Labioplasti tek seferlik bir işlemdir ve hasta tarafından istenirse ve hastanın durumu uygunsa vajina daraltma ameliyatı ile birlikte yapılabilir. Bu nedenle tek seans uygulama ile hastanın tüm problemlerini ortadan kaldırmak mümkündür.

Vajinal gençleştirmenin faydaları nelerdir?

Vajinal gençleştirmenin faydaları her kadın için aynı olmayabilir. Genel olarak bu işlemin en büyük faydası kadınların özgüven sorunlarını ortadan kaldırmasıdır. İstedikleri vajina sıkılığına veya görünümüne kavuşan kadınlar daha mutludur ve partnerlerine daha fazla güven duyabilirler. Ancak sarkık bir vajina, kadınların mayo veya bikini giymekte zorlanmasına neden olabilir. Aslında çoğu kadın sarkık iç veya dış dudak nedeniyle kıyafet seçmekte zorlanabilir. Kozmetik vajinal gençleştirme, birçok açıdan hasta memnuniyeti en yüksek genital kozmetik prosedürlerden biridir.

Haberin Devamı

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan

https://www.drburcukardasarslan.com