Cadde Amber Heard: Johnny Depp'e karşı hiçbir kötü niyetim yok

Amber Heard: Johnny Depp'e karşı hiçbir kötü niyetim yok

16.06.2022 - 12:49 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü ABD'li aktör Johnny Depp ile 2015-2017 yılları arasında evli kaldığı meslektaşı Amber Heard'ün birbirlerine karşılıklı olarak açtıkları ve altı hafta boyunca devam eden duruşmalar bitmesine ve jüri Depp'in lehine karar vermesine rağmen, olaylı dava hâlâ magazin gündemindeki yerini koruyor. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Today'de dava ile ilgili konuşan Heard'ün röportajının bir kısmı daha yayınlandı. Aktörü tüm kalbiyle sevdiğini ve ona karşı hiçbir kötü niyeti olmadığını dile getiren ünlü isim, daha önce yaptığını söylediği, ancak duruşmalarda henüz yerine getirmediğini itiraf etti bağış yapma sözüyle ilgili de konuştu. Öte yandan duruşmaların yıldızı haline gelen avukat Camille Vasquez, film setinde Gregg 'Rocky' Brooks'a saldırdığı gerekçesiyle tekrar mahkemeye çıkacak olan Depp'i bir kez daha savunacak. İşte detaylar...

Amber Heard: Johnny Deppe karşı hiçbir kötü niyetim yok

'Karayip Korsanları' yıldızı Johnny Depp'in, 2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde tanıştığı ve yaklaşık iki yıl süren evliliğin ardından olaylı bir şekilde boşandığı Amber Heard ile birbirlerine karşılıklı olarak açtıkları milyon dolarlık dava, 1 Haziran'da sonuçlandı.

Haberin Devamı

MİLYONLARCA DOLAR TAZMİNAT ÖDEYECEK

Oy birliğiyle alınan kararda, Jüri Heard'ün eski eşi Depp'e iftira attığına ve Heard'ün Depp'e 10 milyon dolar cezai tazminata ek olarak, aktörü zararlarını karşılamak için de ekstra 5 milyon dolar telafi edici tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi. Ancak sonrasında bu rakam, 5 milyon dolardan Virgina eyaletinin bu tür tazminatlar için sınırı olan 350 bine düşürüldü.

Ayrıca jüri üyeleri, Heard'ün evliliğine ilişkin beyanlarına inanmadı ve iddialarının sadece Depp değil başkaca insanları da lekelediğine karar vererek, Heard'ün "kötü niyetle" hareket ettiğine hükmetti.

Jüri, Herad'ün de Depp'in avukatı üzerinden karalandığına ilişkin suçlamadan birini kabul ederek, Depp'in Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Haberin Devamı

Amber Heard: Johnny Deppe karşı hiçbir kötü niyetim yok

"ONU SEVİYORUM"

Olaylı davanın sonra ermesinin ardından geçtiğimiz günlerde ilk kez Today Show'da Savannah Guthrie'ye konuşan aktrisin röportajının bir kısmı daha yayınladı. Röportaj sırasında Heard, eski eşine olan hislerinden bahsetti.

Guthrie tarafından Depp'i 'hâlâ sevdiğine' dair daha önceki bir ifadesinin arkasında durup durmadığı sorulduğunda Heard, şu yanıtı verdi:

Evet, kesinlikle. Onu seviyorum. Johnny'i tüm kalbimle sevdim ve derinden zarar görmüş bir ilişkiyi yürütmek için elimden gelenin en iyisini denedim. Ama yapamadım. Ona karşı hiçbir kötü duygum ya da kötü niyetim yok.

"EĞER YÜZÜNDE MORLUK VARSA, SAHTEDİR"

Ancak aktris, eski eşini 'sevdiğini' itiraf etmesine rağmen, aktörün ilişkileri boyunca kendisine şiddet uyguladığı yönündeki iddialarını bir kez daha tekrar etti ve yüzündeki morlukların 'sahte' olduğu söylentilerine karşılık verdi.

Ünlü isim, "Şöyle düşünüyorlar: eğer yüzünde morluk varsa, yara varsa; sahtedir. Eğer bunlar yoksa, o zaman yalan söylüyorsundur; şiddete uğramamışsındır" dedi.

Aktris, mahkemede veya halkın gözünde özellikle 'sevimli' görünmeyebileceğini kabul ederken, bunun jürinin nihai kararında bir rol oynadığını da öne sürdü ve, "İyi bir 'mağdur' değilim, anlıyorum. Sevimli, mükemmel bir mağdur değilim. Ama ifade verdiğimde jüriden beni insan olarak görmesini istedim" diye konuştu.

Depp'in gönderdiği ve mahkemede okunan, aktörün Heard'ün 'küresel olarak aşağılamaya' maruz kalacağına 'yemin ettiği' bir mesaj hakkında konuşan Amber Heard, eski kocasının bu yeminini 'gerçekleştirdiğini' hissettiğini de söyledi.

Haberin Devamı

Amber Heard: Johnny Deppe karşı hiçbir kötü niyetim yok

BAĞIŞ YAPTIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Heard, daha öncesinde Depp'ten boşandıktan sonra tazminat olarak aldığı 7 milyon doların 3.5 milyon dolarını ACLU (Amerikan İnsan Hakları Birliği) isimli kuruluşa bağışlayacağını açıkladı ve aktörün parasını istemediğini söylemişti.

Ünlü isim, 2018 yılında bir televizyon programında ise, "7 milyon doların yarısını ACLU'ya, yarısını da Los Angeles Çocuk Hastanesi'ne bağışladım" ifadelerini kullanmıştı. 2020 yılında Depp ile yaşanan anlaşmazlık sebebiyle İngiltere'de görülen duruşmada da yemin edip, paranın tamamını bağışladığını belirtmişti.

Ancak aktris, duruşmalar sırasında mahkemede bu sözlerini yalanlayacak ifadelere yer vererek; hayır kurumlarına verdiği sözleri henüz yerine getirmediğini söylemiş ve, "Çünkü Johnny bana 50 milyon dolarlık dava açtı" demişti.

"SÖZ VERDİM"

Guthrie tarafından yaptığını söylediği bağışlar sorulduğunda Heard, bu ödemeleri hâlâ yapmayı planladığını; ancak bunu daha önce 'zaten yapılmış' gibi göstermeyi asla istemediğini vurguladı. Ünlü isim, "Bağış yapacağıma dair söz verdim, ve bu söz doğası gereği zamanla yerine getirilecek" şeklinde konuşan ünlü isim, jürinin bu konuda yalan söylediğini düşüp düşünmediği sorulduğunda ise şöyle cevap verdi:

Haberin Devamı

Bilmiyorum... Bu duruşmaların büyük bir kısmı bir insan olarak kim olduğuma ve güvenilirliğime zarar vermek, bana her şekilde 'yalancı' demek için yapılmış gibi hissediyorum.

Amber Heard: Johnny Deppe karşı hiçbir kötü niyetim yok

"AVUKAT EKİBİ MAKALEYİ GÖZDEN GEÇİRDİ"

Amber Heard, aile içi şiddet ile ilgili kaleme aldığı makalenin asla Depp'in kariyerini yok etme amacı taşımadığı konusunda ısrar etti. Aktris, eski eşine 'iftira atmakla' suçlanmayacağından emin olmak için, yayınlanmadan önce Depp'in adının geçmediği makaleyi bir avukat ekibinin gözden geçirdiğini de ekleyerek, "Bunu Johnny hakkında bir şey haline getirmememin önemli olduğunu biliyordum" dedi.

"DOĞRU OLANI YAPTIM"

Heard ayrıca suçlu bulunmasına rağmen, şiddet iddialarını televizyonda tekrarladığı için Depp tarafından bir kez daha dava edilebileceği endişelerini de dile getirdi ve halka açık davaların onu 'susturmak' amaçlı olduğunu düşündüğünü kabul etti; ama buna rağmen ifadelerinin ve 'gerçeğinin yanında durmaya' devam edeceğini söyledi:

Haberin Devamı

Ne yaparsam yapayım, ne söylersem ya da nasıl söylersem söyleyeyim, attığım her adımın bu tür bir 'susturma' için başka bir fırsat yaratacağından korkuyorum. Ve sanırım bir karalama davasının yapılması gereken şey de bu; sesini senden almak. Ne olursa olsun hikayemin bir anlam ifade edeceğini düşünüyorum. Doğru olanı yaptım. Kendimi ve gerçeği savunmak için elimden gelen her şeyi yaptım.

"TAM ZAMANLI BİR ANNE OLACAĞIM"

Gelecekle ilgili planları sorulduğunda Heard, tek odak noktasının Nisan 2021'de taşıyıcı anne aracılığıyla dünyaya gelen bir yaşındaki kızı Oonagh Paige'e ebeveynlik yapmak olacağını, "Sürekli avukatlardan gelen aramalarla uğraşmak zorunda kalmadan tam zamanlı bir anne olacağım" sözleriyle dile getirdi.

Aktris, tekrar ekranlara dönüp dönmeyeceği konusunda ise konuşmadı.

CAMILLE VASQUEZ, DEPP'İ TEKRAR TEMSİL EDECEK

Öte yandan duruşmaların ardından büyük bir üne kavuşan Camille Vasquez, bir kez daha 2017'de Gregg 'Rocky' Brooks'a saldırdığı suçlamaları nedeniyle yeniden mahkemeye çıkacak olan Johnny Depp'in avukatlığını yapacak.

Depp, 'City of Lies' filmini çekerken Brooks'a 'suratına yumruk atması için 100.000 dolar ödeyeceğini' söylemeden önce, kaburgalarını iki kez 'kötü niyetli olarak' yumruklamaktan dava ediliyor.

Amber Heard: Johnny Deppe karşı hiçbir kötü niyetim yok

DURUŞMA 25 TEMMUZ'DA

Brooks ayrıca aktörün 'sarhoşluğunun ve öfkesinin düşmanca, küfürlü ve güvensiz bir çalışma ortamı yarattığını' ve bunun da sonunda, filmin çekimleri sırasında Depp tarafından saldırıya uğramasına neden olduğunu iddia etti. Gregg Brooks, olayla ilgili dava açma hakkından feragat eden bir kağıt imzalamayı reddettiğinde ise filmden kovulduğunu söyledi.

Ancak Depp, eylemlerinin nefsi müdafaa olduğunu iddia ediyor ve Brooks'un başkalarını 'kışkırttığını' söylüyor.

Duruşma, Depp'in eski eşine açtığı karalama davasını kazanmasından yaklaşık iki ay sonra, 25 Temmuz'da başlayacak.