Dünya 20 yıllık özel kuvvetler askeri öldürüldü! ABD saatler sonra doğruladı

20 yıllık özel kuvvetler askeri öldürüldü! ABD saatler sonra doğruladı

17.05.2023 - 11:59 | Son Güncellenme:

Wagner liderinin paylaştığı görüntülere ABD tarafından doğrulama geldi. Aylardır devam eden Rus işgalinde 20 yıllık özel kuvvetler askeri öldürüldü.

20 yıllık özel kuvvetler askeri öldürüldü ABD saatler sonra doğruladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 24 Şubat 2022'den beri bütün dehşetiyle devam ediyor. Savaşın başında Zelenskiy'nin kaçacağını ve rahat bir zafer elde edeceklerini düşünen Rusların planları hiç de bekledikleri gibi gitmedi. Batıdan gelen silah mühimmat ve nakit desteği ile Ukraynalılar Ruslara resmen kabusu yaşattı.

Haberin Devamı

İşgalin hemen sonrası bölgeye gelen HIMARS ve Patriot savunma sistemleri Rus ordusunun belini büktü. Hava hakimiyetini kaybeden Ruslar kara savaşında da batının modern tanklarına karşı zor anlar geçirdi.

20 yıllık özel kuvvetler askeri öldürüldü ABD saatler sonra doğruladı

BAHKMUT'TA RUSLAR ZOR DURUMDA

Aylardır bölgedeki en kritik yerlerden biri olan Bakhmut'ta ise işler kızıştı. Rusların büyük bir bölümünü ele geçirdiği şehirde Ukraynalılar taarruza geçti ve ilerlemeye başladı. Rusların bölgelerini terk edip geri çekilişleri ise sık sık sosyal medyada gündeme geldi.

Dün gece Ruslar Başkent Kiev'e hava saldırısında bulundu. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ukrayna Savunma Bakanı ordunun füzeleri düşürmesini 'inanılmaz bir başarı' olarak nitelendirdi ve 6 hipersonik füzenin de etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

25 FÜZE TEK TEK İNDİRİLDİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Salı akşamı yayınladığı bir raporda ise Rusya'nın fırlattığı toplam 25 füzenin tek tek düşürüldüğü açıklandı. Söz konusu açıklamanın tam hali şöyle:

'Güncellenen bilgilere göre, düşman füze saldırıları yapmak için 6 Kinzhal hava balistik füzesi, 9 Kalibr seyir füzesi ve 10 kara konuşlu füze ((S-400, İskender-M) kullandı ve bunların tamamı imha edildi'

Füzelerin düşürülmesinin bir numaralı sebebi ise ABD yapımı Patriot sistemleri. Rus tarafının iddialarına göre hipersonik füzeler Patriotlar tarafından radarda görülemiyordu ancak cephe hattında yaşananlar Rusların dediklerini yansıtmıyor.

ABD ASKERİNİ ÖLDÜRDÜLER

Ukrayna Hava Kuvvetleri ise Rusların en güvendiği ve 'Durdurulamaz' olarak nitelendirdiği 'Hançer' hakkında açıklamalarda bulundu. Yetkililer Söz konusu füzenin Patriot sistemlerine karşı şansı olmadığı belirtildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Wagner Grubunun lideri Yevgeny Prigozhin Bakhmut'ta eski bir ABD askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Söz konusu askerin topçu bombardımanı sonrası etkisiz hale getirildiğini belirten Prigozhin, ölen askerin yanında kimliğini kameralara gösterdi.

O anlarda Prigozhin şu sözleri kullandı:

'Onu Amerika Birleşik Devletleri'ne teslim edeceğiz, bir tabutun içine koyacağız, Amerikan bayrağıyla örteceğiz. Çünkü o savaşarak öldü, bu değerli bir ölüm değil mi?'

20 yıllık özel kuvvetler askeri öldürüldü ABD saatler sonra doğruladı

Bir ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Salı günü erken saatlerde bir ABD vatandaşının ölümüyle ilgili "raporların farkında olduklarını" ve "ek bilgi aradıklarını" söyledi.

20 YIL GÖREV YAPTI

Bu gelişmeden saatler sonra ABD tarafı durumu doğruladı. ABD basını ölen kişiyi emekli ABD Ordusu Özel Kuvvetler Çavuşu Nicholas Meimer olarak açıkladı. CNN'e göre 20 yıldır orduda görev yapan Meimer, 2018'de emekli oldu.

Haberin Devamı

20 yıllık özel kuvvetler askeri öldürüldü ABD saatler sonra doğruladı

FACEBOOK PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Meimer'nin Facebook üzerinden yayınladığı gönderilerde ise Ukrayna'ya bahar 2022'de geldiği görüldü. İlk önce amatör bir grupla çatışmalara girdiğini paylaşan Meimer daha sonra oldukça donanımlı askerlerle birlikte Ruslara karşı savaştığını belirtti.