Dünya Dünyanın konuştuğu görüntü! İkinci nükleer bulut vakası

Dünyanın konuştuğu görüntü! İkinci nükleer bulut vakası

14.05.2023 - 10:57 | Son Güncellenme:

Ruslar İHA filosuyla Ukrayna'nın mühimmat ve silah depolarını hedef aldı. Söz konusu saldırı sonrası ortaya çıkan görüntü ise dünyada ses getirdi.

Dünyanın konuştuğu görüntü İkinci nükleer bulut vakası

Nisan ayının son günlerinde Ukrayna'ya ait saldırı İHA'ları bir sabotaj için havalandı. Filonun hedefi ise Karadeniz kıyısında bulunan Kozak Koyu'ydu. Sabaha doğru İHA'lar taşıdıkları bombaları bir bir Sivastopol'de bulunan petrol depolarının üzerine bıraktı.

Haberin Devamı

Söz konusu patlamalarda 40 bin tonluk yakıt yok oldu. Gökyüzüne yükselen duman bulutu Kırım Yarımadası'nın her yerinden görüldü ve nükleer bir buluta benzemesi dünyada ses getirdi. 'Nükleer Bulut'a sebep olan yangın ise akşam saatlerine kadar sürdü ve güçlükle kontrol altına alındı.

Dünyanın konuştuğu görüntü İkinci nükleer bulut vakası

İHA'LARLA SALDIRDILAR

Aradan geçen 2 hafta sonunda bu sefer benzer bir görüntüye Ruslar sebep oldu. Ruslar Ukrayna'nın ortasında bulunan Khmelnytskyi bölgesine 21 adet İHA ile saldırı düzenledi. 

Söz konunu saldırı ise Ukrayna'nın yaptığına oldukça benzer, tek fark İHA'lar bu sefer yakıt depolarına yerine mühimmat depolarını hedef aldı. Bölgedeki yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise saldırılarda 30 kişi yaralandı.

17 İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Saldırının 12 Mayıs gecesi saat 3 sularında gerçekleştiği belirtiliyor. Saldırı anında bölgede alarmlar çaldı ve halk sığınaklara akın etti. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ihnat, "Ne yazık ki o gece tüm insansız hava araçları imha edilmedi. 21 İHA'dan yalnızca 17'sini düşürebildik, geri kalanlar patlamalara sebep oldu" dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın konuştuğu görüntü İkinci nükleer bulut vakası

NÜKLEER BULUT ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan söz konusu patlamanın görüntüleri dünyada tekrar gündem oldu. Anbean kameraya yansıyan o anlarda patlama sonrası bölgede nükleer buluta benzer şekilde bir mantar oluşumu gözlendi. Yetkililer görüntüyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Dünyanın konuştuğu görüntü İkinci nükleer bulut vakası

SAVAŞTA SON DURUM

15 aydır devam eden Rus işgali cephe hattında bütün kaosuyla sürüyor. Dün Ruslara ait savaş uçağı ve helikopteri Ukrayna'da teknik arıza sebebiyle düştü.

Durumun iyice kötüleştiği Bakhmut'ta ise Rusların geri çekildiği ve Ukraynalıların kaybettiği bölgeleri bir bir geri aldığı söylendi. Rusya Savunma Bakanlığı, bazı Rusya yanlısı kaynakların Ukrayna askerlerin ülkenin doğusunda cephede ilerleme kaydettiği yönündeki haberlerini reddetti.

'RUSLAR MEVZİLERİ TERK EDİYOR'

Rusya adına savaşan paralı asker grubu Wagner’in başındaki Yevgeni Prigozhin, düzenli ordu birliklerini Bahmut civarındaki mevzileri terk etmekle suçladı.

Rusya yanlısı kaynaklar perşembe günü bazı yerlerde Ukrayna ilerlemesi ve askeri hareketliliği olduğunu bildirdi. Ukrayna lideri ise, bir karşı saldırıya başlamak için çok erken olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Rusya’nın geçen 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana binlerce sivil ve asker öldü ya da hayatını kaybetti. Yaklaşık 8,2 milyon Ukraynalı Avrupa’da mülteci olarak kayıtlara geçti. 2,8 milyon Ukraynalının da Rusya’da olduğu sanılıyor.

Yazarlar