Dünya Aniden bulanık suda belirdi, dişlerini kafatasına geçirdi!

Aniden bulanık suda belirdi, dişlerini kafatasına geçirdi! 

16.01.2024 - 12:32 | Son Güncellenme:

Köpekbalığı dişleri koleksiyoncusu olan genç adam, yaşamak üzere olduğu korkunç saldırıdan habersiz dalış yaptığı nehrin tadını çıkarıyordu. Birdenbire dayanılmaz bir acı hissetti, ilk şokun etkisiyle, bir teknenin başına çarptığını sandı. Ta ki, vahşi timsahın dişlerini kafatasına geçirdiğini fark ettiği ana kadar...

Aniden bulanık suda belirdi, dişlerini kafatasına geçirdi

Korkunç olay ABD'nin Florida eyaletinde kayıtlara geçti. Buna göre, lokal bir nehre dalan Jeff Heim adındaki köpekbalığı dişi koleksiyoncusu hiç beklemediği bir anda kafatasında vahşi timsahın dişlerini hissetti.

Haberin Devamı

FARKINA BİLE VARMADAN DİŞLERİNİ GEÇİRDİ

Aniden bulanık suda belirdi, dişlerini kafatasına geçirdi

Soyu tükenmiş dev bir köpekbalığı türü olan megalodon dişleri konusunda uzmanlaşmış bir koleksiyoncu olan Heim, bu hafta 2021 yılında yaşanan saldırıyı anımsayarak timsahın onu 'farkına dahi varmadan iki kez ısırdığını' söyledi.

Yerel medyaya verdiği demeçte, "Çok güçlüydü. Gerçekte olduğundan büyükmüş gibi görünüyordu" dedi. 
Kendisinin yalnızca dalış öncesi başına bağladığı su geçirmez kamera sayesinde kurtulduğunu düşünüyor ve eğer kamerayı takmamış olsaydı 'kafasının parçalanacağına' inanıyor. 

Heim, saldırının Florida'nın Myakka Nehri yatağında megalodon dişlerini ararken gerçekleştiğini ve sürüngenin ilk bakışta kafasına çarpan bir tekne olduğunu sandığını anlattı.

Haberin Devamı

Timsah yaklaştığı sırada Heim'ın kamerası, genç adamın bir anlık refleksle çırpınırken önündeki bulanık suyun kabarcıklarla dolduğu anları kaydediyordu.

'ASLA AV GİBİ DAVRANMAMALISINIZ'

Aniden bulanık suda belirdi, dişlerini kafatasına geçirdi

Timsah bir ısırık daha almak için hamle yaparken yırtıcı hayvanlar hakkında bilgi sahibi olduğu için hızla sakinleştiğini kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asla av gibi davranmamalısınız, bu yüzden sakin kaldım."

Heim, çamurlu nehirde timsahın devam eden birkaç saldırı girişiminden daha kaçındı. Daha önce birçok kez köpekbalıklarının etrafına dalmış olan genç adam, 'yavaşça ve sakince' uzaklaştı.

Yaralarının boyutunun yaşadığı şokla hemen fark edememişti, ta ki kafatasının büyük bir parçasının timsahın ağzının şeklinde koptuğunu anlayana kadar...

KAFATASI 34 KEZ ZIMBALANDI 

Aniden bulanık suda belirdi, dişlerini kafatasına geçirdi

Nehir kıyısına tırmanıp yakındaki bir restorana giderek yardım istedikten sonra hızla hastaneye kaldırıldı. Orada sağlık görevlileri kafasını 34 kez zımbalamak zorunda kaldı. Tıbbi müdahale, genç adamın kafa derisinde zikzak halindeki büyük yara izinin tüyler ürpertici görüntülerine yol açtı.

Yaban hayatı yetkilileri olaydan sonra timsahı yakalamayı başardı. Yetkililerin yaptığı ölçümde timsahın boyunun neredeyse iki metre olduğu kayıtlara geçti.

Doğa aşığı, saldırıdan sonra timsahın itlaf edilmemesi konusunda ısrar etti ve o dönemde hastane yatağında şöyle yalvardığını aktardı, "Ne yaparsanız yapın, lütfen o timsahı öldürmeyin, ben onun evindeydim."

Haberin Devamı

Ancak ironik bir şekilde, yaban hayatı yetkilileri zaten öldürmeyi planlamadıkları timsahın yanına yaklaştığında, başka bir timsahın beklenmedik şekilde sudan atladığını ve hayvana saldırarak onu öldürdüğünü söyledi.