Dünya Biden'ın ne dediğini kimse anlamadı: Tanrı Kraliçe'yi korusun adamım

Biden'ın ne dediğini kimse anlamadı: Tanrı Kraliçe'yi korusun adamım

17.06.2023 - 12:01 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, yönetiminin silahlanma sorunuyla mücadelesini anlattığı konuşmasını, "Tanrı Kraliçe'yi korusun" diyerek bitirdi. Biden'ın gaf mı yoksa espri mi yaptığı anlaşılamadı.

Bidenın ne dediğini kimse anlamadı: Tanrı Kraliçeyi korusun adamım

Başkan olduğundan beri yaptığı gaflar ve ilginç hareketleriyle gündeme gelen Biden, geçmiş dönemlerde dünya basınında manşet olacak birçok kare verdi. Bunlardan biri katıldığı bir konferansta konuşmasını bitirdikten sonra boşlukla tokalaşmasıydı.

Haberin Devamı

Bu olaydan sonra sık sık benzer olaylar yaşayan Biden bir bisiklet kazası da yaşadı. Gazetecilere selam veren Biden bisikletin kontrolünü kaybedince yere yuvarlandı.

Haziran ayının başında ise Biden, Hava Harp Okulu'nun mezuniyet törenine katıldı. Burada mezun olan öğrencilerle selamlaşan Biden, programın sonunda yerde bulunan bir kum torbasına takılarak yere düştü. Dünya basınında infial yaratan olayda korumalar Başkanı jet hızında yerden kaldırdı.

Bidenın ne dediğini kimse anlamadı: Tanrı Kraliçeyi korusun adamım

'BU ÖNEMLİ BİR ADIM'

Son olarak dün Joe Biden, Connecticut eyaletinde düzenlenen Daha Güvenli Topluluklar Ulusal Zirvesi'ne katıldı. Zirvede konuşan Biden, geçtiğimiz yıl Cumhuriyetçi Parti'nin desteğiyle kabul edilen silah kontrolü yasasının son 30 yılda atılan en ciddi adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Biden, “Ama benim için ve çoğunuz için asıl mesele şu. Bu önemli bir ilk adım. ABD’de bir okulda, markette, geçit töreninde veya bir yerde haberleri açıp başka bir trajedi gördüğünüzde bunun (yasanın) yeterli olmadığını hissettiğinizi biliyorum. Dürüst olmak gerekirse ben de öyle hissediyorum. Yine de gerçekler bize umut etmek için sebep sunuyor' dedi.

'TANRI KRALİÇE'Yİ KORUSUN'

Biden silahlanma sorunuyla ilgili yaptığı konuşmasını, 'Tanrı Kraliçe'yi korusun adamım' şeklinde tamamladı. Biden’ın bu sözleri hızla sosyal medyada yayıldı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Biden’ın ne demek istediğini anlamadıklarını belirtti. Biden’ın gaf mı yoksa espri mi yaptığı bilinmiyor.

Bidenın ne dediğini kimse anlamadı: Tanrı Kraliçeyi korusun adamım

GİDECEĞİ YOLU DA ŞAŞIRDI

Öte yandan konuşmasını bitiren Biden bu seferde nereye gideceğini şaşırdı. Korumalarının yardımı sayesinde gideceği yer hatırlatılan Biden kürsüden indi.