Dünya Bir sivilceyle başladı! Karadul kabusu: Acı dirseğime kadar iniyordu

Bir sivilceyle başladı! Karadul kabusu: Acı dirseğime kadar iniyordu

12.04.2023 - 09:54 | Son Güncellenme:

Genç kadının elinde çıkan ufak bir sivilce ilerleyen günlerde hayatını resmen kabusa çevirdi. Doktorların bile ilk bakışta tanı koyamadığı olayın nedeni sonradan ortaya çıktı.

Bir sivilceyle başladı Karadul kabusu: Acı dirseğime kadar iniyordu

28 yaşındaki Crystal Rudd isimli genç kadının başına gelenler dünyada ses getirdi. İngiliz DailyMail gazetesinde yer alan habere göre Rudd 25 Mart tarihinde parmağında ağrılı bir sivilce fark etti ve bunu steril bir iğneyle patlatmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Ancak üç çocuk annesi, ağrının geçmediğini fark edince hastaneye gitti. Burada doktorlar yaptıkları ilk tespitlerde sivilcenin nedenini bir sinek ısırığına bağladı. Birkaç antibiyotik alıp evine giden genç kadının sivilcesi ise şişmeye devam etti.

1 Nisan'a kadar, Rudd o kadar çok acı çekiyordu ki geceleri uyuyamadı. Parmağının gergin ve sürekli ağrılı olduğunu belirten genç kadın şöyle dedi:

'Acı dirseğime kadar iniyordu, kolumun her tarafını sarmıştı, sanki bir kası çekmişim gibi hassastı. Parmağım patlayacak gibiydi'

Bir sivilceyle başladı Karadul kabusu: Acı dirseğime kadar iniyordu

HEMEN AMELİYATA ALINDI

Rudd, 2 Nisan tarihinde eşiyle birlikte tekrar hastaneye gitti. Sağlık görevlileri kan aldı ve parmağının röntgenini çektikten sonra şişliğin nedeninin karadul örümceği olduğunu açıkladı. Apar topar ameliyata alınan kadının derisinin altındaki zehir cerrahi müdahale ile alındı.

Ameliyattan birkaç gün sonra taburcu olan Rudd şimdilik elindeki bandajla yaşamaya devam ediyor. Doktorlar iyileşme süreci sonrası parmağının fizyoterapiye ihtiyacı olacağını söyledi. Ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan Rudd konuya ilişkin şu sözleri söyledi:

Haberin Devamı

'Kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemem. Giyinemediğim, yemek pişiremediğim için çocuklarıma annelik yapamadım'

Bir sivilceyle başladı Karadul kabusu: Acı dirseğime kadar iniyordu

KARADUL ÖRÜMCEĞİ ISIRIRSA NE YAPMALI?

Olası bir durumda, yapmanız gereken ilk şey, enfeksiyonu önlemek için bölgeyi sabun ve suyla iyice yıkamak ve asla kaşımamak.
Kaşıdıkça bakterilerin derinin altına girmesi daha da kolaylaşıyor.

Şişlik devam ederse şimdilik tek çözüm ameliyat. Tedavi edilmezse ısırılan bölgedeki et parçaları çürür ve uzuv kaybına bile yol açabilir.