Dünya Büyük saldırı başladı! Açıklamalar üst üste geldi: 660 asker öldürüldü

Büyük saldırı başladı! Açıklamalar üst üste geldi: 660 asker öldürüldü

05.06.2023 - 09:42 | Son Güncellenme:

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın aylardır beklenen karşı saldırıya geçtiğini öne sürdü. Bakanlık tarafından yayınlanan görüntülerde Ukrayna'ya ait tank ve askerlerin imha edildiği görüntüler yer aldı. Konuyla ilgili Ukrayna tarafından da güncel bir açıklama geldi.

24 Şubat 2022'den beri devam eden Rus işgali cephe hattında bütün kaosuyla devam ediyor. Ukrayna tarafı yavaş yavaş savaşı Rus topraklarına taşımaya çalışıyor. Bunun ilk örneği Mayıs ayının son haftasında yaşandı. Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesine sızan 'Rus Gönüllüler' bölgede askerlerle çatıştı.

Haberin Devamı

SINIRDAN 42 KM İÇERİ GİRDİLER

Kaynaklardan edinilen bilgilerde ise söz konusu savaşçıların Rus topraklarına 42 kilometre girmeyi başardıkları bildirildi. Söz konusu grup Rus ordusu tarafından kısa sürede etkisiz hale getirildi. 

Bu sızma girişiminden kısa bir süre sonra Ukrayna Moskova üzerinde İHA'lar uçurdu. Rus hava savunma sistemleri tarafından düşürülen İHA'lar bölge halkına kısa süreli panik yaşattı.

Büyük saldırı başladı Açıklamalar üst üste geldi: 660 asker öldürüldü

250 ÖLÜ

Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Ukrayna'nın resmen karşı saldırıya başladığı öne sürüldü. Ukrayna tarafı ise konuyla ilgili yorum yapmadı. Rusya Savunma Bakanlığı'na göre Ukrayna, 4 Haziran sabahı Donetsk bölgesinde geniş çaplı bir taarruz başlattı.

Taarruza müdahale eden Rus ordusu ise Donetsk'de 250 Ukraynalı askerin öldürüldüğünü ve çok sayıda zırhlı aracın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Rusya operasyona dair video da yayınladı. Söz konusu videoda Ukraynalılara ait araçların ağır ateş altında kaldığı görülüyor.

Haberin Devamı

Büyük saldırı başladı Açıklamalar üst üste geldi: 660 asker öldürüldü

RUSLAR SALDIRIYA AYLARDIR HAZIRLANIYOR

Ukrayna'nın karşı saldırısı aslında uzun zamandır bekleniyor. Batı'dan gelen tank ve mühimmat desteği ile birlikte Kırım'a yönelik bir saldırı planlayan Ukrayna, bahar sonu bir operasyon yapmayı planlıyordu.

Ruslar ise Kırım'ı hem Karadeniz'den gelen tehditlere karşı hem de olası bir şehir savaşına karşı bölgede yüzlerce kilometrelik siper kazdı. Basına yansıyan haberlerde ise siperler için Kırgızistan'dan özel işçilerin geldiği iddia edildi.

Büyük saldırı başladı Açıklamalar üst üste geldi: 660 asker öldürüldü

'PLANLAR SESSİZLİĞİ SEVER'

Öte yandan Kiev'deki yetkililer, düşmana yardım edebileceğini söyleyerek saldırıyla ilgili kamuoyunda spekülasyon yapılmaması konusunda uyarıda bulundular. Savunma bakanlığı Pazar günü Telegram'da yayınlanan bir videoda, 'Planlar sessizliği sever. Saldırı başladığında zaten duyuracağız' dedi.

'410 RUS ÖLDÜRÜLDÜ'

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Rusların 250 Ukrayna askeri öldürüldü açıklamasına yanıt olarak, 410 Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.