Dünya Cehennemi yaşattılar! Öldürülen keskin nişancıların iğrençlikleri ortaya çıktı

Cehennemi yaşattılar! Öldürülen keskin nişancıların iğrençlikleri ortaya çıktı

15.03.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

İngiliz basınına yansıyan haberlerde Rus işgalinin başından beri yaşanan en korkunç olay kayıtlara geçti. Keskin nişancıların başını çektiği gelişmenin detayları kan dondurdu.

Cehennemi yaşattılar Öldürülen keskin nişancıların iğrençlikleri ortaya çıktı

Dünya dün yaşanan ABD-Rusya arasındaki gerilime kitlenirken Ukrayna işgali cephe hattında tüm kaosuyla sürüyor. Dün akşam saatlerinde Rus uçakları Amerikan insansız hava aracını düşürdü. İki süper gücün karşı karşıya gelmesi sıcak saatlere sebep oldu.

Haberin Devamı

Rus ordusu ise Ukrayna'da bütün gücünü kullanarak ilerlemeye çalışıyor. Savaşın ilk günlerinde Belarus üzerinden ordusunu Kiev'e süren Rus lider burada hezimete uğradı. Rusya, tankların Kiev'e girmesiyle birlikte Zelenskiy'nin kaçacağını düşündü, ancak işler hiç de beklenildiği gibi gitmedi.

BATI DESTEĞİ RUSLARIN GÜCÜNÜ KIRDI

Ukrayna'nın bu direnişi sonrası Batılı ülkeler Ukrayna'ya hem silah hem de mühimmat desteğine başladı. Rus şirketlere ise ağır yaptırımlar uygulandı. Savaşın kaderini değiştiren gelişmelerden en önemlisi ise HİMARS desteği oldu. HİMARS'lar sahaya inince, Rus ordusunun saldırı gücü kırıldı.

Cehennemi yaşattılar Öldürülen keskin nişancıların iğrençlikleri ortaya çıktı

EN KRİTİK BÖLGE 'BAKHMUT' EL DEĞİŞTİREBİLİR

Savaşın en kilit cephesinden olan ve Rus ordusu için Donetsk'in anahtarı olarak görülen Bahkmut'ta ise düğüm çözülmek üzere. Ruslar, Ukraynalıların altı aydır tuttuğu ve 'Bakhmut Hold' direnişi her an kırılabilir. Bölge Rus ordusu ve Wagner grubu tarafından kuşatıldı, sokak çatışmaları ise devam ediyor.

Haberin Devamı

SAVAŞIN EN KANLI GÜNÜ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, işgalin belki de en kanlı günü yaşandı. Rus ordusu bir günde tam 1090 asker kaybetti. Söz konusu sayı Ukraynalı yetkililer tarafından açıklandı ve önceki açıklanan rekor ölüm sayısından 60 fazla.

Cehennemi yaşattılar Öldürülen keskin nişancıların iğrençlikleri ortaya çıktı

KADIN MAHKUMLAR CEPHEYE SÜRÜLDÜ

Bir günde 1090 askerini kaybeden Putin, cepheye kadın mahkumları sürmeye başladı. Rus birliklerin verdiği ağır kayıpları bu yolla telafi etmeye çalışan Putin kadınları ön cephelerde savaştırmaya hazırlanıyor.

Cehennemi yaşattılar Öldürülen keskin nişancıların iğrençlikleri ortaya çıktı

KESKİN NİŞANCILARDAN MİDE BULANDIRAN OLAY

Öte yandan İngiliz basınına yansıyan ve kısa sürede gündem olan bir haber mide bulandırdı. 2 Rus keskin nişancı, 4 yaşındaki Ukraynalı kızı babasının gözleri önünde istismar etti. Küçük kızın annesine de tecavüz eden Rusların savaş suçu niteliğinde olan bu davranışları Ukraynalı yetkililer tarafından doğrulandı.

BİRİ ÖLDÜ DİĞERİ RUSYA'YA KAÇTI

Söz konusu keskin nişancılardan birinin Ukrayna askerleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Bir süredir aranan Rusları, Ukrayna Özel Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin öldürdüğü aktarıldı. Diğer tecavüzcü askerin ise Rusya'ya geri döndüğü bildirildi.

Cehennemi yaşattılar Öldürülen keskin nişancıların iğrençlikleri ortaya çıktı

İngiliz DailyMail gazetesi, bir başka skandalda ise yine Rus askerlerinin bu sefer 15 yaşındaki bir kız çocuğu ve annesini toplu şekilde istismar edildiğini yazdı. Olayı takip eden savcılar, tüm kurbanların hayatta kaldığını ve psikolojik ve tıbbi yardım aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

YETKİLİLER UMUTSUZ

Ukrayna Başsavcılığı, işgalin başından bu yana 71 binden fazla savaş suçu raporunu soruşturduğunu söyledi. Ukraynalı müfettişler, zanlıları bulma ve cezalandırma olasılığının düşük olduğunu ve olası davaların çoğunlukla gıyaben yapılacağını biliyorlar.

Şüphelilerin Rus yetkililer teslim edilmesi pek mümkün olmasa da, hüküm giyen herkesin uluslararası aranma listesine eklenmesi ve eğer bir şekilde yurt dışına çıkarlarsa yakalanmaları bekleniyor.