Dünya Dünyanın konuştuğu kına gecesi! Kraliçe tek sözüyle gelini ağlattı

Dünyanın konuştuğu kına gecesi! Kraliçe tek sözüyle gelini ağlattı

31.05.2023 - 16:49 | Son Güncellenme:

Ürdün Veliaht Prensi ile Suudi Arabistanlı mimar nişanlısının kına gecesine, Kraliçe Rania damgasını vurdu. Kraliçe'nin konuşması gelin adayını ağlatırken, birlikte oynadıkları fotoğraflar dünya çapında yankı buldu.

Dünyanın konuştuğu kına gecesi Kraliçe tek sözüyle gelini ağlattı

Veliaht Prens El Hüseyin Bin Abdullah ve Rajwa El Seif, Ortadoğu'daki kargaşa zirveye ulaşırken on yıllardır istikrarın kalesi haline gelen Batı müttefiki Ürdün'de kutlamalar eşliğinde dünyaevine girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Takvimler 2004 yılını gösterirken, o zaman tahtın sahibi olan Kral Hüseyin tarafından kardeşi Prens Hamzah'dan veliahtlık unvanının alınmasıyla Kral II. Abdullah'ın tahta açılan yolu netleşti. Kral Abdullah beş yıl sonra, oğlu Prens Hüseyin'i 10 yaşındayken yeni varis ilan etti.

BABASINA SIK SIK EŞLİK ETTİ

Prensin kral olması için daha önünde yıllar vardı ama eğitimi çoktan başlamıştı. 2016 yılında Georgetown Üniversitesi'nden uluslararası tarih derecesi ile ve ertesi yıl Sandhurst'teki İngiliz Kraliyet Askeri Akademisi'nden mezun oldu.

Veliaht Prens, Ürdün ordusunda yüzbaşı rütbesine sahip ve rutin olarak tatbikatlara ve törenlere katılıyor. Denizaşırı gezilerde de babasına eşlik ediyor.

2015'te Hüseyin, BM Güvenlik Konseyi'nde bir toplantıya başkanlık eden en genç kişiydi ve gençlerin şiddet içeren aşırıcılıkla yüzleşmelerine ve barışı teşvik etmelerine nasıl yardımcı olunacağına dair bir oturuma liderlik etti. İki yıl sonra henüz üniversiteden yeni mezun olmuşken BM Genel Kurulu'na hitap etti.

Haberin Devamı

GELİN DE ARİSTOKRAT

Gelin Rajwa El Seif ise, 28 Nisan 1994'te Riyad'da dört çocuğun en küçüğü olarak dünyaya geldi. At binmeye dair bir tutkusu olan El Seif'in ana dili Arapçanın yanında akıcı şekilde İngilizce ve Fransızca bildiği aktarıldı.

Kendisi de aristokrat bir geçmişe sahip olan ve Ürdün'ün gelecekteki kraliçesi olması beklenen El Seif New York'taki Syracuse Üniversitesi'nde mimarlık okudu.

2017'deki mezuniyetinin ardından Los Angeles'taki Fashion Institute of Design and Merchandising'de görsel iletişim alanında eğitimine devam etti. Bu dönemde Los Angeles'ta çalışmaya da başladı.

Rajwa El Seif, sadece bir yıl önce, Dubai'de babasının şirketi tarafından finanse edilen bir Bahar Tatili mimarlık sempozyumuna liderlik etti.

NASIL TANIŞTIKLARI NET DEĞİL

Çiftin nasıl tanıştığı ise henüz bilinmiyor. Ağustos 2022'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Ürdün kraliyetinin en üst düzey üyelerinin katıldığı geleneksel bir törenle resmen nişanlandılar.

Babası Suudi Arabistan'ın en büyük mühendislik firmalarından birinin kurucusu, annesi ise Suudi Kralı Selman'ın akrabası. Ürdün ve Suudi Arabistan arasında yeni bir bağ inşa etmek adeta gelin ve damadın kaderinde var.

Haberin Devamı

Düğün, Kral II. Abdullah ve erkek kardeşi Prens Hamza arasındaki kamuya yansıyan sürtüşmenin yanı sıra ülkede bir türlü sonu gelmeyen ekonomik sorunlar sonrası kraliyet ailesi için halkın desteğini artırma yolu olarak görülüyor.

Ortadoğu'nun en eski monarşilerinden tahtın varisi olan 28 yaşındaki Veliaht, 29 yaşındaki nişanlısı ile Perşembe günü, daha önce prensin babası Kral II. Abdullah ve büyükbabası merhum Kral Hüseyin'in de düğünlerinin yapıldığı Zahran Sarayı'nda evlenecek.

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

'ÜÇÜNCÜ KIZIM'

Düğüm kutlamaları geçen hafta El Seif için Ürdün Kraliçesi Rania tarafından ev sahipliği yapılan 'kına gecesiyle' başladı. Salona geliniyle el ele gelen El Seif'i 'üçüncü kızım' diyerek tanımlayan Kraliçe Rania, gecede duygusal bir konuşma yaparak gelinini ağlattı.

Kına gecesinde hareketli müzikler eşliğinde dans eden kayınvalide ve müstakbel prenses, konukların beğenisini kazanarak alkış aldı.

SAYISIZ ÜRDÜNLÜ KUTLAMALARA KATILDI

Kutlamaların bir parçası olarak başkent Amman'da ücretsiz konserler düzenlendi. Binlerce Ürdünlü tezahüratlar eşliğinde ülkelerinin bayraklarını sallayarak, krallığın yıllardır gerçekleşecek ilk büyük kraliyet düğünü kutlamalarının bir parçası olmak için başkent Amman'da düğün için hazırlanan stadyumunu doldurdu. Pek çok tanınmış Arap şarkının katıldığı konserlerde sahne alan isimler arasında, Mısırlı şarkıcı Tamer Hüsnü de vardı.

Haberin Devamı

Performansının ortasından Hüsnü şarkı söyleyerek tribünlere doğru yürüdü. Kalabalığı eşlik etmeye davet ederek, "Sevgili veliaht prens için büyük bir alkış duyalım" dedi.