Dünya Gardiyanlar fark etti! Mahkumlar hücrelerinde asılı halde bulundu

Gardiyanlar fark etti! Mahkumlar hücrelerinde asılı halde bulundu

13.04.2023 - 15:36 | Son Güncellenme:

Son 2 yılda Ekvador'da 214 mahkum hapishanelerde çeşitli nedenlerden dolayı öldü. Bu ölümlere gün içerisinde yenileri eklendi. Olayın nedeni ise belirsizliğini koruyor.

Gardiyanlar fark etti Mahkumlar hücrelerinde asılı halde bulundu

Salı günü son günlerin en vahşet haberiyle gündeme gelen Ekvador'da 3 genç kızın cesetleri toprağa gömülü halde bulundu. Bir köpek sayesinde bulunan o cesetlerde en dikkat çeken noktalardan biri kızların hepsinin boğazının kesilmesiydi.

Haberin Devamı

ASILI HALDE BULUNDULAR

Aradan geçen 48 saatte Ekvardor'da ülkeyi karıştıran bir gelişme daha yaşandı. Ekvador'un cezaevi yönetiminden sorumlu kurumu SNAI, Çarşamba günü 'Sahil Cezaevi' olarak bilinen Guayas 1 hapishanesinde 6 mahkumun öldüğünü bildirdi. Gardiyanlar tarafından fark edilen cesetlerin hepsinin asılarak ölmesi ise dikkat çekti.

SON 2 YILDA 214 ÖLÜ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, mahkumların neden öldüğünü belirlemek için çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre içerisinde bilgilendirme yapılacağını aktardı.

Kaynaklardan edinilen bilgilerde ölen mahkumların hücre bloğunun uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı bir suç çetesinin kontrolünde olduğu bildirildi.

Öte yandan Şubat 2021'den bu yana liman kenti Guayaquil'deki bu hapishanede yaklaşık 214 mahkum çeşitli nedenlerden dolayı öldürüldü.