Dünya Günler sonra sızan ilk kare! Prigojin Telegram'da ortaya çıktı

Günler sonra sızan ilk kare! Prigojin Telegram'da ortaya çıktı

15.07.2023 - 10:43 | Son Güncellenme:

Günlerdir ortalıkta gözükmeyen Wagner grubunun lideri Prigojin'in son çekilen fotoğrafı dünya basınında ses getirdi.

Günler sonra sızan ilk kare Prigojin Telegramda ortaya çıktı

23 Haziran'da askerlerinin cephe hattında bombalandığını öne sürerek Moskova'ya yürüyen Wagner Grubu'nun lideri Yevgeny Prigojin Belarus Başkanı Lukaşenko'nun araya girmesiyle birlikte masaya oturdu. Rus yetkililerle anlaşan Prigozhin'in Belarus'ta kalacağı basına yansırken yetkililer Wagner liderinin Rusya'da olduğunu bildirdi.
Prigojin, söz konusu tepkisi karşılığında Savunma ve Genelkurmay başkanının istifasını istedi, ancak bunlardın ikisi de gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Hafta başında Kremlin tarafından yapılan açıklamada Putin'in Prigojin ile görüştüğü açıklandı. Görüşmede iki taraf neler yaşandığını konuşurken toplantıya Wagner'in önemli komutanları da katıldı.

Günler sonra sızan ilk kare Prigojin Telegramda ortaya çıktı

BIDEN DÜN DALGA GEÇTİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Finlandiya'nın başkenti Helsinki'yi ziyaret etti. Burada Rus işgali ve Prigojin hakkında konuşan Biden 'Putin savaşı çoktan kaybetti' dedi ve Prigojin ile ilgili 'Putin'in ne yapabileceğini ancak Tanrı bilir. Nerede olduğundan ve nasıl bir ilişkisi olduğundan emin değiliz. Ben onun yerinde olsam, yediklerime dikkat ederdim. Gözümü menümden ayırmazdım' ifadelerini kullandı.

İLK FOTOĞRAF SIZDI

Öte yandan günler sonra Yevgeny Prigojin'den bir kare geldi. ABD ve dünya basınında yer alan haberlere göre söz konusu kare dün akşam saatlerinde Telegram'da ortaya çıktı. Görüntüde iç çamaşırlarıyla kameraya poz veren Prigojin yer aldı. Bazı İngiliz gazeteler ise fotoğrafın birkaç hafta öncesine ait olduğunu öne sürdü, ancak net bir şey ifade edilmedi.

Haberin Devamı

Yevgeny Prigojin'in son fotoğrafı Telegram'da daha önceden paylaştığı sert ve güçlü ifadesinden eser kalmadığını ortaya koydu. Prigojin'in ayrıca eski fotoğraflarına göre biraz kilo verdiği de görülüyor.

Günler sonra sızan ilk kare Prigojin Telegramda ortaya çıktı

SOSYAL MEDYA DALGA GEÇTİ

Sosyal medyada gündem olan kareyi birçok kullanıcı tiye aldı. Twitter'da yer alan paylaşımlara göre kullanıcılar Prigojin'in çoktan öldürüldüğünü düşünüyor. Çarşamba günü bir Rus televizyon kanalında ise Prigojin'in kılık değiştirdikten sonra olası görüntüsü halka gösterildi.

Günler sonra sızan ilk kare Prigojin Telegramda ortaya çıktı

SEYYAR SATICILIKTAN KOMUTANLIĞA

Yıllar önce sokakta seyyar olarak yemek satan Prigojin, 1990'lı yılların ortalarında Putin ile tanıştı. Prigojin, zamanla Kremlin'in yemek işlerini üstlendi ve 'Putin'in Şefi' olarak anılmaya başlandı. İlerleyen senelerde ikisi de St. Petersburglu olan iki isim daha da yakınlaştı ve Prigojin 2014 yılında paralı askerlerin yer aldığı Wagner Grubu'nu kurdu.

Wagner sadece Ukrayna değil, Suriye, Libya ve Afrika ülkeleri dahil olmak üzere birçok ülkede faaliyete başladı.