Dünya 'Kara çiçek' sırrı çözdü! Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var

'Kara çiçek' sırrı çözdü! Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var

16.11.2023 - 12:47 | Son Güncellenme:

Ailesi kaybolduktan sonra bir daha haber alamadı, polisin 31 yıl sonra paylaştığı fotoğraftaki detay kurbanın kim olduğunu ortaya çıkardı.

Kara çiçek sırrı çözdü Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var

 Derleyen: Ayşe Kısakürek

Haberin Devamı

Takvimler 3 Haziran 1992'yi gösteriyordu. Belçika polisi, Antwerp Nehri'nde ızgaraya vurmuş bir kadın cesedi buldu. Cesede bakılarak genç kadının vahşide öldürüldüğü anlaşılıyordu. Ancak yetkililerin tüm çabalarına rağmen kimliği tespit edilemedi. Ta ki, şimdiye kadar.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Interpol, yeniden yüz yapılandırmaları da dahil olmak üzere çözülemeyen vakaların ayrıntılarını paylaşarak, birisinin kurbanları tanıyıp öne çıkmasını umut etti. 'Kara ihbarlar' olarak bilinen bu tür detaylar, normal şartlarda yalnızca polisin kullanımına sunuluyor.

SIRRA KADEM BASTI, YILLARCA ÇÖZÜLEMEDİ

Kara çiçek sırrı çözdü Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var

Kara ihbarlar; cesedin bulunduğu yer hakkındaki bilgileri, DNA ve parmak izleri dahil biyometrik bilgileri, diş çizelgelerini, vücudun veya kıyafetlerin fiziki tanımlarını ve olay yerinde bulunan diğer ögeleri içerebiliyor.

Haberin Devamı

Akrabalarından biri, genç kadının sol ön kolunda; 'kendine has' tasarıma sahip bir dövme bulunduğunu fark etti: Yeşil yapraklı siyah bir çiçek ve altındaki 'R'Nick' yazısı.

Gizemli kadının İngiltere'de ikamet eden bir yakını, Interpol'ün Batı Avrupa'da onlarca yıldır devam eden şüpheli cinayet vakalarını çözmek için operasyon başlatmasının ardından yakın zamanda yetkililere başvurdu.

Aile üyeleri sonrasında, müfettişlerle görüşmek ve Roberts'ı resmen 'çiçek dövmeli kadın' olarak teşhis etmek için Belçika'ya doğru yola çıktı.

Adının Rita Roberts olduğu açıklanan 31 yaşındaki kurban, Şubat 1992'de Galler'in başkenti Cardiff'ten Antwerp'e taşındı. Ailesi ondan en son aynı yılın Mayıs ayında bir kartpostal aldı. Genç kadın, sonrasında sırra kadem bastı.

'İÇERİ GİRDİĞİ ODAYI AYDINLATMA YETENEĞİ VARDI'

Roberts'ın ailesi, Salı günü bir açıklama yaptı ve şöyle söyledi:

"Tutkulu, sevgi dolu ve özgür ruhlu kız kardeşimiz acımasızca götürüldü. Haberleri sindirmesi zor olsa da, Rita'ya neler olduğunu ortaya çıkardığımız için inanılmaz derecede minnettarız."

Belçika polisi tarafından paylaşılan bir videodaki yetkili, Roberts'ın kendine özgü dövmesinin yanı sıra 'çarpıcı' spor ayakkabılar, 'SPLINTER' yazılı bir tişört ve koyu mavi bir eşofman giydiğini aktardı.

Kara çiçek sırrı çözdü Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var

Ailesi gizemli şekilde hayatı sonlanan Roberts'ı şu sözlerle anlattı:

"Rita seyahat etmeyi seven güzel bir insandı. Ailesini, ve özellikle de yeğenlerini çok seviyordu her zaman kendine ait bir aile kurmak istedi. İçeri girdiği odayı aydınlatma yeteneği vardı ve nereye giderse gitsin partinin hayatı ve ruhu o olurdu. Umarız şu anda her nerede ise, huzur içindedir."

FAİLİ MEÇHUL 22 KADIN ARASINDA YER ALIYORDU

Haberin Devamı

Kara çiçek sırrı çözdü Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var

Roberts son 40 yılda; Belçika, Almanya ve Hollanda'da öldürüldüğü düşünülen ancak yetkililer tarafından kimliği belirlenemeyen 22 kadın arasında yer alıyordu.

Müfettişler ellerindeki delillere dayanarak kurbanların diğer ülkelerden gelenler olmasından şüpheleniyor. Ancak kim olduklarını, nereden geldiklerini ve neden yurtdışında olduklarını tespit etmeyi başaramadılar.

Avrupalı yetkililerin başlattığı operasyonda, şu ana kadar kimliği tespit edilen ilk kişi Roberts oldu. Öte yandan, çözülememiş diğer vakalar için de umut verici ipuçları bulunuyor.

INTERPOL BİNLERCE İHBAR ALDI

Kara çiçek sırrı çözdü Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var

Çözülemeyen vakalardan bir diğeri, 1995 yılında Hollanda'da bir apartman kompleksi yakınındaki bir derede plastik bir poşete sarılı olarak bulunan bir kadın.

Şimdiye kadar 'Bilezikli kadın' lakabıyla anılan kurbanın, kendine özgü altın bileziğinin yanı sıra sağ kolunda iki belirgin yara izi vardı.

Yara izlerinden biri; kolun üst kısmında çiçek aşısından kalmaydı, diğeri de dirseğinde bulunuyordu. Polis ayrıca, maktulün sağ elindeki nikotin lekelerine dayanarak 'tırnak yiyen ve muhtemelen çok sigara içen biri' olduğu yönünde tahminlerde bulundu.

Haberin Devamı

Kara çiçek sırrı çözdü Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var

'Erkek kılığına girmiş kadın' adıyla anılan bir diğer maktul ise, 1988 yılının Kasım ayında Berlin'in kuzeybatısındaki bir doğa koruma alanında bulundu. 20'li veya 30'lu yaşlarında olduğuna inanılıyordu.

Arkasında '22982' sayısı kazınmış gümüş bir kol saati takıyordu. Yetkililer bunun, 22 Eylül 1982 tarihini simgelediğine ve muhtemelen düğün tarihi gibi önemli bir yıldönümünün hatırası olabileceğini düşündü.

Ayrıca sağ kulağına iki dikkat çekici küpe takmıştı; biri yaprak şeklindeydi, diğeri ise mavi metalden yapılmış kafes benzeri dikdörtgen bir tasarıma sahipti.

Mayıs ayından bu yana başlatılan operasyon sonrası yetkililer, halktan 1.250 ihbar aldı. Roberts'ın ölümüyle ilgili soruşturma ise, hala devam ediyor.