Dünya Katliamı kutladılar! İsrail'den skandal görüntü

Katliamı kutladılar! İsrail'den skandal görüntü

31.10.2023 - 10:33 | Son Güncellenme:

İsrail-Hamas arasındaki savaş bütün kaosuyla devam ederken Gazze'deki ölü sayısı 10 bine yaklaştı. Bölgeden her dakika korkunç görüntüler gelirken, sınırın diğer ucunda çekilen görüntüler dünyada yankı uyandırdı.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısıyla alt üst olan İsrail 1973 yılından sonra ilk kez resmi olarak savaş ilan etti. Ülkenin güneyinde kontrolü kaybeden Tel Aviv, seferberlik ilan ederek bölgede kontrolü tekrar sağladı. İsrail her ne kadar kendi sınırları içerisinde güvenliği sağlasa da 230'dan fazla sivil ve asker Hamas'a rehin düşerek Gazze'ye götürüldü. Şehrin elektrik, su ve yakıt kaynaklarını kesen İsrail, Mısır üzerinden gelen insani yardımların da önüne geçerek rehinelerin serbest bırakılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Dahası İsrail ordusu 24 gündür devam eden savaşta Gazze'ye havadan sayısız füze attı. ABD basınına yansıyan araştırmalarda bölgeye düşen patlayıcıların şiddetinin atom bombasıyla eş değer olduğu belirtildi. Harabeye dönen Gazze'de şimdiye kadar 8 bin 300'den fazla insan yaşamını yitirdi.

BEKLENEN KARA HAREKATI

İsrail ordusuna ait tanklar bugün dün bir kez daha Gazze sınırlarına girdi. Kuzey ve güney arasındaki kritik bir yolu kesen tanklar hedef gözetmeksizin ateş açtı. 2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'nin altı ise adeta bir yer altı şehri gibi. Yoğun tünel ağı Mısır'dan İsrail'e uzanırken bu tünellerde Hamas kuvvetleri silah, operasyon ve lojistik faaliyetlerini yapıyor. Bazı tüneller yerin 40 metre altına kadar uzanırken Hamas kuvvetleri olası bir kara harekatında burada hızlıca konum değiştirip İsrail'i zor durumda bırakmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Katliamı kutladılar İsrailden skandal görüntü

ORDUYA MÜZİKLİ MORAL

İsrail'in önümüzdeki günlerde hayata geçirmesi beklenen kara harekatı öncesi askerler için sık sık moral etkinliği düzenleniyor. Bu kapsamda ülkenin ünlü sanatçıları konserler düzenliyor. Aralarında Shlomo Artzi, Ivri Lider, Ben Ari, Netta Barzilai, Harel Skaat, David Broza, Jonathan Mergui ve Jane Bordeaux gibi tanınmış sanatçıların da olduğu şarkıcılar ülkeyi gezerek yaralılar için bile turne düzenliyor.

Ben Ari 8 Ekim'de yaptığı paylaşımda yapımcısının Hamas'ın saldırısında hayatını kaybettiğini belirterek 'Daha geçen Perşembe beraber güldük, ABD'ye gideceğimiz için heyecanlıydık' dedi. Ari daha sonra İsrail için özel bir şarkı da yazdı.

Katliamı kutladılar İsrailden skandal görüntü

BİR TARAFTA ÖLÜM DİĞER TARAFTA KUTLAMA

Öte yandan sosyal medya ağlarına bir süredir İsrail askerlerinin sık sık eğlendiği videolar yansıyor. Son olarak dün gece eğlendiği bir video kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi. Aralarında kadın askerlerin de olduğu kişiler küçük çaplı bir konserde şu sözlerle birlikte adeta tempo tuttu:

'Kimlerin elektriği, suyu ve yemeği yok? Gazzelilerin. Kim çadırlarda yaşıyor? Gazzeliler, Hava Kuvvetleri kimlerin binalarını yıkıyor? Gazzelilerin. Teröristlerle barış istemiyoruz, burası İsrail toprağı'

1/4

2/4

3/4

4/4