Dünya Ölen kadın hareket etti! Kanları dondu, morgda panik

Ölen kadın hareket etti! Kanları dondu, morgda panik

22.02.2024 - 13:44 | Son Güncellenme:

Hastaneye getirildiğinde kritik durumdaydı. Doktorlar genç kadına hızla müdahale etti, ancak yaşam belirtisi göstermeyince ölüm saati ilan edildi. Ancak bedeni morga götürüldüğü sırada personel, 'istemsiz hareketleri' fark etti.

Akıllara durgunluk veren olay Guatemala'daki San Juan de Dios Genel Hastanesinde kayıtlara geçti. İsmi açıklanmayan kadının bedeni öldüğü sanılarak beş saat boyunca morgda tutulmuştu. Zavallı kadının hala hayatta olduğunu fark eden morg görevlileri panikle kadını ceset torbasıyla bir sedyeye alarak hastane koridorlarında doktorları uyarmak üzere sürüklemeye başladı. 

Haberin Devamı

Hastane sözcüsü, genç kadının hastaneye ulaştığında 'riskli durumda' olduğunu aktardı. Açıklamada, hastanın, 'ciddi yetersiz beslenme belirtileri gösterdiği' ve tıbbi geçmişinde 'nöbetler ile beyin felci' bulunduğu belirtildi. Genç kadına derhal müdahale edildiği ancak 'solunum veya beyin aktivitesi' belirtisi bulunamadığının da altı çizildi.

İKİNCİ VE SON ÖLÜMÜ İLAN EDİLDİ

Sözcü konuşmasına şöyle devam etti: 

"Otuz dakikalık tıbbi müdahalenin ardından kadının öldüğü açıklandı ve belirlenen protokol kapsamında cesedi morga nakledildi."

Morgda patologlar 'genç kadının vücudunda istemsiz hareketler' olduğunu fark etti ve kadın tekrar acil servise kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen yaşam belirtisi göstermeyen hastanın ikinci ve son kez öldüğü açıklandı. Hastane, 'karşılaştıkları zor zamanlar' için ailesine destek mesajı gönderdi.